Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt

of 19 /19
1 Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt Arne Horst – OnderwijsOntwikkeling / ICT & Onderwijs (OKR)

Embed Size (px)

description

Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt Arne Horst – OnderwijsOntwikkeling / ICT & Onderwijs (OKR). - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Digitale Muurkrant & SharePoint Trefpunt

 • *

  Digitale Muurkrant & SharePoint TrefpuntArne Horst OnderwijsOntwikkeling / ICT & Onderwijs (OKR)

 • *

  Een muurkrant Bij redacties en op stations zie je ze dagelijks hangen. Zoals deze op metrostation Beurs in Rotterdam. Als toevallige passant snel de krant 'scannend' lezen om te zien wat momenteel speelt. Geniaal in eenvoud en daarom ook tijdloos.. Van alle tijden, maar het kost ook geen tijd: binnen enkele minuten (voor die metro komt) ben je bij.

 • *Een krant die zowel tijdloos is als van ons allemaalWe wonen binnen het huis INHolland met zon 35.000 mensen. Met verschillende rollen en functies in het Hoger Onderwijs. Als medewerker, student, manager, docent hebben we onze gedachten en houden we ons bezig met taken, projecten (enz. enz). Die gedachten kunnen interessant zijn voor anderen om over te lezen. Jouw werk, idee, of project heeft een informatiewaarde.

 • *WIJ inspireren niet alleen ons zelf, maar ook de ander Show & Share is hiervan een overtuigend voorbeeld.Het programma van deze dag is voor het overgrote deel gevuld met bijdragen van ONS zelf. We hebben zelf heel veel te bieden. Vandaag raak je wellicht genspireerd door een idee of project van je collega. Of als je vandaag zelf presenteert: door professionele interactie van je collegas (die zinnige vragen stellen) kom je wellicht zelf ook weer op nieuwe ideen. Mooi toch?!

 • *Show & Share het hele jaar door!En dag slechts. om genspireerd te raken en genformeerd te blijven. Waarom ons eigenlijk tot n dag per jaar beperken? Waarom doen we dit eigenlijk niet niet elke dag??!Ja, dat zou mooi zijn.. Maar. Het mag ONS geen extra tijd en vooral niet te veel moeite kosten.. WE hebben het al druk genoeg! Die tijdloze muurkrant.. Zou het niet mooi zijn als we zoiets voor onze eigen Hogeschool hebben?

 • Show & Share iedere dag.. het hele jaar door?Meerderen van ONS presenteren en publiceren zelf al op ons Intranet. Via e-mail, maar ook via Weblogs en Announcements..

  Op My Sites, Teamsites en sites van opleidingen en afdelingen op INsite. Direct van de betrokkenen zelf, is het vaak ook interessanter (en ook leuk!) om te lezen. Door die directe betrokkenheid een hoge(re?) informatiewaarde.

  Iedereen kan zelf publiceren via My Site.Maar dan rijst de vraag.. hoe weet je f ze dat doen? En dan vraag twee: Hoe vind je ze? Die tijdloze muurkrant.. Zou het niet mooi zijn als we zoiets voor onze eigen Hogeschool hebben? Van ONS, door ons de INHollanders. Zou dat niet mooi zijn? Zou dat niet informerend, inspirerend en waardevol zijn?

  *

 • *WE GOT HIM!Bijschrift en toelichting op hoofdpuntSubpunt (arial bold 18pt)Bijschrift en toelichting (arial 18pt)Subsubpunt (arial bold 18pt)

  Hoofdpunt (arial bold 18pt)Bijschrift en toelichting op hoofdpunt

  Door middel van zwarte en witte teksten maak je onderscheid tussen verschillende teksten.

 • *Digitale Muurkrant: direct, altijd actueel, altijd live en van onsBehalve elkaar via de krant informeren over locaties en organisatieonderdelen van de hogeschool heen, maken we met deze krant de hogeschool een stukje kleiner. Geheel vrijblijvend kun je als docent in Rotterdam lezen waar een collega in Alkmaar zich mee bezig houdt. Bijvoorbeeld over een interessant onderwijsproject met zijn of haar studenten. Via de krant houden we elkaar in de geest van Show & Share op de hoogte van ideen, gedachten, activiteiten en ontwikkelingen en kun je met elkaar in contact komen.

  Laagdrempelig zonder dat het je veel tijd kost.. zoals die muurkrant op het perron van het station..

 • *Wat? Een automatisch gegenereerde muurkrant. Altijd de meest actuele versie. Elke keer als je deze site aanklikt wordt deze krant realtime voor je samengesteld met o.a. weblogsvan verschillende bronlocaties binnen INHolland: - Met o.a. blogs van INHolland projecten uit Teamsites, - persoonlijke weblogs van medewerkers en studenten uit My Sites, - blogs van Schools en Diensten uit sites op INsite.

 • *Hoe? Simpel: vanaf de plek die je zelf wilt of kiest. Vanaf je weblog op My Site, vanaf Teamsite, iedere pagina op Insite eigenlijk.. Wanneer je eenmaal bent aangesloten bij de krant verschijnen je postings volledig automatisch en direct in een van de verschillende katernen van de muurkrant.

  Heel

 • *Muurkrant is gemaakt in Microsoft SharePoint

 • *Hoe / Waar / Meedoen? 1 Direct:teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt/Muurkrant

  2 INsite: zoekterm Muurkrant of Digitale Muurkrant (kan niet missen)

  3 Insite > Diensten > OKR > OKR Blog > Digitale Muurkrant

  Meedoen? Klik op de knop Aanmelden of e-mail

 • Enkele Functies in de MuurkrantDiverse functies: Telex* een hotlist met 10 laatste postings. Laatste nieuws! Een column (die telkens van auteur wisselt) met de hele tekst direct leesbaar. Publiceer zelf foto's in de krant! Heb je een blog geschreven of heb je een andere mededeling waar je de aandacht op wilt doen vestigen? Of heb je gewoon een mooie afbeelding om te delen? Wat jij wilt.

  *

 • *De meerwaarde van de Digitale MuurkrantDe Digitale Muurkant vormt een platform die de lezer in staat stelt om snel te lezen wat er momenteel binnen INHolland speelt. Op deze manier is er op vrijwillige basis laagdrempelige informatievoorziening binnen deze hogeschool tot stand gekomen. Informatie en interactie over de locaties en Schools en Diensten heen, die er anders niet zou zijn. De Muurkrant biedt een overzicht van een palet aan gedachten en activiteiten: van diverse mensen in verschillende rollen. Vrijwillig, makkelijk, tijdloos maar actueel.. Zoals die Muurkrant op het perron van het station..

 • *Muurkrant is gemaakt in Microsoft SharePoint

 • *Net als Professional Hyves van de opleiding P & A

 • *Net als Blogfolio met competentie wikis

 • *Allemaal kosteloos* maar waardevol tegelijkNiet helemaal: het heeft INHolland wl een paar bakken koffie extra gekost.. De betrokken docenten en ondergetekende hadden dorst ;-)Met SharePoint kun je dus veel, maar het kan ook niet alles. De leercurve is weliswaar stijl, maar eindig Gelukkig Werken met SharePoint roept wel altijd inspirerende vervolgvragen op. Voor die vragen is er een nieuw platform ingericht. SharePoint Trefpunt een INFORMELE Ontmoetings Plaats voor SharePoint gebruikers.

 • *SharePoint TrefpuntEen informele ontmoetingsplaats voor SharePoint Gebruikers.teamsite.inholland.nl/okr/SPTrefpunt