GRE Vocabulary - Free GRE Exam Practice Exercises and Tests Online

download GRE Vocabulary - Free GRE Exam Practice Exercises and Tests Online

of 23

  • date post

    01-Nov-2014
  • Category

    Education

  • view

    205
  • download

    11

Embed Size (px)

description

GRE Vocabulary - Free GRE exam practice exercises and tests online Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ #GRE #GradSchool #SAT #College #SATprep #Admissions #Vocabulary #Practice #TestPrep #Exams #Students #Study #Learning #English #LearnEnglish #Test #Education #Tutoring #Tutor #Coaching

Transcript of GRE Vocabulary - Free GRE Exam Practice Exercises and Tests Online

  • 1. (1) What is the meaning of vacuous? (a) 1. having or showing a lack of intelligence, interest, purpose, or thought 2. without contents, meaning, importance, or substance; empty (b) 1. having or showing a lot of intelligence, interest, purpose, or thought 2. witht contents, meaning, importance, or substance; full (c) 1. having or showing a lack of power, money, seriousness, or courage 2. without power, money, courage, or honor; powerless (d) 1. having or showing an overflow of intelligence, interest, purpose, or thought 2. the overflow of contents, meaning, importance, or substance; overflow Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (2) What is the meaning of canny? (a) careful, shrewd, and having good judgement, especially in money or business matters (b) intelligent and ambitious but lazy, especially in money or business matters (c) lazy and inexperienced but ambitious, especially in money or business matters (d) careful and intelligent but lazy, especially in money or business matters Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (3) What is the meaning of novice? (a) a person who is new and not experienced in a job or situation (b) a person who is unfit and not serious in a job or situation
  • 2. (c) a person who is not new and experienced in a job or situation (d) a person who is new but experienced in a job or situation Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (4) What is the meaning of fanaticism? (a) a lack of honest (especially religious, political, or ideological) beliefs, devotion, dedication, or enthusiasm that make someone behave in an ignorant way (b) completely proper or rational (especially religious, political, or ideological) beliefs, devotion, dedication, or enthusiasm that make someone behave in a reasonable way (c) a lack of dishonest (especially religious, political, or ideological) beliefs, devotion, dedication, or enthusiasm that make someone behave in an reasonable way (d) wildly excessive or irrational (especially religious, political, or ideological) beliefs, devotion, dedication, or enthusiasm that make someone behave in an unreasonable way Answer: (d) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (5) What is the meaning of reverence? (a) a feeling or attitude of deep disrespect, hate, and carelessness for someone or something (b) a lack of deep respect, admiration, love, and awe for someone or something that are, in fact, very important
  • 3. (c) a feeling or attitude of deep emotion, greed, distrust, and interest for someone or something (d) a feeling or attitude of deep respect, admiration, love, and awe for someone or something Answer: (d) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (6) What is the meaning of denigrate? (a) 1. criticize in a derogatory and often unfair manner; defame 2. make (something) seem less important or valuable; belittle (b) 1. admire in a generous and often unfair manner; praise 2. make (something) seem more important or valuable; appreciate (c) 1. fix in a traditional and often easy way; solution 2. make (something) seem less difficult or problematic; easy (d) 1. manage in an efficient and often skilled manner; expertise 2. make (something) seem less difficult or problematic; problem-solver Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (7) What is the meaning of dispel? (a) 1. make (a life, career, way, plan, or idea) harder or impossible, usually by proving them wrong or unnecessary 2. drive away or off in one direction; concentrate; focus (b) 1. make (a proposal, plan, idea, discussion, or argument) go on or start, usually by proving them correct or necessary 2. drive away or off in one direction; concentrate; focus
