Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

of 60 /60
M A G A Z I N E BRAD PITT HELT TÆT PÅ INTERVIEW SIDE 20.

description

#FordVignale

Transcript of Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Page 1: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

M A G A Z I N E

BRAD PITT HELT TÆT PÅ

INTERVIEW

SIDE 20.

FORD VIGNALE MAGAZINEOplev ægte moderne luksus. Udsøgt

håndværk og fokus på selv de mindste

detaljer kombineret med personligt

tilpassede, tidsbesparende tjenester,

der er udviklet til at passe perfekt til dig.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_DA_cover.indd 1 22-05-15 07:37

Page 2: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

LEDER

EN NY OPLEVELSE

Det er mig en fornøjelse at præsentere dette første nummer af Ford Vignale Magazine. Det er et spændende øjeblik for

mig, fordi vi tror på, at Ford Vignale indvarsler en helt ny tilgang til køreoplevelsen.

Bilproducenter og journalister har en tendens til at smide omkring sig med vendinger som "mere end bare en bil", men når det gælder Ford Mondeo Vignale, er disse ord mere end bare en smart vending. Ford Vignale afspejler en filosofi, som vi har udviklet hos Ford. Den handler om det, en kvalitetsbevidst, moderne bilist som dig kræver af sin bil. Luksus, men også effektivitet. En oplevelse, der er sofistikeret og intelligent på samme tid.

Med andre ord er Ford Vignale skabt til at matche din og dine ligesindedes livsstil. Mennesker, for hvem tiden er vigtig, men som ikke mener, at man derfor er nødt til at gå på kompromis med de gode ting i livet. Jeg ved det, for jeg har det selv på samme måde.

Det var derfor, jeg blev så begejstret, da jeg så Ford Mondeo Vignale-konceptbilen for første gang. Designmæssigt er den et perfekt udtryk for den moderne, førsteklasses oplevelse, vi ledte efter. Den har alle Fords nyeste teknologier, som fokuserer på sikkerhed, bæredygtighed og selvfølgelig effektive energiløsninger. Dette understøttes af en personligt tilpasset tjeneste, der inkluderer din egen dedikerede Vignale relationship manager. Du skal ikke længere spilde tid på små irritations-momenter som f.eks. at bestille tid til og køre til og fra det næste serviceeftersyn. I stedet kan du bruge tiden på de oplevelser, der virkelig giver livet værdi.

Derfor er det ikke noget tilfælde, at dette magasin er fyldt med både smarte, tidsbesparende tips og spændende måder at bruge tiden på. Uanset om det handler om at opleve Europas mest spændende veje eller en af Europas mest vidunderlige (men mest oversete) byer.

Det er heller ikke noget tilfælde, at Brad Pitt er vores forside-interview - vi kan nemt forestille os, at hans hektiske livsstil gør det nødvendigt at udnytte tiden effektivt! Jeg håber, du vil nyde at læse magasinet i lige så høj grad, som vi nød at kreere det. For mig indvarsler det et nyt kapitel i Fords historie, Vignale-kapitlet. Og jeg er glad for, at du kan opleve det helt fra starten sammen med os.

Jim Farley Formand og direktør for Ford EuropeKoncerndirektør og præsident for Europa, Mellemøsten og Afrika

Page 3: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

" I forhold til funktionalitet, fornemmelse og komfort er bilen og tilbehøret designet til at spare tid og gøre dit liv enklere."

Erika Tsubaki, Ford-designer – se side 30

Page 4: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

4 Ford Vignale M A G A Z I N E

TIDEN TILHØRER DIGSmarte tidsbesparende idéer til at komme omkring i Europa med mindre besvær og mere stil denne sommer.

FORD MONDEO VIGNALEVelkommen til en verden af luksus, udsøgt håndværk og personligt tilpassede, eksklusive og tidsbesparende tjenester. Velkommen til Ford Vignales verden. 10

53

ET ÅR MED TIDLØSE IKONER1964 var året, hvor Martin Luther King, Andy Warhol og The Beatles alle blev ikoner for hele verden. Det var også året, hvor Ford Mustang øjeblikkeligt blev et ikon. 50 år senere tager Mustang endelig turen til Europa for at charmere et helt nyt publikum.

BANEBRYDENDE INNOVATION Ford Edge, en luksuriøs og højteknologisk SUV med et utroligt udvalg af avancerede funktioner, bliver lanceret i Europa i år.

24

42

BYLIVETS TRENDSHåndteringen af urbaniseringen bliver en af de kommende årtiers udfordringer. Hvordan kan vi sikre et tilfredsstillende og sundt liv i tætbefolkede byer? Her kommer fem inspirerende globale trends, der viser, at vi allerede er ved at tilpasse os livet i byen.

48

Page 5: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 5

INDHOLD

EN SAMTALE MED BRAD PITTFilmstjernen og produceren fortæller, hvad det indebærer at være gift og far til seks børn.

FØRSTEKLASSES TIDSBESPARENDE DESIGNFord-designeren Erika Tsubaki skabte for nylig Vignale Collection, en serie af elegant og intelligent tilbehør, der komplementerer Ford Mondeo Vignales eksklusive egenskaber. Hvor finder hun inspiration?

FORDS VERDENNutidens trends, fremtidens samtaleemner.

20

3007

VIGNALES BYValencia har det hele: spændende arkitektur, både gammel og splinterny, lækker mad og smukke strande. 36

Udgiver: Ford Europe www.ford-vignale.comFremstillet af: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMHolland+31 20 7581000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert, Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren, Elizabeth Zesjkova, Marieke de VriesAnsvarshavende redaktører: Catherine Blee (Ford Europe), Hans VerstraatenArt director: Jaap SinkeAssisterende art directors: Mervyn Hall,Danny van den Ijssel (koordinering)Redaktører: Jens Holierhoek, Tom Collingridge, Alexander SchlangenRedaktionssekretærer: Diane Baumann,Peter McSean Billeder: Hollandse Hoogte, Getty ImagesiStockphoto LP, Turismo Valencia, Christian RolfesAnnoncechef: Paul Laurey – Pelican MediaProduktionsledelse: Daniëlle van Tol

CopyrightFord Vignale Magazine udgives af Ford Europe. Hvis du har forslag, spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte Pelican Custom via e-mail: [email protected]. På forhånd tak for din respons.Ingen dele af denne udgivelse må reproduceres og/eller offentliggøres ved brug af tryk, fotokopiering, lydoptagelse, udgivelse på internettet eller på nogen anden måde uden forudgående skriftlig tilladelse fra Ford Europe og Pelican Custom.

