FERMACELL-amenajari interioare

Click here to load reader

 • date post

  23-Jun-2015
 • Category

  Documents

 • view

  601
 • download

  6

Embed Size (px)

Transcript of FERMACELL-amenajari interioare

FERMACELL

Solutia tehnica pentru amenajari interioare de calitate

2

Solutii moderne

FERMACELL ca

referinta tehnica.Succesul industrial si comercial al FERMACELL se sprijina pe o constatare prealabila: Cererea globala in sectorul lucrarilor secundare evolueaza considerabil in diversitate si specificitate. Pe de alta parte, exigentele in materie de confort cresc, in timp ce considerentele privind costul raman.

ST ER RE IC HIS CH

Un concept in pas cu piata. Oferta in constructii rezidentiale si non rezidentiale [E.R.P.] trebuie sa se orienteze spre solutii de inalta calitate care ofera performante termice si acustice reale. FERMACELL poate pretinde a avea un loc de prim rang in alegere in tehnicile de constructie uscate propunand produsele /sistemele sale: o placa de gips armata cu fibre de celuloza. Tehnica de varf FERMACELL este prezenta de-a lungul intregului proces de fabricatie. Placile sunt in intregime compuse din gips si fibre celulozice (obtinute din reciclarea hartiei). Amestecul acestor componente naturale la care se adauga apa este apoi prelucrat pe linia de fabriicatie condusa de roboti asistati de calculatoare.

Dupa faze complexe, cum ar fi comprimarea la presiune inalta, se obtine o placa cu suprafata plana, neteda, neutra, cu o rigiditate incomparabila. Placa este apoi taiata la dimensiunile dorite. Numeroase controale sunt desigur efectuate de-a lungul acestui ciclu Placa FERMACELL este universala pentru plafoane, pereti despartitori, dubluri si pardoseli. Incombustibila (clasata M0), ea ofera o rezistenta inalta la foc si proprietatea sa hidrofuga extinde aplicarea sa in locatii umede cu caracter privativ de tip EB+p. In plus, compozitia sa originala i permite sa joace un rol de regulator higrometric. Toate institutele europene care elibereaza certificate oficiale recunosc rezistenta sa mecanica, calitatile sale de protectie impotriva incendiului si proprietatile sale izolante fata de frig si de zgomot.

ND -

K O

LO GIE

ES INS

UT TIT FR

GIE U LO IO UB BA

Solutii moderne

3

O distinctie printre altele ecolabel ( eticheta care certifica proprietatile ecologice) eliberata de institutul german de biotehnologie a constructiei certifica compozitia placii FERMACELL: gips natural si fibre de celuloza. Ea se aplica la toate tipurile de constructii cu utilizare de locuinta sau non rezidentiale.

4

Rezistente mecanice

FERMACELL placa de gips armat cu fibre de celuloza cu o rigiditate incomparabila.De multi ani, FERMACELL si-a dovedit calitatile in lucrari de constructie secundare pe numeroase santiere europene. Formula sa originala, o structura omogena compusa din gips si din fibre de celuloza, i confera aplicatii foarte extinse: realizare de pereti despartitori, plafoane, dubluri si pardoseli cu inalte performante tehnice. Clasificarea sa M0 (material incombustibil) si rezistenta ridicata la foc a sistemelor sale constituie avantaje esentiale. In plus, FERMACELL este aplicabil in locatii umede cu caracter privativ (A.T. nr. 9/03-760). Profesionistii din constructii cer pe santier o productivitate optima in timpul tpunerii in opera. FERMACELL nmanuncheaza in numele sau o intreaga gama de sisteme ce prezinta calitati de intrerupere a arderii si performante fonice, exclusivitate FERMACELL, permite att fata de zgomotele aeriene cat si fata de zgomotele de impact. Punerea sa in opera este simpla si nu cere decat un utilaj clasic.Placile FERMACELL se fixeaza cu ajutorul suruburilor, agrafelor sau punctelor conform structurii suportului (lemn sau metal). Rigiditatea extrema a produsului permite o fixare la numai 1 cm de marginea placilor. Aceasta duritate inalta ofera de asemenea. o rezistenta remarcabila la socuri si autorizeaza fixarea de elemente suspendate fara montarea de armaturi. De exemplu, o placa cu grosimea de 12,5 mm poate suporta, pe un singur punct de fixare, o sarcina de 50 kg. Omogenitatea si caracterul incombustibil al placii FERMACELL permit realizarea de lucrari delicate care necesita garantii de securitate, de exemplu in jurul puturilor tehnice sau in camerele cazanelor. Legatura intre placi este realizata fara banda si fara banda textila, ceea ce permite un castig de timp si faciliteaza punerea in opera. Aceasta legatura se efectueaza prin lipirea placilor asezate muchie langa muchie cu alutorul adezivului reactiv in cartus FERMACELL. Acest ultim procedeu, permite sistemelor de montaj sa atinga o rigiditate extrema. Fixarea produselor de finisare si de decor (vopsele, tapet, tencuieli, placi ceramice etc.) se efectueaza in mod direct, fara strat de grund de amorsare, deoarece placa este deja tratata in uzina. In acest fel sunt imbunatatite randamentul si productivitatea santierului.

