Een cadeautje voor jezelf!

download Een cadeautje voor jezelf!

of 10

 • date post

  11-Jan-2017
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Een cadeautje voor jezelf!

 • W E E K 4 8 J A A R G A N G 9 0 1 D E C E M B E R 2 0 1 6

  Persoonl i jk | Integer | Transparant

  T 0495 63 13 63 | 0495 53 33 22E informatie@vandeursen-uitvaart.nl

  I www.vandeursen-uitvaart.nl

  Ook al bent u Dela of elders verzekerd, wij respecterende polisvoorwaarden. U bent dus vrij om ons als uitvaart-ondernemer te kiezen zonder het risico op meerkosten. Nederweert

  jouw gezondheid is onze zorg

  Kerkstraat 42, tel. 63 26 96Openingstijden:Maandag t/m vrijdag: 8.30-18.30 uurZaterdag: 10.00-14.00 uur

  Buiten deze tijden belt u voor spoedrecepten 63 26 96of het centrale apotheeknummer 54 97 20

  Tel. 0495-625714Expert Lambers Nederweert

  www.expert.nl

  KEUKENinbouwapparatuur

  aan vervanging toe?

  Redactie-adres:

  Pannenweg 231

  Postbus 2724

  6030 AA Nederweert

  tel. (0495) 63 26 25

  fax (0495) 63 11 57

  info@drukkerijvandeursen.nl

  www.drukkerijvandeursen.nl

  www.facebook.com/

  drukkerijvandeursen

  Hoofdredacteur:

  Huib van Deursen

  Afhaaladressen:

  cldgroep, Leveroy

  Phicoop, Ospel

  Ko-Du service, Eind

  Jumbo, Nederweert

  Bruna Gommans, Nederweert

  Gemeentehuis, Nederweert

  Drukkerij van Deursen, NederweertPANNENWEG 117 NEDERWEERT

  T (0495) 631 224 | WWW.KESSELS-INSTALLATIES.NL

  N e d e r we e r t | | 0 4 9 5 - 6 2 4 6 0 7 | w w w. a d r i a e n s b o u w k u n s t . n l

  sche

  rpe

  lijne

  n

  EXCLUSIEVE ONTWERPEN

  VOOR WONINGBOUW, VERBOUW EN UTILITEITSBOUW

  Teunissen Letselschade Kraan 10a 6031 RX NederweertT: 06-57242417 info@teunissenletselschade.nl

  Letsel opgelopen door Letsel opgelopen door Letsel opgelopen door toedoen van een ander? Kijk voor meer info op:

  www.teunissenletselschade.nl

  NederweertStaat 40 6031 EM Nederweert T. 0495 74 50 31

  Tips en advies over tuin-, dier- en bakplezier? Voor de winkel in je buurt, surf naar www.aveve.nl

  Volg ons op Facebook www.facebook.com/avevewinkelsnederland

  Valt je oog automatisch op dit ar-tikel?Dan ben je misschien genteres-seerd in creatieve activiteiten an-ders had je wellicht dit artikel aan je voorbij laten gaan!

  Creatieve activiteiten voor jeugd en volwassenen zoals tekenen, schilde-ren, mozaeken en andere facetten van beeldende vorming dat is wat er plaatsvindt in Atelier de Tekenkamer Nederweert. In een prettige ruimte met een kleine groep van maximaal 10 cursisten samen creatief en beel-dend bezig zijn.

  Of je nu een starter bent of al ge-vorderd maakt helemaal niets uit. Je herkent het volgende misschien wel: je hebt echt zin om te gaan tekenen of schilderen maar tegen de tijd dat je alle spullen hebt gepakt en je kunt beginnen is de zin over of weet je niet wat je moet gaan tekenen. In het ate-lier staat alles al voor je klaar. Het na te tekenen/schilderen onderwerp zo-als bijvoorbeeld een stilleven of een persoon staat er bij binnenkomst.

  Onder het genot van een kopje kof-fie of thee maak je een eigen keuze uit de aanwezige materialen. Je hoeft

  Een cadeautje voor jezelf!

  dus niets zelf aan te schaffen en kunt experimenteren om uit te vinden welk materiaal het beste bij jou past. Samen met gelijkgestemden kun je meteen aan de slag.Heb je vragen of loop je vast dan krijg je persoonlijke tips en ondersteuning van Miriam Vaes-van Nieuwenhoven, maar ook van je medecursisten. Leren doe je op die manier samen.

  Door feedback te vragen en te krijgen ontwikkel je je eigen vaardigheden. Je gaat met elkaar in gesprek over de gemaakte werkstukken door bewust naar elkaars werk te kijken. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten of invalshoe-

  ken en deze neem je mee in je volgen-de werkstukken. Zo ontwikkel je je eigen stijl en maak je een groei door in je eigen kwaliteiten. Bij eenzelfde onderwerp is het eindresultaat van iedereen verschillend en dat is mooi om te ervaren. Zo stimuleer je elkaar en krijg je cadeautjes!

  Huidige cursisten ervaren het als een ontspannen avond of middag waar je even alles kunt loslaten en je iets doet voor jezelf! Het is een cadeautje aan jezelf in het tegenwoordig zo drukke bestaan.Ook voor groepen, tot maximaal 10 personen, die een workshop willen

  Senioren voelen zich relatief vaak onveilig. Misschien niet verwon-derlijk, aangezien er regelmatig berichten in de krant verschijnen over ouderen die het slachtoffer zijn geworden van criminaliteit. Toch is er volgens Lilian Tieman van het Centrum voor Criminali-teitspreventie en Veiligheid geen grote reden tot bezorgdheid. Po-litiecijfers geven aan dat senio-ren juist minder vaak slachtoffer zijn dan andere leeftijdsgroepen. Maar preventieve maatregelen nemen, kan zeker geen kwaad.