Page 6: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

6 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 7: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 7

Er du klar til en mere effektiv, behagelig og på alle måder smartere køreoplevelse? Ford arbejder på det.

Kulfiber er både utroligt let (op til 50% lettere end konventionelt stål) og utrolig stærkt. Derfor er det ideelt til bilkonstruktion. Ford har sat fart på forskningen i og udviklingen af kulfiber med høj volumen og lave omkostninger. I fremtiden vil alle Ford-modeller derfor med fordel udskifte stål med dette lette materiale, fordi en lettere bil også betyder bedre brændstoføkonomi og øget ydeevne. Og hvem vil ikke gerne have det?

Farvel stål, goddag kulfiber

3,0

FORDVERDENSNYHEDER

På forårets bilmesse i Genève præsenterede Ford deres Performance-serie for Europa. Det var en sand fryd for øjnene, da Ford afslørede både deres helt nye, højtydende Focus RS-hatchback og den imponerende nye Ford GT-superbil.

Focus RS er udstyret med en opgraderet 2,3 liters EcoBoost-motor med fire cylindre, der leverer imponerende 320 hk. Denne såkaldte "hot hatch" debuterer som en innovativ Ford Performance-

firhjulstrækker, der giver en på alle måder superbehagelig køretur.

Den helt nye GT-superbil er intet mindre end en ægte drengedrøm (som også deles af mange piger). Det baghjulstrukne coupé-karosseri med to døre og centerophængt motor drives af en 600 hk EcoBoost V6 motor med dobbelt turbolader. Samtidig betyder brugen af letvægtskulfiber og innovativ aerodynamik, at Ford GT højst sandsynligt vil give alle konkurrenterne baghjul.

DEN NYE FORD GT-SUPERBIL

Enhver drengs (og piges) drøm

0-96 km/t

Sekunder

Page 8: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

8 Ford Vignale M A G A Z I N E

Efter en andenplads i 2013 vandt Ford sidste år titlen som verdens grønneste varemærke.

Med Interbrands ord: "Bæredygtighed er fuldt integreret i Fords overordnede forretningsstrategi. Den fortsatte investering i alternative energikilder og brændstofbesparende teknologier - og oplysning til kunderne om fordelene ved disse - er nøglen til at styrke deres forretning og varemærkeværdi over tid."Og sandt nok: Ford arbejder intensivt for at investere i bæredygtig produktion, konstant miljømæssig ansvarlighed,

gennemskuelighed i forhold til forretningsdrift og produktionsprocesser og et vedvarende og stærkt fokus på at reducere vandforbrug og spild.

Men fakta taler for sig selv:> Mellem 2000 og 2013 reducerede Ford sit

samlede globale vandforbrug med 61% - det er mere end 38 milliarder liter.

> Mellem 2007 og 2013 reducerede Ford den gennemsnitlige CO2-udledning fra deres europæiske vognpark med 18%.

> Mængden af lossepladsaffald pr. fremstillet bil blev reduceret med 14% i 2013 sammenlignet med 2012.

Sådan vandt Ford titlen som "Verdens grønneste varemærke"

Ligesom mange af os andre er Ford spændt på det fremtidige potentiale inden for områder som f.eks. mobilitet, forbindelsesmuligheder, selvkørende biler, kundeoplevelser og "big data". Derfor har de for nylig annonceret, at de i år vil udføre 25 mobilitetseksperimenter over hele verden. Disse eksperimenter spænder lige fra "City Driving On-Demand", en undersøgelse af smartere bildeling, til "Painless Parking"‘, en smartphone-app, der hjælper billisterne med at finde en parkeringsplads

baseret på deres personlige præferencer. Som Ford-direktør Mark Fields udtrykker det: "De eksperimenter, vi udfører nu, vil føre til en helt ny indgangsvinkel til transport og mobilitet i løbet af de næste 10 år og frem." Hvert eksperiment beskæftiger sig med én eller flere af de fire vigtigste globale tendenser, som påvirker bilindustrien: urbanisering, den hastigt voksende middelklasse, ændrede forbrugerholdninger og bekymringer i forhold til luftkvaliteten.

Biler, der lytter

Gør kørslen lettere. Meget lettere

Alle de Ford-modeller, som lanceres i 2015, kan fås med Ford SYNC 2 med stemmestyring og berøringsskærm - et intelligent, stemmestyret forbindelsessystem, som bruges til at betjene både telefon, underholdningssystem, klimaanlæg og navigation. Du kan f.eks. sige "I’m hungry", så viser navigationssystemet dig vej til de nærmeste restauranter. Det er næsten for nemt til at være sandt.

Andre nye teknologier i år til den helt nye Mondeo og den lige så nye S-MAX omfatter:>Intelligentfirhjulstræk Hver af de fire hjul registrerer individuelt

vejoverfladen og ændringer i køreforholdene for at levere præcis den rette kraft til at opnå det maksimale vejgreb.

>Pre-CollisionAssistmedPedestrianDetection

Når der registreres fodgængere på vejen foran bilen, bliver bremserne automatisk slået til, hvis føreren ikke reagerer på advarslerne.

>ActiveParkAssistmedPerpendicularParking-teknologi

Dette innovative system blev lanceret for første gang i den nye Ford Focus og kan bakke din bil ind ved siden af andre biler eller ind langs kantstenen, uden at du skal have hænderne på rattet.

>FordAdaptiveSteering Tilpasser din styring til kørehastigheden.>FrontSplitViewCamera-teknologi Når synligheden er begrænset ved vejkryds

eller på parkeringspladser, kommer dette 180-graders kamerasystem, som er monteret på bilens forende, dig til undsætning.

61% reduceret globalt vandforbrug

= 10 milliarder liter

Page 9: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 9

I slutningen af 2015 vil Ford Driving Skills for Life - det prisbelønnede køretræningsprogram til 18-24-årige - blive lanceret i 30 lande på verdensplan. Tusindvis af unge mennesker vil blive mere ansvarlige billister som følge af de praktiske og onlinebaserede kurser.

