Diplomski rad-prezentacija

Click here to load reader

download Diplomski rad-prezentacija

of 17

 • date post

  12-Apr-2017
 • Category

  Documents

 • view

  459
 • download

  5

Embed Size (px)

Transcript of Diplomski rad-prezentacija

DIPLOMSKI RAD

DIPLOMSKI RAD-PROJEKTOVANJE--Idejni projekat idnividualnog stambenog objekta-

MENTORProf. mr Zoran ivkovi

STUDENTGalovi Sanja 295/09

TEKSTUALNO OBRAZLOENJE OBJEKTAIndividualni stambeni objekat-porodina kuaObjekat se nalazi na optini ukarica (Sremica) u Beogradu u ulici Jeliiev Venac br.4. Objekat e se graditi na katastarskoj parceli br. 4901Povrina parcele na kojoj e se nalaziti objekat je 692 m. Povrina objekta je 296.26m,to znai da je stepen zauzetosti oko 27.33%.Spratnost objekta je P+1Objekat je od ulice uvuen 2.20m.Ulaz je odvija preko trema.

Objekat se sastoji od prizemlja I sprata.U prizemlju se nalazi dnevni blok koji se sastoji od predsoblja, dnevne sobe sa trpezarijom,kuhinje I ostave,prostora za odravanja higijene-kupatila.Iz dnevne sobe postoji izlaz na terasu I u dvorite.Takodje u sklopu prizemlja je I garaa koja je povezana sa ostatkom kue preko hodnika.Na spratu se nalaze sobe za odmor I prostor za odravanje higijene-kupatilo. Iz jedne sobe postoji izlaz na terasu.Krov objekta je kos,vievodni.Krov iznad garae I trema je trovodni.Nagib krova je 30.Krovni pokriva je tegola.Fasada je obloena malterom.

Konstrukcija objekta:Objekat je radjen u masivnom sistemu.Spratna visina je 306cm,a medjuspratna konstrukcija je od armirano betonske ploe debljine 20cm.Stepenice su dvokrake,a konstrukcija stepenica je na podesnim gredama.irine krakova,kao I irina podesta je 90cm.Zidovi su radjeni kao sendvi zidovi irine 30cm I sastavljeni su od giter bloka,termoizolacije parne brane I maltera.Objekat je fundiran na dubini od 100cm od kote terena koja je na -0.65cm.Temelji su trakasti,betonski armirano konstruktivnom armaturom.Okolina objekta,kao I sama parcela na kojoj se nalazi objekat je na ravnom terenu.

IZGLED U 3D