Digitaal prentenboek magische toren

of 18 /18
10 jarig bestaan! obs de Wizzert! Schrijvers: magische toren Foto’s : magische toren Uitgeverij : magische toren

Embed Size (px)

description

Digitaal prentenboek magische toren

Transcript of Digitaal prentenboek magische toren

 • 10 jarig bestaan! obs de Wizzert!

  Schrijvers: magische torenFotos : magische toren Uitgeverij : magische toren

 • De school begint bijna. Niek rent op straat, dit is niet veilig. Omdat hij niet goed uitkijkt struikelt hij over de stoeprand. Auw roept Niek. Tony ziet dat Niek valt en gaat er snel naartoe. Gaat het wel met je? vraagt Tony. Niek heeft een schaafwond op zijn knie en loopt samen met Tony rustig over de stoep verder.

 • In de gang liggen alle tassen op de grond. Dille en Femme praten over het weekend. Omdat ze niet goed opletten struikelen ze over de tassen die in de gang liggen. Ze vallen boven op elkaar. Gelukkig zijn Merel en Floor er en helpen ze met opstaan. Al die tassen in de gang is erg gevaarlijk zegt Floor. Ja zegt Merel. We moeten dit maar eens snel opruimen

 • Tijdens de inloop spelen de kinderen in de klas spelletjes. Het is half 9 op de klok. Juf zegt: Jongens en meisjes komen jullie allemaal in de kring zitten?. Rolf en Sun ruimen netjes hun spullen op. Floor en Merel ruimen snel de tassen op die in de gang liggen. Merel zegt: Zo, nu kunnen we weer veilig door de gang lopen. Ook de andere kinderen doen dit en komen snel in de kring zitten.

 • In de kring heeft de juf iets belangrijks te vertellen. Juf: Jongens en meisjes, we hebben vandaag iets te vieren. De school bestaat 10 jaar! Om dit te vieren gaan we deze ochtend met de hele klas naar de speeltuin. Alle kinderen zijn blij. Voordat we gaan wil Rolf nog even kort iets over het weekend vertellen. Rolf: Ik ben naar Disney geweest en kwam Teun tegen. Rolf vertelt over de dingen die hij heeft gedaan en hoe leuk hij het heeft gehad.

 • Na de kring is het tijd om naar de speeltuin te gaan. Juf: Jongens en meisjes we gaan naar de speeltuin. Doe maar snel je jas aan en vergeet niet met je maatje te wachten bij de tweede regenpijp. Alle kinderen doen dit. Alleen Niek, Tony en Teun willen graag met zn drien lopen. Ze duwen elkaar, dit is niet veilig.

 • Joep is zijn jas vergeten en rent samen met Sun naar binnen om zijn jas te halen. Omdat ze rennen zien ze Niek, Tony en Teun niet staan. Ze botsen zo tegen elkaar op BOEM! Alle kinderen vallen op de grond. Auw, Auw roepen ze .De juf komt eraan en helpt de kinderen met opstaan, gelukkig is er niemand gewond. De kinderen zijn erg geschrokken en zeggen sorry tegen elkaar. Ze beloven voortaan om beter op te letten.

 • Alle kinderen van de Magische toren lopen netjes in de rij richting de speeltuin. Bij de straat wacht iedereen om over te steken. Net voordat Luca en Wessel over willen steken komt er een auto vol met kinderen aan rijden. Hij rijdt 50 kilometer per uur. Luca en Wessel springen gauw een stuk naar achter. Ook de juf gaat snel aan de kant. Juf: Wat ging die auto hard, Luca en Wessel hebben jullie je geen pijn gedaan? Luca: Gelukkig niet, die meneer heeft het bord van het woonerf vast niet gezien. Wessel: Klopt, anders wist hij wel dat je hier heel rustig moet rijden.

 • De klas loopt verder naar de Speeltuin. Ze kijken goed naar links en rechts voordat ze oversteken. Ook lopen ze netjes op het voetpad. Femme zegt:Daar staat een bord van een verplicht voetpad, hier moeten we lopen.