Derfor har vi stillet fem spørgsmål til programmets ledere, James Graham og Kyle Green

1. Hvad er Ford Driving Skills for Life egentlig?

"Ford Driving Skills for Life startede for 12 år siden i USA som et initiativ fra The Ford Motor Company Fund. Programmet er baseret på viden om, at bilulykker er den primære dødsårsag blandt 18-24-årige i Europa. Det består af både praktisk og onlinebaseret undervisning, der lærer de unge billister at være mere bevidste om de potentielle farer ved at sidde bag rattet."

2. Hvad er det så, de lærer?"Det er en avanceret køretræningssession, hvor deltagerne lærer alle vigtige teknikker til håndtering af bilen, teknikker de sandsynligvis ikke har lært i de almindelige køretimer. De lærer, hvordan de genvinder kontrollen over bilen, kontrollerer hastigheden, tager de rigtige beslutninger, og hvordan de kan forudse farer. En vigtig del af kurset handler om uopmærksom kørsel: brug af smartphones, flere passagerer og kørsel under påvirkning af f.eks. narkotika eller alkohol."

Rusland, Spanien og Storbritannien - og endnu syv lande vil slutte sig til disse i løbet af 2015."

5. Hvis jeg nu var en ung bilist og gerne ville tilmelde mig, hvad skulle jeg så gøre?

"Ford Driving Skills for Life er et gratis træningsprogram. For at tilmelde sig skal man bare besøge sit lokale websted for Driving Skills for Life, og så er man kun få klik fra at opnå uvurderlige kørefærdigheder."

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE Belgien: www.drivingskillsforlife.be

Frankrig: www.drivingskillsforlife.fr

Tyskland: www.vorfahrt-fuer-deine-zukunft.de

Italien: www.drivingskillsforlife.it

Rumænien: www.drivingskillsforlife.ro

Rusland: www.dsfl.ru

Spanien: www.conducetuvida.es

Storbritannien: www.forddsfl.co.uk

3. Hvordan foregår en træningssession?"I slutningen af 2015 vil programmet blive lanceret i 30 lande på verdensplan. Hvert land har sine egne specifikke problemer i forhold til sikker kørsel, så de kørefærdigheder, der undervises i, er skræddersyede til det pågældende lands behov. Men en af de populæreste træningsteknikker er spirituskørselsdragten, som efterligner den fysiske oplevelse af at køre i påvirket tilstand. I starten griner deltagerne, men efter et par minutter går det op for dem: Hvordan kan nogen overhovedet køre bil, når deres fysiske evner er så begrænsede?"

4. Hvorfor påtager Ford sig dette ansvar?"Som bilproducent føler vi ikke, at vi har noget valg. Vi har allerede stået for undervisningen af en halv million mennesker over hele verden via det praktiske og det onlinebaserede pensum. Og mange flere vil blive berørt af det, da forældre og venner vil nyde godt af deltagerens forbedrede færdigheder og viden om ansvarlig kørsel. Ved dette års begyndelse deltog 23 lande - herunder Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Rumænien,

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE

" Du er kun få klik fra at lære uvurderlige kørefærdigheder"

Page 10: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

10 Ford Vignale M A G A Z I N E

Ford Vignale tilbyder dig den let genkendelige alliance, der definerer moderne luksus - kvalitetsmaterialer i udsøgt håndværksmæssig udførelse. Men det er kun begyndelsen. Ford Vignale repræsenterer også en livsstil, en førsteklasses oplevelse. En oplevelse, der giver dig adgang til en verden af personligt tilpassede, eksklusive og frem for alt tidsbesparende tjenester.

Disse sider giver et lille indblik i de særlige Ford Vignale-kendetegn, som du finder i denne

verdenspremiere på Ford Vignale-konceptet: Ford Mondeo Vignale.

Hvis Ford Vignales kombination af tidløs kvalitet og tidsbesparende tjenester tiltaler din opfattelse af, hvordan en bil bør understøtte den kvalitetsbevidste moderne bilists livsstil, så vil vi gerne byde dig velkommen i Vignale Lounge hos din specialiserede Ford Store. Her kan din personlige Vignale relationship manager give dig en komplet introduktion til Vignale og dens mange eksklusive tjenester.

FØRSTEKLASSES BILFØRSTEKLASSES SERVICE

Page 11: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 11

FORD MONDEOVIGNALE

Page 12: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

12 Ford Vignale M A G A Z I N E

Eksklusive farverDen nye Ford Mondeo Vignale fås i flere forskellige eksklusive Ford Vignale-farver. Ud over Nocciola Brown, Magnetic Grey og Panther Black kan du f.eks. bestille din bil i farven White Platinum – en juvelagtig nuance med perleglans, der er inspireret af de rosenfarvede metalliske overtoner, som nogle gange anvendes af møbel- og modedesignere. Joel Piaskowski, designchef hos Ford Europe: "For at designe de bedst mulige biler trækker vi på den bredest mulige vifte af inspirationskilder uden for bilverdenen og fra hele verden." Jagten på denne inspiration foregår hos Fords team med fokus på fremtidige tendenser på deres Design Studio i Köln i Tyskland. De holder skarpt øje med globale stiltendenser inden for arkitektur, mode og møbler.

Elegant interiørDe eksklusive, håndlavede Ford Vignale-lædersæder i Ford Mondeo Vignale har et elegant, quiltet, diamantformet mønster. Den sekskantede tone-i-tone-quiltning bruges også til at dekorere de silkeglatte læderarmlæn. Designet er inspireret af mange forskellige typer møbeldesign som f.eks. eksklusive sofaer med elegante, moderne linjer. Erika Tsubaki, designchef: "Vores kunder forventer, at vi finder nye designudtryk, så vi adskiller os fra andre varemærker."

Prikken over i'etI Ford Vignales verden tæller selv den mindste detalje. Denne omhu med detaljerne ses både på inder- og ydersiden af den eksklusive Ford

Mondeo Vignale. Kromdetaljerne får bilen til at udstråle luksus. Den helt nye front på FordMondeo Vignale har et elegant, kromfarvetkølergitter, og denne sans for detaljer går igen iden særligt designede kofanger medkromudsmykning og LED-tågelygterne. Kromdetaljerne går også igen på dørhåndtagene og sidespejlene. Som kronen på værket er FordMondeo Vignale udstyret med unikke 18” eller19” alufælge.

