EL SOPAR DELS IDIOTES, de Francis Veber, ja s'ha convertit ... EL SOPAR DELS IDIOTES, de Francis...

Click here to load reader

 • date post

  13-Feb-2020
 • Category

  Documents

 • view

  6
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of EL SOPAR DELS IDIOTES, de Francis Veber, ja s'ha convertit ... EL SOPAR DELS IDIOTES, de Francis...

 • EL SOPAR DELS IDIOTES, de Francis Veber, ja s'ha convertit en un dels clàssics de l'humor més representat amb èxit arreu del món. En esta versió 100% valenciana torna als nostres escenaris per oferir-nos una divertidíssima

  crítica d'una societat en la que no és gens fàcil saber qui és realment l'idiota.

  FRANCIS VEBER JOSEMA YUSTE JULI DISLA CARLES SANJAIME JOSEP MANEL CASANY FERRAN GADEA TONI MISÓ ALFRED PICÓ CRISTINA GARCIA ROSANA DEL CARPIO ANA GARAY CARLOS ALZUETA DIEGO ROSSELLÓ MANUEL BONILLO & IRENE ORTS MERCEDES LUJÁN TONI MISÓ

  JORDI PLA JAVIER NAVAL MARCOS ORBEGOZO

  YOLANDA GARCÍA

  DIEGO ROSSELLÓ ANDREAS MARTÍNEZ CULTURAL TRANSPORT

  TONI BENAVENT

  JESÚS MARÍA SOSA, ONDA CERO, TAC (TEATRE AUDITORI DE CATARROJA)

  OLYMPIA METROPOLITANA

  AUTOR VERSIÓ / VERSIÓN

  ADAPTACIÓ AL VALENCIÀ DIRECCIÓ / DIRECCIÓN

  REPARTIMENT /REPARTO

  ESCENOGRAFIA / ESCENOGRAFÍA DISSENY DE LLUMS /

  DISEÑO DE LUCES VESTUARI / VESTUARIO

  CARACTERITZACIÓ / CARACTERIZACIÓN SELECCIÓ MUSICAL / SELECCIÓN MUSICAL

  FOTOGRAFIA / FOTOGRAFÍA DISSENY GRÀFIC / DISEÑO GRÁFICO

  MAQUINARIA I SO / MAQUINARIA Y SONIDO

  REGIDORIA I MAQUINÀRIA/ REGIDURÍA Y MAQUINARIA

  TÈCNICS DE LLUMS / TÉCNICOS DE LUCES

  TRANSPORT DE DECORATS / TRANSPORTE DE DECORADOS

  PRODUCCIÓ EXECUTIVA I DISTRIBUCIÓ / PRODUCCIÓN EJECUTIVA Y DISTRIBUCIÓN

  AGRAÏMENTS / AGRADECIMIENTOS

  PRODUCCIÓ / PRODUCCIÓN

  LA CENA DE LOS IDIOTAS, de Francis Veber, ya se ha convertido en uno de los clásicos del humor más representado con éxito en todo el mundo. En esta versión 100%

  valenciana vuelve a nuestros escenarios para ofrecernos una divertidísima crítica de una sociedad en la que no es nada fácil saber quién es realmente el idiota.

 • "Vicent Pinyol ha sigut convidat a un sopar d’idiotes. Carles, persona enginyosa, l’ha convidat, vol divertir-se amb l’idiota, amb l’ingenu.

  Hi ha una familiaritat estranya i antiga que ens acosta l’ingenuitat i l’enginy. La primera ens parla de l’esplèndida facultat innata de ser lliure; la segona, de les

  habilitats no apreses; les dos ens parlen d’allò que és innat. En canvi l’ingenu és aquell càndid i simple, i l’enginyós, algú fresc i astut, quasi sempre admirat. El pas

  del temps ha convertit dos quasi sinònims en antònims. Però jo tinc la sensació veient Pinyol que l’ingenu i l’enginyós son dos cares de la mateixa moneda.

