Excel Tips

Click here to load reader

 • date post

  04-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  35
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Excel Tips www.excelexperienceday.be. 1. Snel de datum van vandaag invoeren?. Wist u dat u met enkele sneltoetsen in een cel de datum van vandaag kunt invoeren? Hoe? U typt in de cel ‘Ctrl+;’ en duwt op Enter. De datum van vandaag verschijnt in de cel. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Excel Tips

Excellente Excel-tipsVerschillende Excel werkbladen op 1 scherm plaatsen
U kunt zeer eenvoudig 2 of meer actieve werkbladen in één venster tonen, zodat u niet constant hoeft te switchen tussen de verschillende werkbladen.
2
Hoe?
U gaat bovenaan in de balk naar ‘View’. Daar kiest u eerst voor de optie ‘New Window’. Daarna kiest u voor ‘Arrange All’. Hier kunt u kiezen om alle werkbladen onder elkaar, naast elkaar of achter elkaar weer te geven.
3
  Een Excel tabel plakken in een Word document
U wilt graag een tabel van Excel kopiëren naar een Word document. Iedereen weet wat er dan gebeurt: de tabel verspringt, de opmaak is naar de vaantjes, … Maar dit kan ook probleemloos.
4
Hoe?
U selecteert de tabel in Excel. U gaat op de juiste plaats staan in het Word document. U kiest linksboven voor ‘Paste Special’ en daarna kiest u in het lijstje voor de opties Bitmap of Picture.
5
Een template maken van een grafiek
U weet wel hoe lastig het is om de opmaak van verschillende grafieken op elkaar af te stemmen en ervoor te zorgen dat ze allemaal dezelfde grootte en opmaak hebben. Toch is er hiervoor ook een gemakkelijke manier daar uw grafiek te bewaren als template.
6
Hoe?
Klik op de grafiek om deze te selecteren. Ga bovenaan in de balk naar ‘Design’ en kies bij Type voor ‘Save As Template’. Geef de grafiek op deze plaats een gepaste naam.
Bij de opmaak van de volgende grafiek kiest u via de rechtermuisknop voor de optie ‘Change Chart Type’. Links gaat u bovenaan naar ‘Templates’. Kies de template die u wilt toepassen. De opmaak wordt nu overgenomen en toegepast op uw geselecteerde grafiek.
7
Een cel laten oplichten bij een bepaalde waarde
Wist u dat u cellen in Excel kunt laten oplichten als ze voldoen aan bepaalde criteria?
8
Hoe?
U selecteert de cellen die u wilt laten oplichten. Ga bovenaan onder het tabblad 'Home' naar 'Conditional Formatting'. Kies voor 'Highlight cell rules'. Met de opties 'Groter dan...' of 'Kleiner Dan', kunt u een cel bijvoorbeeld groen of rood kleuren zodra het getal hoger of lager is dan de waarde.
9
Toon formules in plaats van resultaten
Met een enkele druk op de knop kunt u wisselen tussen de normale weergave van Excel, waarin de resultaten van de formules in de Excel sheet worden getoond, en een weergave dat de werkelijke formules toont. Heel handig om een controle uit te voeren op de correctheid van de formules.
10
Hoe?
Door de toetsencombinatie Ctrl-tilde (tilde is de toets ~) geeft Excel formules in plaats van de resultaten. Herhaal deze combinatie om terug naar de normale weergave te gaan.
11