Indvendige detaljerIndvendigt finder man det stiliserede Vignale-logo flere steder. Det er selvfølgelig på instrumentbrættet, men også som en detalje på lædersæderne. Prægede fodlister og gulvmåtter er andre elegante påmindelser om, at du kører med stil. Derudover er rattet, midterkonsollen, det øverste af dørene og instrumentbrættet allebetrukket med læder af høj kvalitet. Designchef Chris Bird: "Vi ønskede at give bilens interiør en afslappet, tilbagelænet stemning. Når man sætter sig ind i bilen, skal det føles, som om man træder ind i en virkelig luksuriøs lounge."

Føl dig hjemmeFord Mondeo Vignale er udstyret med den nyeste og mest avancerede teknologi for at hjælpe dig så meget som muligt. Efter nøglefri døre og starthjælper Ford SYNC 2 med stemmestyring ogtouchskærm dig med at foretage telefonopkald,vise sms’er og navigere, udelukkende ved hjælp afstemmen. Du kan f.eks. bare sige: “I’m hungry,” så viser navigationssystemet dig alle restauranter

i nærheden, lidt lige som en personlig assistent. Der er helt tyst og stille inde i bilen, takket være det avancerede Active Noise Cancellation-system og det laminerede glas. Alt dette kan du nyde fra dit komfortable, opvarmede sæde, som kan justeres på 10 forskellige måder og levereskomplet med hukommelsesfunktioner.

ALFREDO VIGNALE - LEGENDENVignale er opkaldt efter den legendariske italienske karosserifabrikant Alfredo Vignale. Vignale blev født i 1913 og startede sin virksomhed i 1948. Han blev berømt for sine elegante designs og sin håndværksmæssige dygtighed. Næsten alle italienske bilmærker blev kunder hos ham, herunder Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati og Lancia. I 1973 købte Ford hans virksomhed, så Ford i dag ejer varemærkenavnet Vignale. Alfredo Vignale blev dræbt i en bilulykke. Han kørte i en Maserati.

Page 13: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 13

Page 14: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

14 Ford Vignale M A G A Z I N E

" Tid er en dyrebar ressource, som man bør spare på, så den kan bruges til de gode ting i livet"

Page 15: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 15

Ford Mondeo Vignale er meget mere end bare en bil. Det er en livsstil. Du får adgang til en verden af tjenester, der er personligt tilpassede, eksklusive og - vigtigst i en hektisk modernehverdag - tidsbesparende. Elegance understøttet af effektivitet og stil udsprunget af service. Opdag, hvor meget lettere dit liv kan blive med Ford Vignale.

Tid er den største værdi

Gratis bilvaskNår bilen er til service, kan du nyde en gratis bilvask. For at spare dig tid og sikre, at din FordVignale altid skinner og funkler, som den erskabt til.

Henter og aflevererDet har aldrig været lettere at vedligeholde din bil. Vi henter den, laver alt det arbejde, der er nødvendigt for at få den i tip-top stand igen, og afleverer den derefter tilbage til dig. Det eneste, du skal gøre, er at nyde forskellen.

Premium ValetBilvasken kan kombineres med Premium Valet. Ja, du læste rigtigt. Vi henter din bil, vasker den, finpudser den ned til mindste detalje og leverer den derefter tilbage til dit hjem eller dit kontor, så du kan beundre din perfekte bils rendyrkede skønhed, som om du så den for første gang.

Vignale OneCallHvad kan vi hjælpe dig med? Et enkelt telefonnummer giver dig hurtig adgang døgnet rundt, alle ugens dage, til en af vores specialiserede Vignale-supportmedarbejdere, som kan organisere vejsidehjælp, arrangere et besøg hos en Ford Store, administrere dine planlagte serviceeftersyn og svare på enhver anden bekymring eller ethvert andet spørgsmål, du måtte have.

Udvidet prøvekørselDin relationship manager vil hellere end gerne arrangere en udvidet prøvekørsel med Ford Mondeo Vignale for dig, endda over to dage eller en weekend, hvis du ønsker det. Dermed får du mulighed for at undersøge ethvert aspekt af den uovertrufne Vignale-oplevelse, når det passer dig.

Levering hjem til digDu kan selvfølgelig komme og hente dinsplinternye Ford Mondeo Vignale hos en Ford Store. Men vi leverer også meget gerne din nye bil til dit hjem eller dit kontor. Du vælger selv. Spørg din Vignale relationship manager om dine muligheder.

Vi arrangerer alt, så det passer til din tidsplanNår du kører i en Vignale, er det ensbetydende med en personligt tilpasset service, som er skræddersyet til dine specifikke krav, og din personlige Vignale relationship manager er en vigtig del af denne service. En person, der kender dine behov og personlige præferencer, og som fungerer som din eneste kontaktperson. Formålet med dette? At hjælpe dig med at spare tid, fordi vi forstår, at din tid er kostbar.

Hvis du vil arrangere en onlineaftale med din Vignale relationship manager, skal du besøge www.ford-vignale.com

Page 16: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

16 Ford Vignale M A G A Z I N E

Nyd Ford Vignales designoplevelse, uanset hvor du er. Den prisbelønnede Vignale Collection med specialdesignet tilbehør udbreder den luksus og det uovertrufne håndværk, du kender fra Vignale, til alle aspekter af din dagligdag.

VIGNALE COLLECTION

Ford Vignale-weekendtaskeDesignet af denne Ford Vignale-weekendtaske af førsteklasses læder vandt en prestigefyldt IF Design Award, og man forstår med det samme hvorfor. Den unikke trapezformede silhuet udstråler en cool blanding af italiensk elegance og bystil. Weekendtaskens kantning oghåndsyede indvendige for, gengiver diskret mønstrene fra bilsæderne. Størrelse: 77 cm x 34 cm x 31 cm/pris: 4.592 kr.

Ford Vignale etui til visitkort/kreditkortBrug Fords Vignale-etui i førsteklasses læder til at få samling på dine visitkort og kreditkort med stil. Størrelse: 12 cm x 8 cm/pris: 206 kr.