  Com deia J.A. Marina l’enginy no és una diversió, sino una manera de sobreviure." Carles Sanjaime

  "Vicent Pinyol ha sido invitado a una cena de idiotas.

  Carles, persona ingeniosa, lo ha invitado, quiere divertirse con el idiota, con el ingenuo. Hay una familiaridad extraña y antigua que nos acerca la ingenuidad y el ingenio. La

  primera nos habla de la espléndida facultad innata de ser libre; la segunda, de las habilidades no aprendidas; las dos nos hablan de lo que es innato. En cambio el ingenuo es

  aquel cándido y simple, y el ingenioso, alguien fresco y astuto, casi siempre admirado. El paso del tiempo ha convertido dos casi sinónimos en antónimos. Pero yo tengo la sensación

  viendo a Pinyol de que el ingenuo y el ingenioso son dos caras de la misma moneda. Como decía J. A. Marina el ingenio no es una diversión, sino una manera de sobrevivir."

  Carles Sanjaime

  CARLES SANJAIME

  Actor i director, amés és fundador i professor a l'Escola de l'Actor. Com director ha estat al front d’Un déu salvatge, de Yasmina Reza, M’esperaràs?, de Carles Alberola, Querencia y El páramo donde fue herido de muerte Jorge Manriquede Paco Zarzoso, Muerte de una muñeca, de Ferdinand Bruckner, Así que pasen cinco años, de F. García Lorca, Terrorífica fiesta del pijama 1 y 2, de Jui Disla, Mala Racha - Glengarry Glen Ross, de David Mamet, i Satisfaction-Hurlyburly, de David Rabe. Te el Premi Generalitat Valenciana a la Millor Interpretació i a la Millor Direcció, a més de comptar amb dos Premis de la Crítica, el Premi Abril a la Millor Direcció i el Premi de la AAPV a la Millor Interpretació.

  Actor y director, además es fundador y profesor de la Escuela del Actor. Como director ha estado al frente de Un dios salvaje, de Yasmina Reza, M’esperarás?, de Carles Alberola, Querencia y El páramo donde fue herido de muerte Jorge Manrique, de Paco Zarzoso, Muerte de una muñeca, de Ferdinand Bruckner, Así que pasen cinco años, de F. García Lorca, Terrorífica fiesta del pijama 1 y 2, de Juli Disla, Mala Racha-Glengarry Glen Ross, de David Mamet, y Satisfaction-Hurlyburly, de David Rabe. Tiene el Premio Generalitat Valenciana a la Mejor Interpretación y a la Mejor Dirección, además de contar con dos Premios de la Crítica, el Premio Abril a la Mejor Dirección y el Premio de la AAPV a la Mejor Interpretación.

 • JOSEP MANEL CASANY És actor de teatre, televisió i doblatge, així com director d’escena. A principis dels vuitanta cursa estudis d'art dramàtic i seguidament comença la seua carrera professional amb la companyia Ananda Dansa. Ha treballat amb les companyies valencianes més prestigioses realitzant més de cinquanta muntatges i ha estat premiat en diverses ocasions per les seues interpretacions. Com a director ha dirigit més d'una vintena d'espectacles.

  Es el actor de teatro, televisión y doblaje, así como director de escena. A principios de los ochenta cursa estudios de arte dramático y seguidamente comienza su carrera profesional con la compañía Ananda Dansa. Ha trabajado con las compañías valencianas más prestigiosas realizando más de cincuenta montajes y ha sido premiado en varias ocasiones por sus interpretaciones. Como director ha dirigido más de una veintena de espectáculos.

