ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier...

ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO-opleidingen
ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO-opleidingen
ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO-opleidingen
ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO-opleidingen
download ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO-opleidingen

of 4

 • date post

  04-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of ik ga voor MHBO AMERSFOORT - MBO Amersfoort - Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier...

 • ik ga voor

  MHBO AMERSFOORT

  20 15

  -2 01

  6

 • Ik zoek het Hogerop Bedrijfseconomie & Accountancy • Marketing & Communicatie Rechten • Small business & Retailmanagement

  Welke MHBO opleiding kies jij?

 • Ik zoek het Hogerop Bedrijfseconomie & Accountancy • Marketing & Communicatie Rechten • Small business & Retailmanagement

  MHBO Bedrijfseconomie & Accountancy (duur 2 jaar) Jij zorgt dat het klopt Ben jij een kei in rekenen en werk jij graag op de computer? Al eens gedacht aan een toekomst als bedrijfsadministrateur of accountant? Mooie beroepen. Je moet wel heel precies zijn en plezier hebben in het uitpluizen van verschillen. Want jouw werk is pas klaar als alles klopt! Als bedrijfsadministrateur verzamel en controleer je financiële gegevens van een bedrijf. Je kijkt bijvoorbeeld of de facturen en urenoverzichten kloppen, doet belastingaangifte en maakt financiële overzichten en rapporten. Zo heeft de directie steeds overzicht heeft van de financiële situatie van het bedrijf. Een accountant doet ongeveer hetzelfde werk, maar dan vanuit een accountantskantoor. Het is vaak hard werken en je hebt veel contact met je opdrachtgevers.

  MHBO Marketing & Communicatie (duur 2 jaar) Jouw aanpak verkoopt Heb jij interesse in economie en handel? Kun jij goed organiseren en ben jij communicatief vaardig? Dan past de opleiding Marketing & Communicatie misschien wel heel goed bij jou. Als marketeer kruip je in de huid van je klanten. Je wilt immers dat zij jullie producten of diensten kopen. Daarvoor analyseer je marktinformatie en doe je marktonderzoek. De informatie die jou dat oplevert gebruik je om marketingplannen te maken. Ook laat je reclamemateriaal maken. Een creatieve geest komt goed van pas! Als accountmanager werk je bij een groot bedrijf of een reclamebureau. Daar ben jij eerste contactpersoon. Jij hebt besprekingen met jouw accounts, informeert hen over jullie producten en diensten, maakt prijsopgaves en onderhandelt. Samen met jouw collega’s lever jij een belangrijke bijdrage aan het vergroten van jullie omzet.

  Overzicht opleidingen

  MHBO Niveau BOL BBL Bedrijfseconomie & accountancy 4 X Marketing & communicatie 4 X Rechten 4 X Small business & retailmanagement 4 X

  X = De opleiding wordt aangeboden in deze leerweg

  Ben jij ambitieus en heb jij (bijna) je vmbo-tl diploma? Kies dan voor een MHBO- opleiding bij MHBO Amersfoort. In samenwerking met verschillende hogescholen biedt MHBO Amersfoort dit verkorte traject aan. De ideale route naar een hbo-diploma. In twee, in plaats van drie jaar haal jij je mbo-diploma en kun je met praktijkervaring doorstromen naar het hbo. En wil jij toch niet verder leren? Dan is jouw mbo-diploma je entreebewijs voor de arbeidsmarkt. Bij MBO Amersfoort kan jij kiezen uit vier MHBO- opleidingen die direct aansluiten bij studierichtingen in het hbo.

  Locatie Leusderweg 30-34

  3817 KB Amersfoort

  T 033 4220 920

  mhbo@mboamersfoort.nl

  www.mhboamersfoort.nl

  MHBO Rechten (duur 2 jaar) MHBO advies houdt hen uit de problemen Help jij graag anderen en ben jij niet bang voor een berg papierwerk? Als jij ook heel nauwkeurig werkt en goed bent in taal is een juridisch beroep misschien wel iets voor jou. Jouw hulp is van grote waarde, want jij kent wetten en regels en weet precies wat wel en niet mag. De adviezen en documenten die jij maakt, zorgen ervoor dat er later geen problemen ontstaan. Een juridisch adviseur moet goed om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie. Soms werk je mee aan beslissingen die vervelende gevolgen hebben voor een bedrijf of persoon. Werken in de rechtspraktijk is niet altijd makkelijk, maar wel heel boeiend!

  MHBO Small business & Retailmanagement (duur 2 jaar) Ondernemen zit jou in het bloed Droom jij van een eigen bedrijf? Of werk jij liever in loondienst aan een succesvolle onderneming? Met een opleiding Small business & Retailmanagement leer jij alles wat bij ondernemerschap komt kijken. Je maakt kennis met onderdelen als bedrijfseconomie, (detailhandels)marketing, communicatie en leidinggeven. Het helpt als je creatief, flexibel en praktisch bent. Ondernemen is hard werken en soms risico’s nemen. Maar er zijn weinig zaken die meer voldoening geven dan een (eigen) bedrijf dat als een zonnetje loopt.

  “We doen veel projecten. Die zijn

  heel interessant en praktijkgericht.

  Laatst gingen we met een groepje

  studenten naar het winkelcentrum om

  mensen te vragen naar hun aankopen.