Ford Vignale-damepungHvad er en damehåndtaske uden en matchende pung? Det gennemførte feminine og elegante design er udført af det fineste læder med perleglans og pyntet med yndefulde konturer, der afspejler Fords designæstetik. Størrelse: 21 cm x 12 cm x 3 cm/pris: 627 kr.

Ford Vignale iPhone-etuiFord Vignale iPhone-etuiet er fremstillet af førsteklasses læder og beskytter din iPhone så elegant, som det overhovedet kan gøres. Størrelse: 14 cm x 8 cm/pris: 275 kr.

Ford Vignale-pengeclipsFord Vignale-pengeclipsen er fremstillet af metal med sølvfinish til sofistikeret organisering af dine pengesedler.Størrelse: 6 cm x 2 cm/pris: 211 kr.

Ford Vignale-silkeslipsDet er aldrig blot endnu en dag på kontoret, når du hardette italienske håndlavede slips af 100% silke på.En perfekt sidste detalje til et skræddersyet jakkesæt. Bredde: 7 cm/pris: 375 kr.

Ford Vignale-silketørklædeFord Vignale-tørklædet af 100 % silke er håndlavet i Italien. Det er elegant og silkeblødt at røre ved- lige præcis den underspillede kvalitet, der signalerer,at du aldrig behøver at anstrenge digStørrelse: 45 cm x 160 cm/pris: 375 kr.

Ford Vignale-neglelakNeglelak, der matcher din bils farve - hvor fantastisk er det lige? Alle, som værdsætter Ford Vignales kvaliteter, har en skarp sans for detaljer. Alle tre intense Ford Vignale-farver er blevet designet som ægte negleplejeprodukter, der er uden formaldehyd for at sikre en hård og modstandsdygtig blank overflade. Pris: 58 kr.

OPDAG BILEN, OPDAG LIVSSTILENDu kan finde flere oplysninger og bestille produkter på www.vignalecollection.com. Du kan også bare bede din Vignale relationship manager om at arrangere en personlig fremvisning for dig i Vignale Lounge.

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 17: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 18: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

18 Ford Vignale M A G A Z I N E

Designet med et formål Designet af Ford Vignale Lounge er baseret på ét altoverskyggende formål: at forbedre din oplevelse og optimere den tid, du tilbringer hos os. Derfor er den opsatte afskærmning f.eks. ikke en afvisende barriere, der skal holde folk ude, men derimod et middel til at levere et passende mål af privatliv. På samme måde skal de luksuriøse detaljer som f.eks. den skræddersyede lædersofa, den diskrete belysning, den gode kaffe

og det unikke bord med digital berøringsskærmunderstrege, at dette er et miljø, hvor hver eneste detalje i din oplevelse er blevet designet med henblik på at opfylde dine individuelle krav.. Alt dette giver dig frihed til at gøre det, du kom her for: opdage mere om Ford Vignales verden på din egen måde og i dit eget tempo.

De rette kulisserDin personlige Ford Vignale relationship

manager er hjertet i Ford Vignale Lounge-oplevelsen. En person, der dedikerer sin tid til at skræddersy de tilgængelige tjenester til dine individuelle behov og omstændigheder. Det gælder for din første aftale i Ford Store og for alle aspekter af dit Ford Vignale-ejerskab, lige fra bestilling til serviceeftersyn.

I Ford Vignale Lounge er din relationship manager parat til at hjælpe dig, men altid på dine

Tillad os at præsentere Ford Vignale Lounge, et område i FordStore, der samler alle de vigtigste elementer i Ford Vignaleoplevelsen: luksus, personlig opmærksomhed og en forståelse ford, at din tid er dyrebar.

VÆRD AT BRUGE TID PÅ

Page 19: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 19

egne præmisser. Du får al den tid og plads, du harbrug for til at gå på opdagelse, men du får hælp,når du beder om det, og der er behov for det.

Ford Vignales særlige prægFord Vignale Lounge er også i fysisk forstand inspireret af mærket, og overalt er der detaljer, der diskret gengiver Vignale-temaet. Detaljer med vartegnet "V" på møblerne, brugen af det rombeformede design, den unikke

"nocciola"-farvetone, designerlysarmaturerne. Hver eneste detalje afspejler det håndværk, der kendetegner Ford Mondeo Vignale og forstærker fornemmelsen af, at du er kommet til et sted, hvor dit travle liv for en gangs skyld ikke er et problem. En af de vigtigste detaljer i Ford Vignale Loungeer bordet med digital touchflade, et sofabordmed indbygget LCD-touchskærm. Det giver en interaktiv digital oplevelse af al den nyeste Ford-teknologi, Ford Vignale-produkter og

-funktioner og Vignale Collection med luksustilbehør. Det er det ideelle medium til, at du på egen hånd kan gennemse det store udvalg af tilgængelige eksklusive stoffer, farver og specifikationer, så du kan skabe din helt egen, personlige Ford Mondeo Vignale.

VIGNALE LOUNGE

Page 20: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

20 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 21: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 21

Filmstjerne, sexsymbol. Familiemenneske

Filmstjernen Brad Pitt er blevet udnævnt som verdens mest sexede mand. Privat er han dog en helt anden

- familiemenneske og meget dedikeret far til seks børn.

Om at føle alderen trykke "Knæene er smadrede. Ryggen er heller ikke, hvad den har været. Sådan er det jo." Om hvordan det ændrede hans liv at blive far "Det ændrede alt. Det ændrede helt sikkert den måde, jeg vælger film på, for jeg er meget bevidst om, at vores børn en dag vil se dem. Nu tænker jeg over forgængeligheden, og at jeg har et begrænset antal film tilbage. Derfor vil jeg gerne medvirke i historier, hvor jeg kan gøre en forskel - ikke en forskel for verden som sådan, men historier, hvor man ikke kunne bruge en hvilken som helst skuespiller. Historier, hvor jeg kan tilføje noget. Hvorfor skulle jeg ellers gøre det? Og med de film, som de kommer til at se, og som måske vil betyde noget for dem, vil jeg gerne have, at de kan være stolte af deres far, når de bliver voksne og finder ud af, hvad det egentlig var, vi lavede, når vi var på arbejde."

