G.C.E. (A.L.) Examination

Click here to load reader

download G.C.E. (A.L.) Examination

of 10

  • date post

    31-Dec-2015
  • Category

    Documents

  • view

    56
  • download

    1

Embed Size (px)

description

Scholastic home.video.tutor @gmail.com. G.C.E. (O.L.) Examination. G.C.E. (A.L.) Examination. December 2006 Mathematics I (Q1-Q5) Model Solutions. We conduct individual classes upon request. Contact us at: home.video.tutor@gmail.com for more information. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of G.C.E. (A.L.) Examination

  • G.C.E. (A.L.) ExaminationDecember 2006Mathematics I(Q1-Q5)Model Solutions*We conduct individual classes upon request.Contact us at: home.video.tutor@gmail.com for more informationG.C.E. (O.L.) Examination

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006Paper I Q1 (Model Solutions)Q1. The price of a pencil is Rs. 3.50. What is the price of 5 such pencils? Rs. 3.50 X 5 = Rs 15 + Rs 2.50 = Rs 17.50Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006Paper I Q1S1 (Model Solutions)Q1S1. The price of a pencil is Rs. 13. What is the price of 12 such pencils? 13 X 12 = 15_13 + 2 = 153 X 2 = 6 6156Supplementary question 1 (Q1S1) to show a faster method of multiplying two numbers between 10 and 20. Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006Paper I Q1S2 (Model Solutions)Q1S2. The price of a pencil is Rs. 13. What is the price of 19 such pencils? 13 X 19 = 22_13 + 9 = 223 X 9 = 27 27247 27Supplementary question 2 (Q1S2) to show a faster method of multiplying two numbers between 10 and 20. Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006Paper I Q1S3 (Model Solutions)Q1S3. The price of a pen is Rs. 95. What is the price of 98 such pens? Rs. 95 X 98 = 9310 (-5) X (-2) Supplementary question 3 (Q1S3) to show a faster method of multiplying two numbers closer to 100. Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006 Paper I Q2 (Model Solutions)Q2. Simplify: 62.36-7.83 62.36 7.83--------54.53Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006 Paper I Q3 (Model Solutions)Q3. What is the value of ? 9=3 X 3 Therefore, Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006 Paper I Q4 (Model Solutions)Q4. Solve: a-5=3Ans:

  • G.C.E.(O.L.)-Mathematics December 2006 Paper I Q5 (Model Solutions)Q5. The number of vehicles sold by a certain company on 5 days of the week is shown in the picture graph. How many vehicles were sold on Wednesday? = 4 vehiclesNo of vehiclesDayFridayThursdayWednesdayTuesdayMondayAns:Cars sold on Wednesday = 3 units x 4 vehicles per unit = 12

  • Home Based Mathematics Tuition using the Internet We conduct individual classes upon request for International Baccalaureate (IB)GCE(O/L), GCE(A/L) , AQA, EDEXCELwithPast Exam Paper Discussions. University Foundation Year Mathematics

    Flexible contact hours. Save time of travelling.A unique way of tutoring.

    For more information please contact:home.video.tutor@gmail.com http://scholastictutors.webs.com/