  FERRAN GADEA Ha participat en nombroses obres de teatre, com El enemigo de la clase, Las Variaciones Goldberg, El sí de las niñas o Morocco Bar, de Teatres de la Generalitat, Joan El Cendrós d'Albena Teatre, 8 Reinas, d’Arden Producciones, El Capo i Pollo e hijos, de Germinal Producciones, El mural del teu poble, de la companyia Antonio Valero, A prop d’A Prop Teatre i On collons està Sento? de Falco i Pedreguer. En cinema ha treballat entre d'altres amb Álex de la Iglesia en La chispa de la vida, amb Óscar Aibar en El bosc, amb Miguel Bardem en Noche de reyes, amb Tirso Calero en Blockbuster i Carne cruda, i amb Pau Martínez en El Inocente, i també en diverses sèries de televisió, com L'Alqueria Blanca, en Canal 9.

  Ha participado en numerosas obras de teatro, como El enemigo de la clase, Las Variaciones Goldberg, El sí de las Niñas o Morocco Bar, de Teatres de la Generalitat, Joan El Cendrós de Albena Teatre, 8 Reinas de Arden Producciones, El Capo y Pollo e hijos de Germinal Producciones, El mural del teu poble, de la compañía Antonio Valero, A prop de A Prop Teatre i On collons està Sento? de Falcò i Pedreguer. En cine ha trabajado entre otros con Álex de la Iglesia en La chispa de la vida, con Óscar Aibar en El bosc, con Miguel Bardem en Noche de reyes, con Tirso Calero en Blockbuster y Carne cruda, y con Pau Martínez en El Inocente, y también en diversas series de televisión, como L’Alqueria Blanca, en Canal 9.

  TONI MISÓ Alterna els seus treballs entre València i Madrid. Comença la seua marxa professional en el desaparegut Centre Dramàtic de la Generalitat amb obres com El enemigo de la clase, entre d'altres, i posteriorment amb altres produccions com Transterrados o Anfitrión, i en diverses companyies valencianes, en muntatges com La confesión de un hijo de puta, Función para dos personajes o Despertarás ayer. Ha participat en muntatges de companyies nacionals com el Centro Dramático Nacional, en Madre, el drama padre i amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico, en muntatges com Amar después de la muerte, La entretenida o Don Gil de las calzas verdes.

  Alterna sus trabajos entre Valencia y Madrid. Comienza su andadura profesional en el desaparecido Centre Dramàtic de la Generalitat con obras como El enemigo de la clase, entre otras, y posteriormente con otras producciones como Transterrados o Anfitrión, y en varias compañías valencianas, en montajes como La confesión de un hijo de puta, Función para dos personajes o Despertarás ayer. Ha participado en montajes de compañías nacionales como el Centro Dramático Nacional, en Madre, el drama padre y con la Compañía Nacional de Teatro Clásico, en montajes como Amar después de la muerte, La entretenida o Don Gil de las calzas verdes.

 • ALFRED PICÓ Titolat per l'ESAD de València, Alfred Picó és alhora actor, productor i gestor. Ha treballat principalment amb les companyies de teatre L’Horta i Albena Teatre, en espectacles com M’esperaràs?, Cyrano de Bergerac, Que tinguem sort, Art, Moby Disc, Spot, o Besos. En el món audiovisual ha participat en programes com Autoindefinits, Socarrats, Maniàtics o Check-in Hotel, per a Canal 9, i a nivel nacional en sèries com Hospital Central, El comisario o Cuéntame.

  Titulado por la ESAD de Valencia, Alfred Picó es a la vez actor, productor y gestor. Ha trabajado principalmente con las compañías de teatro L’Horta y Albena Teatre, en espectáculos como M’esperaràs?, Cyrano de Bergerac, Que tinguem sort, Art, Moby Disc, Spot, o Besos. En el mundo audiovisual ha participado en programas como Autoindefinits, Socarrats, Maniàtics o Check-in Hotel, para Canal 9, y a nivel nacional en series como Hospital Central, El comisario o Cuéntame.

  CRISTINA GARCIA Actriu desde fa trenta anys, que es d