Dots Magazine

download Dots Magazine

of 70

 • date post

  30-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Discover yourself discover dots

Transcript of Dots Magazine

 • L E T S C O N N E C T

 • 1

 • Kijk dichterbij en je zal zien dat we omringd en verbon-den zijn door punten, DOTS.

  Van de kleine stip waarop wij wonen,tot de cellen waaruit wij bestaan.De verbindingen in het web van de gedachtegang van een kunstenaar. De chemie die ontstaat tussentwee mensen. De noten op een balk,een meesterwerk in zwarte punten.Elke foto die wordt uitvergroot, zijn miljoenen stippen.Elke rechte lijn, bestaat uit miljoenen punten.De kortste verbinding tussen twee Dots is dan wel een rechte lijn, maar niet noodzakelijk de meest interessanteZo ontdekte ik Rinus Vande Velde, die via kronkelige wegen, zijn einddoel bereikt. Vande Velde freewheelt met obscure scenarios, die niet meteen steek houden en dan plots, toch n coherent verhaal vormen.Ook voor de Meester van de Rechte Lijn, Koen van den Broek is zijn loopbaan een aaneenschakeling van ge-beurtenissen, van mensen en toevalligheden, die allemaal aanelkaar geschakeld, tot een succesverhaal leiden .In het Engels, is een synoniem voor GEK, dotty. Niet toevallig koos DOTS magazine voor het goede doel Red Nose Day. Deze organisatie besteedt broodnodige aandacht aan adolescenten die worstelen met psychische problemen. Voor de hand liggend, is de Rode Neus, laat iemand lachen, doe eens gek voor een Goed Doel. Wij doen alvast mee.

  Dont be a squareread DOTS magazine

  Mendes VanermenEditor

  DOTSVOORWOORD

  2

 • 3P.25

  P.47

  P.39

  P.35

  P.29

 • IN DIT BLAD

  001 Voorwoord

  005 Picture of the month

  007 Dots News

  011 Dots article

  013 Interview

  017 Fotografie

  023 Charity

  025 Fashion

  035 Recensie

  DOTSINHOUD

  4

  P.13

  039 Branding

  041 Dots article

  045 Dots forever

  047 Fotografie

  053 Object

  057 Analyse

  062 Essay

  063 Poem

  065 Horoscoop

  067 On the spot

  Een warm welkom

  Donald moet zijn klep houden

  Alle nieuwtjes over dots

  Do dots make you unhappy ?

  Een interview met Koen van den Broek

  Durf je vizie te veranderen

  Lets laugh more

  De nieuwste trend van 2016 : Dots

  Ontdek de tentoonstelling van Rinus Van de Velde

  Dotty goodies

  Wat je nog niet wist over endorfines

  De iconische dots

  Under your spell

  A sky full of stars

  Een analyse van Yayoi Kusamas bekendste werk

  Wat is kunst ?

  We kijken op naar de stemmen

  Ontdek je toekomst

  We zetten ontwerpster An Bogaerts on the spot

 • 5

 • DOTSPICK

  Deze geniaal bewerkte foto van presidentskandidaat Donald Trump, wilden we jullie niet onthouden.

  De originele foto van de urinoirs werd genomen in de herentoiletten van Belushis Bar in het St Christophers Inn hostel in Parijs. De originele Rolling Stones lip urinoirs zijn van de hand van de Nederlandse designer Meike van Schijndel.De foto werd meesterlijk gefotoshopt door het kunstenaars duo William Duke en Brandon Griffin en ging binnen de kortste keren viraal.

  Trump, megalomaan miljardair, ontketende een soort ko-mische Trump art beweging van zodra hij zich opwierp als Republikeins presidentskandidaat.Het toilet onderwerp lijkt een echte stroming binnen de Trump art beweging.Er is Trump toilet papier, er zijn 3D geprinte Trump butt plugs.De New Yorkse street artiest Hanksy, maakte de opmer-king dat Trump rijmt op Dump, en maakte in Manhattan een muurschildering van Trump als een hoopje (honden?) drol, inclusief rosse pruik.Mijn werk is meestal heel luchtig, maar deze kerel is een absolute nachtmerrie, aldus Hanksy. Het feit dat zoveel amerikaanse burgers voor hem supporteren laat zien hoe-zeer we de weg kwijt zijn, als een natie. God sta ons bij als deze neuskeutel de Republikeinse presidentskandidaat wordt.Echter, is het visueel belachelijk maken van Trump, ook de beste manier om hem te boycotten ?Trump is een onuitputtelijk bron van materiaal voor arties-ten, satire schrijvers en comedians, maar ironisch genoeg lijkt het alsof hij zelf heel blij is met al deze satire. Zijn strategie is zoveel mogelijk in de spotlight blijven staan. Daar slaagt hij helaas aardig in.

  Zelfs het Californisch duo die de foto van het Trump uri-noir postten, vinden Trump een inderdaad onuitstaanbare, maar ware inspiratie. Zijn gedrag opscheppen over zijn rijkdom, de denigrerende uitspraken over vrouwen, en gehandicapten, zijn uitspraken over abortus het is logisch dat hij artiesten serieus op hun systeem werkt, zei Duke. Velen hebben me al laten weten dat ze met plezier zouden aanschuiven voor een beurt aan het Trump urinoir.

  PICTURE THIS

  DEZE MAAND DonalD Trump

  Elke maand tonen wij jullie HET beeld that made our day

  6

 • DOTS ON THE WALL

  Belgische behangspecialist ARTE brengt deze lente een innovatief afwasbaar DOTS behang op vlies op de markt, gebaseerd op le Corbusiers Polychromie architectural.Verkrijgbaar in 40 verschillen de kleurencombinaties. Onmisbaar voor de echte DOTS adept!