VIGNALE -INTERVIEWET

Page 22: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

22 Ford Vignale M A G A Z I N E

Om at have seks børn i huset"Jeg har altid tænkt, at hvis jeg skulle have en familie, skulle den være stor. Der skulle være kaos i huset. Der er altid røre i vores hus, om det så er latter, råb, gråd eller hamren. Jeg elsker det! Jeg har de samme bekymringer som alle andre fædre. Er alle trygge? Bruger jeg nok tid sammen med dem? Det er den slags ting, der kan holde mig vågen om natten."

Om Angelinas beslutning om at få foretaget forebyggende operationer“Jeg er virkelig stolt af hende. Utrolig stolt. Denstørste frygt for en far er jo, at han ikke kan bevaresin familie tryg, forenet og i live, og det sørgedehun for, at jeg kan. Jeg bliver ret bevæget af at tænke på det. Det er en stor lettelse at vide, at detikke bliver brystkræft, der kommer til at tagehende fra os. Det bliver ikke en årsag til, at jegville være nødt til at forklare vores børn, at de

aldrig kunne se deres mor igen. Så det er stort. Det betyder alt."

Om sin far "Min far er typen, som ringer for at beklage sig, når folk kræver for høj en betaling for håndværkerarbejde på hans hus. Han kalder det "stjernegebyret". Folk tror, han tjener det samme, som jeg gør."

WEN

N/S

unsh

ine

Page 23: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 23

Om at blive udnævnt som sexsymbol "Når du ser en person, fokuserer du så udelukkende på udseendet? Det er jo bare det første indtryk. Så er der måske en anden person, som du ikke lægger mærke til lige med det samme, men så snakker du med vedkommende, og personen bliver den smukkeste i hele verden. De største skuespillere kan ikke betegnes som smukke sexsymboler. Min yndlingsskuespillerinde er Dianne Wiest, og hende ville man ikke kalde et sexsymbol. I mine øjne er Dianne Wiest den smukkeste kvinde på det store lærred." Om berømmelse "Berømmelse giver dig konstant samme følelse som en kvinde, der går forbi en flok bygningsarbejdere."

Om sin støtte til velgørende formål "Lad det være os, der siger, at vi ikke accepterer, at der dør et barn hvert tredje sekund af den ene grund, at det ikke har den medicin, som du og

jeg har. Lad det være os, der siger, at vi ikke er tilfredse med, at det sted, man bliver født, skal afgøre, om man har ret til at leve. Lad os protestere. Lad os råbe højt. Lad os turde." Visdomsord "Du skal miste alt for virkelig at kunne vinde noget." Om sin passion for at køre på motorcykel "Motorcykelhjelmen giver mig anonymitet. Når jeg har den på, er jeg bare én blandt alle de andre idioter på vejene." Om hvad hans børn synes om, at deres forældre er filmstjerner"De er ikke specielt imponerede." Om at blive ældre"Man siger til sig selv: "OK, du er mere end halvvejs. Du ved ikke, hvor lang tid, du har tilbage. Sørg for at nyde årene mere end nogensinde før"."

SKUESPILLER, PRODUCER, FAR

Brad Pitt (51) blev født i Oklahoma. Efter et par hårde år i Hollywood fik han sit gennembrud i en birolle i Thelma & Louise. Et par år senere blev han stjerne i kraft af film som Legendernes tid og Fight Club.

Hans mest berømte film omfatter Seven, Troy, Ocean’s Eleven, Benjamin Buttons forunderlige liv, Inglorious Basterds og Moneyball. Overraskende nok har han endnu ikke vundet en Oscar for sit skuespil, selvom han er blevet nomineret tre gange - for bedste birolle i 12 Monkeys og som bedste skuespiller i Benjamin Buttons forunderlige liv og Moneyball.

Han mødte sin hustru Angelina Jolie under optagelserne af Mr. & Mrs. Smith, en actionkomedie, hvor de spiller lejemordere, der bliver hyret af konkurrerende bureauer til at dræbe hinanden. De har seks børn - tre biologiske og tre adopterede. Familien rejser rundt som nomader fra sted til sted, fra det ene filmset til det næste.

I år medvirker Brad Pitt i By the Sea, som er skrevet og instrueret af hans hustru, der også medvirker i filmen.

" Berømmelse giver dig konstant samme følelse som en kvinde, der går forbi en flok bygningsarbejdere"

Blac

k Sh

eep

Pres

s

Page 24: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

24 Ford Vignale M A G A Z I N E

ET ÅR MED TIDLØSE IKONER1964 var året, hvor Martin Luther King, Andy Warhol og The Beatles alle blev globale ikoner. Det var også året, hvor et nyt sportsmærke ved navn Nike blev grundlagt, og mærkets "swoosh"-symbol opnåede ikonisk status efter nogle år. I modsætning til Ford Mustang, som var gjort af en sjælden støbning: et øjeblikkeligt ikon. 50 år senere rejser Ford Mustang langt om længe til Europa for at dele sin charmerende personlighed med et helt nyt publikum.

Den første Ford Mustang nogensinde, Mustang konceptbilen, besad en sjælden skønhed.

Den havde centerophængt motor og to sæder, og i efteråret 1962 var den på forsiden af stort set alle bilmagasiner. Produktionsmodellen, som blev afsløret halvandet år senere, så anderledes ud. Den var mere kraftfuld og endnu mere cool, sselvom det slanke karosseri og det lange forparti overlevede forandringen. Man overvejede mange forskellige navne, lige fra Avanti til Colt og Stiletto til Cheetah, men ingen af dem fungerede bedre end det første navn, Mustang.

Den oprindelige inspiration kom fra det berømte kampfly II P51 Mustang fra 2. verdenskrig. Logoet med den gallopperende hest, designet af Phil Clark, passede perfekt til tidsånden midt i 1960'erne, som var præget af frihed og optimisme.

Ford Mustang var blevet sluppet løs og i færd med at erobre Amerika.

Øjeblikkelig succesMed det sporty udseende og den overkommelige pris på $2368 appellerede Ford Mustang til en ny

generation af "baby-boomere". Ford havde tiltro til deres nye bil og forventede at sælge 100.000 Mustang-biler det første år, men det tal blev overgået efter kun tre måneder. Ét år efter lanceringen var der hele 418.000 ponybiler på vejene.

Det blev tydeligt, at Fords øverste direktør, Lee Iacocca, som havde fået ideen til Mustang, og bilens designer, Joe Oros, havde skabt noget helt særligt. Kunderne kunne vælge mellem tre modeller (basis, avanceret og luksus) og tre typer karosseri (convertible, hardtop og coupé).