  De enquêtegegevens gebruikten we

  om te berekenen hoeveel procent van

  de mensen welk type product koopt.

  Daarna presenteerden we onze con-

  clusies in de klas.”

  Jeremie Bosanga,

  1e jaars student MHBO

  Marketing & communicatie

 • Jij bent welkom bij MBO Amersfoort Vraag jij je af waarom je voor MBO Amersfoort zou kiezen? MBO Amersfoort staat voor toegankelijk, ondernemend en vakkundig onderwijs. Dat betekent dat je bij ons welkom bent met elke achtergrond en geloof en waar je ook vandaan komt. Doordat onze scholen niet te groot zijn, ken je de studenten en docenten. Het zorgt voor een sfeer waarin we respect hebben voor elkaar en iedereen zich veilig voelt. Bij ons krijg je les van vakmensen in een situatie die zo dicht mogelijk bij de beroepspraktijk ligt. Dat noemen we Onderwijs in Bedrijf.

  Altijd een opleiding die bij jou past Je kunt bij ons kiezen uit meer dan 120 opleidingen. In vele richtingen, op ieder niveau. Daardoor kun je bij ons terecht met elke vooropleiding. Of je nu een diploma vmbo-theoretische leerweg of een paar jaar voortgezet onderwijs hebt. Er is altijd een opleiding die bij jou past. Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op door stages en opdrachten. Bij de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) combineer je een baan met één dag per week les. Bij onze bouw- en infraopleidingen, werken we met de beroepsgestuurde leerweg (BGL). Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Je vindt ze op www.mboamersfoort.nl/opleidingen.

  Leren in de praktijk Natuurlijk zijn theorielessen belangrijk. Maar wij zijn ervan overtuigd dat je het meeste leert in de praktijk. Daarom werkt MBO Amersfoort met eigen leerbedrijven. Droom jij van een toekomst in de horeca? Bij Leerhotel

  Het Klooster en First Class Amersfoort zorg jij voor een gastvrije ontvangst van de gasten. Ambieer jij een carrière in de sport? Op Fit Academie Bokkeduinen doe jij ervaring op met het geven van groepslessen. Zie jij jezelf op kantoor werken? De klanten van onze AdminCompany en het Opdrachtenbureau voor Ondernemers zijn blij met jou!

  Goede start in het mbo Om jouw overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo goed te laten verlopen, werken we met een Digitaal Doorstroom Dossier (DDD). Een website waarop jij je schoolresultaten en je motivatie voor de mbo-opleiding zet. Jouw decaan of mentor vult ook een deel in. Alle mbo’s en vmbo’s in de regio Amersfoort werken met het DDD. Het dossier wordt gebruikt om in te schatten of de opleiding bij jou past en of je het juiste niveau hebt. Let op: vul het Digitaal Doorstroom Dossier bij voorkeur vóór 1 april in.

  MBO Amersfoort: de perfecte route naar het hbo Wil jij graag naar het hbo, maar heb jij geen havo- of vwo- diploma? Met een mbo-opleiding in de juiste richting neem jij een voorsprong op andere studenten. Ben je van plan om rechten, bedrijfseconomie/accountancy, small business/ retailmanagement of marketing en communicatie te gaan studeren? Onze MHBO-opleidingen stomen jou in twee jaar klaar voor het hbo!

  Aanmelden Keuze gemaakt? Meld je dan aan voor de opleiding van jouw keuze via www.mboamersfoort.nl/aanmelden.

  Vooropleidingseisen In onderstaand overzicht kun je zien aan welke vooropleidingseisen je moet voldoen om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze.

  MBO-niveau (Welke opleiding wil je volgen?) Vooropleiding (Welke vooropleiding heb je nodig?)

  Niveau 1: Entree-opleidingen • Alleen toelating zonder vooropleiding.

  Niveau 2: Basisberoepsopleidingen • Vmbo basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte of theoretische of gemengde leerweg. • Of havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar. • Diploma entree-opleiding.

  Niveau 3: Vakopleidingen • Vmbo kaderberoepsgerichte of theoretische of gemengde leerweg. • Of havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar. • Diploma basisberoepsopleiding.

  Niveau 4: Middenkaderopleidingen • Vmbo kaderberoepsgerichte of theoretische of gemengde leerweg. • Of havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar. • Diploma basisberoepsopleiding of vakopleiding.

  Niveau 4: Specialistenopleidingen • Diploma vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

  Deze informatie betreft cursusjaar 2015-2016. Wijzigingen zijn voorbehouden en aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Op www.mboamersfoort.nl staat de meest actuele informatie.

  COLOFON redactie: MBO Amersfoort / tekst: Jetske Hingst / vormgeving: Concreet geeft vorm / fotografie cover: Exactitudes/Janita Sassen / druk: Practicum Grafimedia Groep BV

  Data Open Huis Woensdag 10 december 2014 18.00 – 21.00 uur Zaterdag 31 januari 2015 10.00 – 14.00 uur Donderdag 12 maart 2015 18.00 – 21.00 uur Donderdag 23 april 2015 18.00 – 21.00 uur Donderdag 11 juni 2015 18.00 – 21.00 uur

  Kijk voor de geopende locaties op www.mboamersfoort.nl. Hier kun je ook informatie vinden over onze meeloopdagen.