Tabelul cu sarcini de mai jos demonstreaza rigiditatea sa incomparabila.Grosimea placii FERMACELL[4] Sarcina in kg(1)

Crlig clasic

(2)

(3)

Surub 5 mm

Vis avecSurub cu stift

cu expansiune

10 mm 12,5 mm12,5 + 10 mm

15 17 20

25 27 30

35 37 40

20 30 35

40 50 60

(1) Factor de securitate: 2 [valabil pentru un efort continuu cu umiditate relativa pana la 85%] (2) Regula generala, etajera de 350 mm (3) In general, surub >4 mm(conform indicatiei producatorului) (4) Distanta intre axe a structurii 50 x e

Avantaje

5

FERMACELL aduce avantaje clarePentru o locuinta sanatoasa FERMACELL este fabricat pornind de la gips si fibre de celuloza, produse naturale, fara liant. Calitate izofonica FERMACELL intra in compozitia a numeroase montaje care prezinta atenuari acustice foarte performante asigurand un confort mai bun. Rigiditate incomparabila Structura din lemn FERMACELL poate participa la contravantuirea constructiilor cu cstructura din lemn [conform normei DI ].

Gratie procesului defabricatie, placa omogena anti-soc FERMACELL amortizeaza loviturile si este convenabila pentru peretii despartitori de circulatie [ERP]. Rigiditate incomparabila - 50 kg pe surub cu stift - 30 kg pe surub singur - 15 kg pe cui Structura din lemn

FERMACELL se taie cu ferastraul, se raboteaza, se rade, se bate in cuie, se insurubeaza se prinde in agrafe, se decupeaza cu ferastraul.

Performanta de intrerupere a focului Placa FERMACELL are o clasificare de reactie la foc Mo [incombustibil] si propune numeroase sisteme cu performate de intrerupere a propagarii focului remarcabile.

Punere in opera rapida si simpla Insurubare, prindere in cuie sau in agrafe conform structurii [metal sau lemn].

Aplicabil in locatii umede

Adeziv pentru rosturi FERMACELL Tehnica de imbinare

Tratata in uzina, placa se poate utiliza in locatiiumede cu utilizare

exclusiv FERMACELLpermite sa se asigure intr-o singura operatie amplasarea si legatura mecanica rigida a placilor gratie adezivului reactiv FERMACELL.

privata de tip EB+p.

6 Gama

FERMACELL pentru pereti despartitori,

plafoane si pardoseli.FERMACELL permite un randament mai bun si o productivitate optimizata a santierului.

La avantajele tehnicii uscate se adauga o punere in opera rationala si rapida. Resturile sunt recuperabile. Finisarile fara benzi aduc un castig de timp. Iata gama completa FERMACELL care se adapteaza la toate locatiile att in nou ct si in vechi. "Placa in format mic": foarte practica pentru transport si punere in opera pe plafon, veritabila placa care se potriveste pentru orice de 1,50 x 1,00 m cu grosime de 10 si de 12,5 mm. Placa "inaltimea unui etaj" pentru o montare rationala cu latimea de 1,20 la o inaltime de 2,40 pana la 3,00 m, grosime de la 10 la 18 mm [dimensiunile speciale la comanda]. Placa gigantica: 2,54 x 6,00 m utilizata in special in constructiile industriale.

Placile FERMACELL cu margini profilate special, pentru a crea un interior conform dorintelor dvs. si si a gustului dvs. intr-o optica de productivitate. Placile pentru pardoseala FERMACELL, sapa uscata, eficace impotriva zgomotelor de impact, ele asigura in acelasi timp o protectie termica si proprietati de intrerupere a propagarii focului, adaptate in constructii noi cat si in cele vechi. Gama completa de accesorii adaptate punerii in opera a placilor FERMACELL cuprinde produsele specifice FERMACELL, cum ar fi suruburi, adezivul reactiv, mortarul adeziv sau tencuiala de finisare gata de utilizare si utilajele curente necesare tehnicilor uscate. Placa FERMACELL HD pentru paramentul exterior al constructiilor cu structura din lemn.

De la placala Formate Greutate/m 10mm 11,5 kg 12,5mm 15 kg 15mm 18 kg 18mm 21 kg manevrabila 150 x 100 cm

La cea mai mare placa din lume! 254 x 600 cm

150 x 100 cm 240 x 120 cm 250 x 120 cm 260 x 120 cm 280 x 120 cm 300 x 120 cm Alte dimensiuni la cerere

Domenii de utilizare

7

1

4 5 2

6

3

7

8

Program complet FERMACELL:

1 FERMACELL amenajarea scheletelor ce sustin acoperisul 2 FERMACELL izolare fonica si termica 3 FERMACELL locatii umede private 4 FERMACELL produs de egalizare pentru pardoseli 5 FERMACELL plafoane 6 FERMACELL performanta la zgomotul de impact, izolare termica si protectie impotriva incendiului 7 FERMACELL pereti despartitori 8 FERMACELL izolare termica.

FERMACELL format mic FERMACELL inaltimea unui etaj FERMACELL placa pentru pardoseala FERMACELL accesorii

8

Sisteme de compartimentari FERMACELL

FERMACELL

placa de "inaltimea unui etaj".

Sistemele FERMACELL cu sau fara vata minerala pot atinge indici de atenuare acustica ridicate si asigura o protectie la foc foarte performanta

Placa imbina rigiditatea cu rezistenta. Total incombustibila, ea ofera excelente performante de izolare fonica. In gama sistemelor FERMACELL,