  • 4. (c) 1. make (a plan, idea, belief, imagination, or decision) possible or start, usually by proving them correct or necessary 2. drive away or off in various directions; disperse; dissipate (d) 1. make (a doubt, fear, belief, feeling, or idea) go away or end, usually by proving them wrong or unnecessary 2. drive away or off in various directions; disperse; dissipate Answer: (d) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (8) What is the meaning of breach? (a) 1. a punishment for breaking or failing to follow a law, rule, trust, faith, promise, agreement, or code of conduct 2. a hole, opening or space in a wall, fence, barrier, or line of defence, especially during a military attack (b) 1. an act of breaking or failing to follow a law, rule, trust, faith, promise, agreement, or code of conduct 2. a hole, opening or space in a wall, fence, barrier, or line of defence, especially during a military attack (c) 1. an act of preventing or denying following a law, rule, trust, faith, promise, agreement, or code of conduct 2. a hole, opening or space in a wall, fence, barrier, or line of defence, especially during a military attack (d) 1. an order of breaking or failing to follow a law, rule, trust, faith, promise, agreement, or code of conduct 2. a hole, opening or space in a wall, fence, barrier, or line of defence, especially during a military attack Answer: (b) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (9) What is the meaning of fortuitous?
  • 5. (a) 1. happening by accident, chance , or intention, especially in a way that is unlucky or inconvenient 2. unlucky; unfortunate (b) 1. happening by automation or ignorance rather than intention, especially in a way that is unlucky or inconvenient 2. unlucky; unfortunate (c) 1. happening by intention rather than accident or chance, especially in a way that is lucky or convenient 2. chance; accident (d) 1. happening by accident or chance rather than intention, especially in a way that is lucky or convenient 2. lucky; fortunate Answer: (d) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (10) What is the meaning of intend? (a) plan (b) annoyed (c) long (d) international Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (11) What is the meaning of loquacious? (a) tending to criticize a lot or too much (b) tending to help a lot or too much (c) tending to talk a lot or too much
  • 6. (d) tending to work a lot or too much Answer: (c) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (12) What is the meaning of iconoclast? (a) 1. a person who disagrees with widely accepted ideas, beliefs, traditional institutions, etc. 2. a person who disagrees with the use of sacred images in religious worship but does not oppose to the religious use of images (b) 1. a person who attacks widely accepted ideas, beliefs, traditional institutions, etc. 2. a person who destroys sacred images used in religious worship or opposes to the religious use of images (c) 1. a person who accepts widely accepted ideas, beliefs, traditional institutions, etc. 2. a person who accepts sacred images used in religious worship or declares the religious use of images (d) 1. a person who supports widely accepted ideas, beliefs, traditional institutions, etc. 2. a person who builds sacred images used in religious worship or is used to the religious use of images Answer: (b) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (13) What is the meaning of delineate? (a) 1. describe or portray (something) clearly and precisely 2. draw or trace the outline of; sketch or trace in outline (b) 1. hide or remove (something) secretly and intentionally 2. hide or remove the outline of; fail to sketch or trace in outline
  • 7. (c) 1. ignore or deny (something) clearly and precisely 2. refuse to accept any gift or opportunity; honest and ethical behavior (d) 1. hit or show (something) clearly and precisely 2. find out a missing thing; be able to trace a missing thing Answer: (a) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (14) What is the meaning of boisterous? (a) 1. silent, dull, and not lacking in restraint or discipline 2. (of waves, weather, wind, etc.) calm or weak (b) 1. noisy, energetic, and lacking in restraint or discipline 2. (of waves, weather, wind, etc.) wild or stormy (c) 1. angry, shouting, and lacking in respect or discipline 2. (of waves, weather, wind, etc.) wild or stormy (d) 1. bored, disturbed, and lacking in interest or inspiration 2. (of waves, weather, wind, etc.) mild or weak Answer: (b) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (15) What is the meaning of encomium? (a) a speech or piece of writing that expresses sharp and hateful criticism (b) a speech or letter of management that expresses yearly plan and budget (c) a speech or piece of writing that expresses glowing and warmly enthusiastic praise (d) a secret meeting that determines the fate of some of its members
  • 8. Answer: (c) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (16) What is the meaning of engender? (a) related to gender, male, or female (a feeling, situation, or condition) (b) produce, cause, or give rise to (a feeling, situation, or condition) (c) destroy, kill, or criticize (a feeling, situation, or condition) (d) relax, sooth, or comfort (a feeling, situation, or condition) Answer: (b) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (17) What is the meaning of culpable? (a) deserving punishment or pain (b) deserving praise or honor (c) deserving blame or censure (d) deserving dishonor or demotion Answer: (c) Practice here: http://bit.ly/1qroxKZ (18) What is the meaning of resilient? (a) (of a substance or object) a failure to change or remodel shape, position, etc. after being pulled, stretched, pressed, bent, etc. 2. unable to quickly become strong,