IMPRESSIONS - Van Editie 3, 2013.pdf zich op richt: Visual Branding, Standbouw & Interieur en...

download IMPRESSIONS - Van Editie 3, 2013.pdf zich op richt: Visual Branding, Standbouw & Interieur en Evenementen

of 12

 • date post

  03-Aug-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of IMPRESSIONS - Van Editie 3, 2013.pdf zich op richt: Visual Branding, Standbouw & Interieur en...

 • Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen krachten Organisch gevormde doekconstructies Vakkundige displays op maat

  IMPRESSIONS Business Magazine in Innovative Print Media editie 03•2013

 • Content

  Segmentatie

  Met de introductie van drie nieuwe segmen- ten heeft Van Straaten de markt overzich- telijk in kaart gebracht. Van Straaten zorgt voor optimale merkbeleving in deze drie hoofdgroepen.

  08 ExpoShow 2013

  Met de ExpoShow-stand van vorig jaar sleepte Van Straaten de publieksaward in de wacht en werd genomineerd voor een Gou- den Giraffe. Ook dit jaar staat Van Straaten op de ExpoShow. We nodigen u van harte uit om onze nieuwe stand te bezoeken, die dit jaar nog spraakmakender zal zijn.

  U vindt ons op standnummer 202.

  12

  Van Straaten in het nieuws

  DutchCowboys, Nederlands populairste we- blog over Web 2.0, Social Media en inter- actieve marketing, besteedde vorige maand aandacht aan het printen van elektronica. Dan bel je natuurlijk met een pionier op dit gebied: Nico van Straaten.

  11

  Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen krachten

  Van Straaten heeft de activiteiten van Cees Smit Worldwide overgenomen, expert in or- ganische doekconstructies en creatieve tex- tieloplossingen. De combinatie die door de overname ontstaat biedt klanten van beide bedrijven vrijwel grenzeloze mogelijkheden voor spectaculaire aankleding van beurzen, stands, winkels en evenementen.

  04

  Van Straaten versterkt sign- en display-diensten

  Het team van het voormalige Fair-Play, expert in de productie van op maat gemaakte pre- sentatiesystemen en displays, heeft onderdak gevonden bij Van Straaten. Ook het machine- park van de flatbed-divisie is aanzienlijk uit- gebreid.

  06

  IMPRESSIONS

  Business Magazine in Innovative Print Media verschijnt driemaal per jaar, exclusief ‘specials’.

  Verantwoordelijke uitgever: Van Straaten Postbus 27 1170 AA Badhoevedorp Nederland

  Tel. +31 (0)23 - 555 18 61 Fax +31 (0)23 - 555 19 21 info@vanstraaten.com www.vanstraaten.com

  Medewerkers aan het woord Sonja, de gedreven receptioniste …

  Het kan er hectisch aan toe gaan op kan- toor bij Van Straaten. Rots in de branding is Sonja, de gedreven receptioniste met een onverwoestbaar humeur. Maak kennis met de persoon achter die vriendelijke stem als u met Van Straaten belt.

  10

  Cases

  Reusachtige eyecatchers in winkelcentrum Hoofddorp

  Branding voor Under Armour in kantoren Olympisch Stadion

  Visuals voor tentoonstelling in Nieuwe Kerk op de Dam

  09

  02

 • De markt voor visuele communicatie is voortdurend in beweging. Nieuwe trends, technieken en materialen volgen elkaar in hoog tempo op. Van Straaten heeft een lange traditie als het gaat om innovatie. We zitten altijd bovenop de laatste ontwik- kelingen en hebben altijd de allernieuwste producten in ons portfolio. De afgelopen weken heeft Van Straaten een tandje bijge- zet om voorop te blijven lopen.

  Cees Smit Worldwide

  Door de krachten te bundelen met Cees Smit Worldwide hebben we de kennis en technologie in huis gehaald om organisch gevormde ontwer- pen te realiseren. In dit nummer van Impressions leest u alles over de creatieve objecten en organische doekconstructies die vanaf nu exclusief bij Van Straaten verkrijgbaar zijn.

  Sign- en displaydivisie uitgebreid

  Van Straaten heeft het machinepark en personeelsbestand flink uit- gebreid. Het team van het voormalige Fair-Play, gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte presentatiesystemen en displays, is in dienst getreden bij Van Straaten. In deze Impressions leest u precies wel- ke voordelen dat allemaal oplevert.

  Verder praten we u bij over de drie nieuwe segmenten waar Van Straaten zich op richt: Visual Branding, Standbouw & Interieur en Evenementen. Uiteraard ontbreken praktijkvoorbeelden niet.

  Kortom: een editie vol spannende ontwikkelingen en nieuws over Van Straaten. Let’s impress!

  03

  Intro Nieuwe trends, technieken en materialen volgen elkaar in hoog tempo op

  Een creatief ontwerp met organische doekconstructies

 • 04

  Van Straaten heeft de activiteiten van Cees Smit Worldwide overgenomen, expert in organische doekconstructies en creatieve textieloplossingen. De combinatie die door de overname ontstaat biedt klanten van beide bedrijven vrijwel grenzeloze moge- lijkheden voor spectaculaire aankleding van beurzen, stands, winkels en evene- menten.