  De laatste jaren staan senioren die het slachtoffer worden van woning-inbraak, straatroof of een babbeltruc volgens Tieman volop in de belang-stelling. Daardoor kan de indruk ontstaan dat het voor ouderen erg onveilig is in Nederland. Dit klopt echter niet met de werkelijkheid. Maar het is natuurlijk altijd verstan-dig om voorzichtig te zijn. Elk geval van criminaliteit is er een te veel! Ge-lukkig kunt u zelf een hoop doen om uw veiligheid te vergroten.

  Inbrekers op bezoekTieman noemt het voorkomen van een inbraak als voorbeeld. Hoe moeilijker u het de inbreker maakt, hoe eerder hij zijn poging staakt. Zorg dus voor goed hang- en sluit-werk en draai de deur altijd op slot, ook als u maar even weggaat. Want zelfs de beste sloten hebben wei-nig effect als ze niet goed worden gebruikt. Zorg ook dat waardevolle spullen uit het zicht liggen. Tele-foons, tablets en portemonnees in de vensterbank vormen een uitnodiging om in te breken.

  Hoe kunt u zich als oudere beter wapenen tegen criminaliteit?

  Verklein de kans op n inbraak, babbeltruc en straatroofSoms wordt het inbrekers volgens Tieman ook wel heel gemakkelijk gemaakt. Open achterpoorten en open ramen of de huissleutel aan een spijkertje in de schuur, somt ze op. De inbreker loopt of klimt de wo-ning binnen zonder ook maar een slot te hoeven forceren. Wat inbre-kers ook snel in de gaten hebben, is een onverlicht huis. s Avonds wijst dat erop dat er niemand thuis is. De oplossing is simpel: goede verlichting. Verlichting met een tijdschakelaar maakt al een enorm verschil.

  Oplichters aan de deurEen ander misdrijf waar regelmatig ouderen bij zijn betrokken zijn de zogenaamde babbeltrucs. Dit zijn smoesjes die oplichters gebruiken om bij mensen binnen te komen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze de meterstand komen opnemen. Een-maal binnen stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Wees ook voorzichtig met wat u op Marktplaats zet. Kostbare zaken zoals juwelen of schilderijen trekken de aandacht van criminelen die zich voordoen als goedwillende kopers. Overweeg in dat geval om het via een gespeciali-seerd bedrijf te verkopen.

  Hoe betrouwbaar onbekenden aan de deur ook ogen, laat ze niet zo-maar binnen, waarschuwt Tieman. Medewerkers van banken, verze-keringsmaatschappijen, thuiszorgin-stellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak langs. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te contro-leren. Open de deur niet helemaal, maar gebruik een kierstandhouder (stevige variant van een deurketting)

  of een intercom. En geef vooral nooit uw pinpas of pincode af. Ook mede-werkers van een bank en de politie vragen daar nooit naar.

  Zakkenrollers en straatroversBabbeltrucs kunnen ook buiten de woning plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij een pinautomaat of in de super-markt, waar iemand ongemerkt over uw schouder meekijkt om uw pin-code te achterhalen. Zijn collega leidt het slachtoffer daarna met een smoes af waardoor ze ook de pinpas kunnen stelen. Vraag mensen die ach-ter u staan gerust om gepaste afstand te nemen en zorg dat u met uw hand het zicht belemmert als u uw pincode

  intoetst, adviseert Tieman.

  De straat is ook het domein van zak-kenrollers en straatrovers. Vooral smartphones, zijn bij deze criminelen erg gewild, vertelt Tieman. Houd deze en andere waardevolle spullen uit het zicht. Bewaar ze niet in de ach-terzak of in de tas van de rollator. Een binnenzak of een halstasje zijn veel veiliger. Gebruik bij voorkeur een tas met een rits, houd eventuele voor-vakken aan de kant van uw lichaam. Draag uw schoudertas met het heng-sel dwars over de borst, somt ze op.

  Lees verder elders in dit blad.

  tandartsen

  brugstraat 8 6031 eg nederweert t 0495 634227www.tandartsspauwen.nl Buiten praktijkuren bij spoed 460765

  Ben je een jongeouder dan wil jenatuurlijk hetallerbeste voor je kind.

  Ga naar de tandarts zodra de eerste tandjesdoorkomen voor een gaaf gebit voor het leven.

  volgen van een dag of een dagdeel zijn er mogelijkheden. Met vertrouw-de mensen samen een leuke ontspan-nen tijd hebben. In overleg is er heel veel mogelijk.

  Miriam Vaes- van Nieuwenhoven no-digt je uit om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen in het atelier aan de Rijksweg-Zuid 4 (Bij hotel van Nieuwenhoven) in Nederweert.Of kijk op de websitewww.atelierdetekenkamernederweert.nl

  Iedereen is welkom!

  26 & 27 december 2016

  Uniek winters kersteven

  ement

  Breng een bezoek aan het D

  ickensdorp in kerstsfeer

  Dwaal langs ridders in het

  EynderRyck en

  ontmoet Sneeuwwitje en ha

  ar dwergen

  Kerstsfeer proeven bij Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind vanaf 15.00 uur.Omstreeks 19.00 uur is er een afsluitende parade.Meer informatie op www.eynderwinterfestijn.nl

  ontmoet Sneeuwwitje en ha

  ar dwergen

  ontmoet Sneeuwwitje en ha

  ar dwergen

  Dickens ontmoet BalthazarDickens ontmoet Balthazar

  Org

  anisa

  tie: S

  teun

  stich

  ting E

  ynde

  rhoo

  f / F

  oto

  s: Jo

  han H

  o