Page 25: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 25

1964: IKONISK ÅR

1964 var året, hvor den legendariske Ford Mustang blev lanceret, men det var også et produktivt år for ikoner inden for mange andre områder. • Borgerretsforkæmperen Martin Luther

King modtog Nobels Fredspris i 1964. Talen “I Have a Dream” året forinden sikrede, at han altid vil være ikonet for den ikke-voldelige kamp mod racediskrimination.

• Sportstøjfimaet Blue Ribbon Sports blev grundlagt i 1964 af blandt andre den legendariske atletiktræner Bill Bowerman. Blue Ribbon Sports? Måske kender du virksomheden bedre under dens nuværende navn, Nike.

• The Beatles blev de ultimative ikoner for popmusikken ved at erobre USA på deres berømte tour i 1964.

• Med udgivelsen af albummet The Times They Are a-Changin’ i 1964 cementerede Bob Dylan sin status som ikon for 1960'ernes protestgeneration.

Reklamernes slogan var: "Mustang er designet til at blive designet af dig."TIME og Newsweek satte begge den helt nye Mustang på forsiden. Da Mustang fik sin filmdebut i Bond-filmen Goldfinger, nåede bilens popularitet hidtil usete højder. Efter Goldfinger optrådte Mustang mere end 3000 gange på film og TV over hele verden. Men den berømte 10 minutter lange biljagt igennem San Franciscos gader i kultklassikeren Bullit fra 1968 med Steve McQueen bag rattet var måske dens absolutte glansrolle, og den cementerede Mustangs ry som den ultimative filmbil.

Fem årtier, fem generationerMen det var ikke kun det flotte udseende, der gjorde Mustang til et ikon. Efter dens debut som pace car i 1964 i Indianapolis 500 vandt den sit første løb allerede et år senere. Mange sejre fulgte. Igennem de fem årtier, Mustang har eksisteret, har Ford introduceret fem generationer af bilen. Den sjette, den splinternye Ford Mustang 2015, vil som den første blive solgt i Europa.

TIDLØSE IKONER

Page 26: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

26 Ford Vignale M A G A Z I N E

HAVET KRYDSESEfter en ventetid på 51 år er den endelig ankommet. Den nye Ford Mustang er klar til at skrive den europæiske bilhistorie om.

• Audrey Hepburn, som samme år havde hovedrollen i den Oscarvindende My Fair Lady, blev et ikon for klasse og stil og blev perfekt indfanget af stjernefotografen Richard Avedon, der selv er et ikon inden for fotografering.

• I 1964 udgav jazzikonet John Coltrane sit mesterværk A Love Supreme. 50 år senere bliver det betragtet som et af de kulturelle højdepunkter i det 20. århundrede. Og for evigt cool.

• En udstilling i 1964 i New Yorks Upper East Side Gallery introducerede Andy Warhol for et bredere publikum. I dag er han selv et ikon og har skabt malerier af populære ikoner som f.eks. Marilyn Monroe og Elvis Presley, men han gjorde også hverdagsprodukter som f.eks. Campbell’s-suppen og Coca-Cola-flasken til ikoner.

• Ved sejren over Sonny Liston i 1964 under navnet Cassius Clay blev manden, som senere skiftede navn til Muhammad Ali, verdensmester i sværvægt på sin vej til at blive verdens måske største sportsikon nogensinde. Ved indvejningen inden kampen proklamerede Clay, at han ville "svæve som en sommerfugl og stikke som en bi".

1964: IKONISK ÅR

Page 27: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 27

Som sine ikoniske forgængere har de nye Ford Mustang-modeller, fastback og convertible,

alle de centrale klassiske designelementer: det stilrene design, den lange, særligt udformede motorhjelm og det korte bagparti. Mustangs flyinspirerede cockpit er udstyret med letlæselige målere og vippekontakter - speedometeret viser endda din “hastighed ved jordoverfladen”. Doyle Letson, chefdesigner for Ford Mustangs interiørdesign: "Vi gik efter, at det skulle føles,

som om man sidder i cockpittet på et fly, der skal til at lette."

EcoBoostMan kan vælge mellem to motorer: en 5,0 litersV8 med 421 hk og et drejningsmomentpå 529 Nm samt en ny turboladet 2,3 litersEcoBoost, der leverer 317 hk og etdrejningsmoment på 407 Nm. Dave Pericak, chefingeniør for Ford Mustang: "Denne

EcoBoost-motor leverer der, hvor en Ford Mustang-fører forventer, at den leverer - med en bred, flad drejningsmomentkurve, der træder i karakter, når du står på speederen, så det er nemt at overhale eller køre hurtigt ned af en bugtet vej."

Valg af køremetodeFord Mustang er udstyret med helt nye ophængssyste-mer både for og bag. En ny underramme i yderkan-ten af forenden bidrager til at afstive strukturen.

FAKTA OM EN PONY

• Ford Mustang har 7,8 millioner følgere på Facebook - mere end nogen anden bil i verden.

• Til dato er der solgt 9,3 millioner Ford Mustang-biler på verdensplan.

• 37% af europæerne valgte Ford Mustang som den klassiske bil, de helst ville eje.

• I 1999 markerede US Postal Service Ford Mustangs 35-års jubilæum med dens helt eget frimærke, som forestillede 1/2 Ford Mustang-sportsvognen fra 1964.

• Farrah Fawcett kørte i en Ford Mustang i hitserien Charlies Engle fra 1970'erne.

• Den første produktionsmodel af Ford Mustang blev præsenteret for verden i 1964 på taget af New Yorks Empire State Building. Sidste år gjorde den nye Ford Mustang den samme fotogene entré.

9,3 millionersolgte Mustang-biler

Page 28: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

28 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 29: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 29

Samtidig er vægten blevet reduceret. Det giver et bedre grundlag for en mere forudsigelig hjulkontrol. Sagt med andre ord er håndteringen, styringen og kørslen i verdensklasse. Føreren kan ændre bilens indstillinger ved hjælp af vippekontakterne. Det er muligt at justere indstillingerne for både styring, motorrespons, gearskifte og elektronisk stabilitetskontrol.