  Samen sterk

  CEO’s Nico van Straaten en Boi Smit zijn bijzonder verheugd over de samenwerking van hun bedrijven. ‘Van Straaten en Cees Smit Worldwide vullen elkaar perfect aan,’ zegt Nico. ‘Van Straaten is trendsetter met het combineren van grootformaat prints met gebogen aluminium profielen. We realiseren al langere tijd de meest creatieve ontwerpen voor evene- menten, beurzen, winkels en interieurs. Maar met de overname van Cees Smit Worldwide hebben we de kennis en techniek in huis om veel verder te gaan met creatieve vormen.

  Dit betekent voor onze klanten dat ze veel meer mogelijkheden hebben om zich te onderscheiden met producten die nergens anders te krijgen zijn.

  Dankzij stretchmaterialen, state-of-the-art productiemethoden en de knowhow van Cees Smit Worldwide realiseren wij vanaf nu allerlei spec- taculaire, organisch gevormde doekconstructies. Door de samenwerking ontstaat er technische en creatieve synergie waar de klant van profiteert.’

  De overname heeft ook een strategisch karakter. ‘In de live communi- cation en in-store sector groeit de vraag naar creatieve producten die een belevenisfactor toevoegen,’ zegt Nico. ‘Met de overname voegen we een scala aan technische mogelijkheden toe aan het portfolio. Met de specialiteit van Cees Smit Worldwide kunnen we beter inspelen op de toenemende vraag naar full service creativiteit.’

  Stretch your limits

  Het nieuwe materiaal is tension fabric, een gepatenteerde stof waarmee Cees Smit Worldwide al de nodige ervaring heeft opgedaan. ‘Wij zijn ge- specialiseerd in de productie van creatieve objecten, elastische doeken en opvallende wandbespanningen,’ zegt Boi.

  ‘We maken objecten voor beurzen, maar we doen ook de decoratie voor grote dance events. Nu we de krachten hebben gebundeld met Van Straaten zijn de mogelijkheden voor de klant echt ongekend. Er is eigen- lijk niets wat we niet kunnen leveren op het gebied van visuele commu- nicatie.’

  Unieke toepassingen

  Naast de ruimere vorm- en materiaalkeuze ontstaan er door de samen- werking unieke toepassingen voor de klant, zoals organische objecten die intern worden aangelicht met de nieuwste LED-technologieën. ‘We hebben constructies gemaakt die zo uit de set van een science ficti- on-film leken te komen,’ zegt Boi. ‘Het zijn objecten die soms een puur decoratieve functie hebben, maar ze kunnen ook heel praktisch zijn. Een golvende balie of stand met spiraalvormen – het kan allemaal. De crea- tieve en technische mogelijkheden zijn door de samenwerking met Van Straaten vanaf nu vrijwel onbeperkt.

  Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen de krachten

  Boi Smit (l) en Nico van Straaten (r)

 • 05

  Tension fabrics

  Cees Smit Worldwide is uitgegroeid tot expert in organische doekcon- structies en creatieve textieloplossingen. ‘Een van de materialen die we gebruiken is tension fabrics,’ zegt Boi Smit. ‘Dat is gepatenteerd stret- chdoek dat bijvoorbeeld in een aluminium of rubber frame kan worden gespannen. Op deze manier kunnen waanzinnige vormen worden gere- aliseerd. Lichtgewicht, brandvertragend en in iedere Pantone-kleur. De stoffen zijn in verschillende gradaties van transparantie verkrijgbaar en kunnen natuurlijk worden voorzien van een print. Het resultaat is ver- rassend mooi. Strak en modern, en toch natuurlijk door de afgeronde vormen.’

  Welk type stof gebruikt wordt hangt af van verschillende factoren. ‘We zoeken altijd naar een oplossing die aansluit bij de wensen van de klant, het budget en de toepassing,’ zegt Boi.

  ‘Stretchmaterialen worden met name gebruikt voor organische vormen. Maar we kunnen ook gebogen vormen maken met andere soorten stof. En het hoeft niet altijd organisch, golvend en rond. Een stand kan ook strak en hoekig worden gemaakt met een grid van doek en aluminium of hout. Combinaties met bestaande constructies zijn ook mogelijk. We kunnen bijvoorbeeld een aluminium profiel met doek toevoegen aan een bestaande stand. Niets is onmogelijk. Het is allemaal maatwerk en we proberen altijd de optimale oplossing te vinden voor de klant.’

  Standard Shapes

  Naast textieloplossingen op maat levert Cees Smit Worldwide allerlei decoratieve objecten. ‘We bieden een enorme variëteit aan Standard Shapes, van tafelhoezen tot hangende elementen en creatieve objecten,’ zegt Boi.

  Met onze Standard Shapes kun je zowel binnen als buiten fantastische effecten bereiken. Het zijn standaardproducten, maar ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ze zijn snel en eenvoudig op te zetten. Door het gebruik van materialen als glasfiber zijn ze ook nog eens lichtgewicht en makkelijk mee te nemen.’

  Veel Standard Shapes kunnen intern worden aangelicht. ‘We hebben bij- voorbeeld objecten die worden vast geritst op een voetplaat met een ven- tilator en een lichtbron. Als er meerdere objecten zijn geplaatst, kunnen ze worden gelinkt aan een controller waardoor ze synchroon van kleur of lichtintensiteit kunnen veranderen. Als er geen netstroom in de buurt is hebben we ook oploss