EHealth Week HagaZiekenhuis: Cardiologie & EHealth

of 12 /12
Cardiologie & E-Health Het klopt gewoon!

Embed Size (px)

Transcript of EHealth Week HagaZiekenhuis: Cardiologie & EHealth

Dia 1

Cardiologie & E-Health

Het klopt gewoon!

Ophangen flipovers1

In 10 seconden thuis in 1 keer hartslag, lichaamstemperatuur, saturatie en bloeddruk op je mobiel?

In paar seconden op je mobiel meten of je AF (atriumfibrilleren) hebt? En het ECG direct kunnen versturen?Of andere aandoeningen, zoals Tachy- / Brady cardie?

In paar seconden calorische waarde van eten, de moleculaire samenstelling en identificatie van medicatie (en welke het is), of een plant water nodig heeft?2Kun je nu al als consument voor de kosten van een goedkope tablet.?

3

4

Praktijk

5

Of all patients, 50% were contacted because ofirregularities in their home monitoring data. In 80% of these contacted patients, the therapeutic regimen was changed. Patient satisfaction was high; 93% reported to be satisfied with The Box.

6Contec PM10 Portable ECG Monitor

6

Scanadu Scout

7

Scio Molecular pocket scanner

8

9

De noodzakelijke definitie.De algemeen geaccepteerde definitie van eHealth luidt:

het gebruik van informatie- en communicatietechnologien, en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren (RVZ, 2002).

Binnen het Hartcentrum vernauwen we dit informeel met de toevoeging in directe relatie tot en in contact met onze patinten.

(bv. dus geen message app tussen artsen)10

Take homeBeginnen is belangrijker dan bedenken, Kijk wat er al is in plaats van wat je zou willen Eerst klein bewijzen dan groot uitpakken, Momentum is belangrijker dan grondigheidBegin gewoon.als het momentum er is, kies dan voor iets dat snel is te implementeren als belangrijkste criterium. Al het andere is ondergeschikt.Toepassing belangrijker dan techniekStaar niet blind op technologie maar verzamel eens wat en bespreek in een brainstorm de toepassingen en uitkomsten (zonder inhoudelijk uitgebreid over de techniek te praten)

11

Waarom niet morgen beginnen?

12