 • De kinderen lopen verder totdat ze over moeten steken, hier wachten ze netjes. Er komt een fietser aan. Alle kinderen wachten behalve Sun. Sun ziet de fietser niet en steekt zomaar over. SUN roept Luuk. KIJK UIT!. Gelukkig ziet de fietser dit en de fietser stopt net op tijd. Sun schrikt en valt op de grond. Luuk gaat snel naar Sun toe en geeft hem een hand.

 • In de speeltuin aangekomen rennen alle kinderen het veldje op. Stan en Guusje rennen zo hard dat ze tegen elkaar aan botsen. Ze vallen allebei hard op de grond. Stan heeft zich pijn gedaan en moet huilen. Guusje heeft haar knie geschaafd en roept Auw, mijn knie doet pijn. De juf troost de kinderen en doet een verbandje om de knie van Guusje. Gelukkig kunnen zij weer lekker verder spelen in de speeltuin. De hele ochtend letten Guusje en Stan er goed op dat ze veilig spelen en geen gevaarlijke dingen doen.

 • Alle kinderen hebben het leuk in de speeltuin. Na een uurtje spelen krijgen de kinderen ranja en een zakje chips. Forit en Sid zijn samen aan het voetballen. Jodie en Jetske hangen in het klimrek. Femme en Marte zitten op de schommel. Teun staat naar de juf en zegt: Zon leuk feest hebben we nog nooit gehad!.

 • Op dat moment klinkt er een hard geluid BOEM!. Femme is van de schommel gevallen. Juf en Teun rennen naar de schommel. Ondertussen staan Ilja en Sterre al bij Femme en ze troosten haar. Hierna speelt iedereen weer verder. Ilja, Femme, Sterre en Dille spelen samen op het klimrek. Femme glijdt uit. De rest probeert haar te helpen maar het is al te laat. Femme ligt op de grond. Juf zegt: Wat een pech heb jij Femme. Femme krijgt nog een glaasje ranja voor de schrik en gaat weer verder met spelen.

 • Na een geweldige middag in de speeltuin is het weer tijd om terug naar school te gaan. De juf roept: Jongens en meisjes, komen jullie allemaal. Alle kinderen zoeken hun maatje op en gaan netjes in de rij staan. Sterre heeft pijn aan haar voet dus mag samen met Ilja vooraan met de juf lopen.

 • Tijdens het lopen zingen de kinderen vrolijk liedjes. Ondertussen kijken ze goed uit bij het oversteken en lopen ze op de stoep verder naar school. Autos komen rustig langs rijden en de fietser die langs fietst steekt goed zijn hand uit wanneer hij links af slaat.

 • Opeens horen we een hard geluid.ieeieieuewwww BOEM!! In de verte zien we 2 autos die tegen elkaar botsen. Alle kinderen rennen er naar toe. Jodie zegt: Ik bel de politie. Jodie toets snel 112 in en belt. Hallo met Jodie. Er is hier een ongeluk gebeurd. Er zijn 2 autos op elkaar gebotst op de vlasroot in Zeeland. Komt u zo snel mogelijk. Politie zegt: Ik kom er meteen aan.

 • Na een paar minuten wachten komt de politie met sirene aangereden. Alle mensen maken plaats voor de politie. De politie kijkt of er niemand pijn heeft. Gelukkig is er niemand gewond. Even later komt de politie naar Jodie toe. Politie zegt: Ben jij Jodie?. Ja zegt Jodie. Wat goed dat jij 112 hebt gebeld, daar wil ik je hartelijk voor bedanken. De politieman geeft Jodie een hand.

 • Aangekomen op school praten de kinderen nog even na over de dag. Juf zegt: Jongens en meisjes, wat een dag was dit. We hebben veel leuke dingen meegemaakt maar het was ook wel een ongelukjes dag. Sid zegt: klopt juf, maar gelukkig is alles goed afgelopen. De kinderen zeggen in koor: Het was een dag om nooit te vergeten!.