  Pop The Dots voor de verjaardagseditie van Nina met Nina Pop. Rood, roze, feloranje, geel, blauw Voor haar tiende verjaar-dag kiest Nina Ricci voor psychedelisch. De Franse artiest Coco herwerkte de beroemde appelflacon in een kunstig popobject. Het wit gelakte silhouet hult zich in een veelvoud van stippen die zich met elkaar vermengen en van de flacon lijken af te springen. Deze wervelende regenboog van kleuren onderstreept de feeste-lijke tiende verjaardag van Nina.

  Aanbevolen Moederdag cadeau!

  BEAUTY

  7

 • FASHION

  UIT ETENTAFELROND TE LEUVEN

  Op 7 juni 2016 opent Tafelrond de deuren. Het historische gebouw uit de 15de eeuw op de Leuvense Grote Markt zal een designhotel, een wellness, een toprestaurant, vergaderzalen en zelfs een state-of-the-art opnamestudio herbergen. De dagelijkse leiding geeft Jan Callewaert, ondernemer en bezieler van Tafelrond, door aan General Manager Yannick Bouts (Flanders Hotel Holding). Topchef Wouter Van der Vieren leidt het restaurant. Hij verdiende zijn sporen de laatste jaren in zijn eigen zaak Clandesti-no, The Wy Brussels (Mercedes House) en als chefkok voor Piet Huysentruyt in Likok in Frankrijk.

  Wij zijn alvast benieuwd naar het menu!

  Meer info : http://www.tafelrond.comFotos : Bebble PR and Communications

  DOTTYNEWS

  Saaie kantooroutfits ma-ken plaats voor subtie-le, funky details. Getuige hiervan deze pump uit de Floris van Bommel Dressed collectie. Voor belangrijke meetings maar ook voor een gezelli-ge afterworkdrink! Cheers!

  8

 • Dots Lifestyle is een Nederlands merk opgerichtin 2013 door Roy en Miranda Westland. Zij brengen een collectie duurzame woonaccessoires met Scandinavische invloeden. Hun collectie onderscheid zich door eenvoud, kwaliteit en schoonheid. Door een perfecte combinatie van liefde voor vormgeving en het ambachtelijk hand-werk ontwerpen en produceren zij al hun producten van hout geheel in eigen huis.

  Hout is de basis van hun collectie, het heeft bijzondere kwaliteiten, het is flexibel, warm, natuurlijk en milieuvriendelijk. Het hout waarmee zij werken is voorzien van het FCS keurmerk. Dat betekent dat het hout op een duurzame wijze uit het bos is geoogst, zonder schade aan het bos toe te brengen.

  De hippe Japanse modeketen Uniqlo lanceert een speciale lente/zomercollectie die tot stand kwam in samenwer-king met het Franse mode-icoon Ins de La Fressange.

  De collectie omvat drie lijnen, goed voor 82 stukken in totaal, ruim voldoende om een heel seizoen mooi voor de dag te komen.

  Voyage, in een safari thema, Le Sport in een klassieke prep-py-look en Uniforme borduurt verder op het favoriete thema van Ins, het klassieke jasje. Alles in zowel het typerende indigo als beige en aardtinten, olijfgroen en roze.

  Onze favoriet : het stippenhemd!

  Te koop in Antwerpen, Meir 67-69of online via http://www.uniqlo.com/eu

  Ins de La Fressange

  DOTS LIFESTYLE

  9

 • Sixdots is een mobiele portefeuille waarin je een debetkaart kan opslaan. Met n zescijferige code zal je aankopen op je PC, tablet of smartphone, in de winkel of recht-streeks aan een andere persoon kunnen betalen. Neem afscheid van je portefeuille en ga voor Sixdots! Dit is nog maar het begin: Sixdots zal nog verder verbeterd

  worden met meerdere kaarten, kredietkaar-

  ten, kortingsbonnen, tickets en getrouw-heidsprogrammas.Binnenkort zal je je ook kunnen identi-ficeren met Sixdots

  en je Sixdots account koppelen aan je digita-

  le banktoepassingen.

  PAY WITH DOTS

  DOTTYNEWS

  EXPO

  CULTUUR TIP

  ART Paris 2016

  De Belgisch-Zwitserse artiest Bardula pusht 3D illusies door LED-technologie en geometrische algoritmes en schept zo verlichte sculpturen en tableaus.In april 2016 te zien bij Galerie La Ligne op Art Paris. De kinetische meester zal een reeks perspectieven op can-vas tentoonstellen: Dme, Square, Univers Parallles en Hexagone. Een aanrader voor kunstliefhebbers.

  Art Paris 2016: 31 Maart 3 April, Grand Palais Galerie La Ligne: Stand E6

  FASHION

  Voor de twijfelaars onder ons brengt de Italiaanse Leg-wear specialist Calzedonia dit seizoen een visnet-Polka Dot panty uit, het beste van twee werelden zeg maar. Verkrijgbaar in 2 kleuren, in alle Calzedonia shops of via https///www.calzedonia.com9,95 euro 10

 • 11

 • Onlangs pikte de Belgische pers een artikel op uit de krant Washington Post, waarin onderzoekers voor het Amerikaans tijdschrift Computers in Human Behaviour melding maken van hun conclusies na een onderzoek bij 126 studenten aan de universiteit van Binghamton, New York.

  Volgens de onderzoekers is een punt (in een sms-bericht weliswaar) niet langer de correcte manier om een zin te beindigen