Ford SYNC 2 med stemmestyring ogtouchskærmOverflødighedshornet af innovative teknologier ombord omfatter Fords avancerede infotain-ment-system, Ford SYNC 2 med stemmestyring og touchskærm. Det har en 8” touchfarveskærm med høj opløsning og avanceret stemmestyring, der giver nemmere adgang til lyd, navigation, klimaanlæg og kompatible mobiltelefoner.

På vej til digDen nye Ford Mustang vil begejstre Europa i år. Dave Pericak: "Lige fra dag ét vidste vi, at hvis vi skulle bygge en ny Ford Mustang, skulle det gøres rigtigt. Vi byggede en ny Ford Mustang helt fra bunden, som er hurtig, raffineret og effektiv, uden at miste noget af den rå tiltrækningskraft, som folk over hele verden har forbundet med Ford Mustang igennem flere årtier."

Page 30: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

30 Ford Vignale M A G A Z I N E

" Ligesom bilen gør denne taske livet lettere."Ford-designer Erika Tsubaki skabte for nylig Vignale Collection, en serie af elegant og opfindsomt tilbehør, der matcher Ford Mondeo Vignales eksklusive egenskaber. Weekendtasken, som er en del af serien, har allerede vundet en af verdens mest eftertragtede designpriser.

Dit efternavn antyder, at du har asiatiske rødder. "Jeg blev født i Stuttgart, men mine forældre kommer oprindeligt fra Japan. De voksede op i nærheden af Tokyo. På japansk betyder "tsubaki" kamelia, busken som blomstrer om vinteren."

Var du allerede interesseret i design, da du var barn?"Jeg tegnede konstant, da jeg var barn. Det er egentlig ikke så overraskende, når man tænker på, at min far

var arkitekt, og min mor holdt af at male. Mine forældre skabte et meget stimulerende miljø for mig. Vi fik mulighed for at se andre lande, besøge museer og deltage i alle mulige typer kunstnerisk undervisning. For eksempel spillede min mor på bratsch, og hun lod også mig få bratschundervisning."

Spiller du stadigvæk? "Ja, jeg spiller i Ford Symphony Orchestra. Vi optræder to gange om året i Köln Philharmonie og øver ugentligt."

Page 31: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 31

VIGNALE-DESIGN

Page 32: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

32 Ford Vignale M A G A Z I N E

“ Jeg kan godt lide enkle,flydende linjer medletgenkendelige former”

Page 33: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 33

Hvorfor besluttede du at gå på universitetet i Japan, da du havde afsluttet din skolegang i Tyskland? "Jeg voksede op som tosproget, og det var en god måde at udvide mit kendskab til mine forældres kultur og sprog på. Til at begynde med havde jeg kun planlagt at læse i Japan i ét år, men jeg endte med at tage hele uddannelsen på Tsukuba-universitetet, som ligger lige uden for Tokyo. Det er et af de få universiteter i Japan, der har et fakultet for kunst og design, og mit hovedfag var industrielt design."

Hvordan endte du med at designe biler? "Nogle af mine tidligere klassekammerater, som arbejdede for forskellige japanske bilproducenter, leverede nogle fascinerende fremlæggelser, der viste mig de ubegrænsede muligheder, man kan få som bildesigner. De overbeviste mig. Eller det troede jeg i hvert fald. Men for nylig gav min mor mig et par gamle Dinky-legetøjsbiler. Det viser sig, at jeg legede meget med dem, da jeg var lille – så jeg var allerede tiltrukket af biler i en tidlig alder."

Hvis kreative arbejde beundrer du i særlig høj grad? "Jeg kan godt lide humoren i designeren Philippe Starcks arbejde. Men Tadao Ando, en af Japans

mest fremtrædende arkitekter, fascinerer mig også. Han skaber fuldstændig organiske bygninger og bruger en masse beton, vand og bambus. Ellers er der også den engelskebilledhugger Henry Moore, hans massive statuerser nærmest gennemsigtige ud.”

Hvad er Erika Tsubakis designmæssige kendetegn?"E.T! Nej, spøg til side, jeg foretrækker enkle, flydende linjer med letgenkendelige former, der straks tydeliggør funktionen."

Hvordan integrerer du kerneværdierne fra Ford Mondeo Vignale i Vignale Collection? “Produkterne i serien har en aura af luksus, ligesom bilen, men forbliver alligeveltilgængelige. Det er ikke bare pæne gadgets, men vigtige byggesten i Ford Mondeo Vignales verden. Bilen gør kørslen behagelig, adræt og nærmest helt ubesværet. Serien passer perfekt til disse egenskaber. II forhold til funktionalitet, fornemmelse og komfort er alt tilbehøret designet til at spare tid og gøre livet enklere. Ikke bare når du pakker inden en rejse, men også under rejsen, og når du kommerhjem igen.”

Fortæl om lidt af tilbehøret i Vignale Collection."Vi har for eksempel designet en håndtaske, en rejsetaske, en pung og et beskyttende etui til mobiltelefonen. Men der er også et silketørklæde, et slips, en bakke og kaffekopper. Hver eneste del er stilfuld, elegant og fremstillet af førsteklasses materialer."

Sidste år fik du IF Design Award for weekendtasken, seriens rejsetaske. Var det en stor overraskelse?"Ja, både for mig og Ford! Det var første gang, Ford vandt denne prestigefyldte pris for et livsstilsprodukt og ikke for designet af en bil eller en teknisk funktion til biler. Prisen er en belønning til alle de dygtige kunsthåndværkere, der fremstillede tasken med så meget stolthed og dedikation. Når alt kommer til alt, er det hele jo håndlavet."

Hvilke fysiske egenskaber fra Ford Mondeo Vignale går igen i weekendtasken? "Taskens sidestykke er trapezformet, et centralt element i designet. Hvis du ser godt efter, vil du kunne genkende bilens kølergitter. Den lette og varme farvekombination er direkte afledt af

Page 34: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

34 Ford Vignale M A G A Z I N E

PHILIPPE STARCK Den franske produkt-

designer Philippe Starck,

hvis design for Alessi blev

verdensberømt: "Jeg kan

godt lide humoren i hans

arbejde."

TADAO ANDODen fremtrædende

japanske arkitekt Tadao

Ando: "Han skaber

fuldstændig organiske

bygninger og bruger en

masse beton, vand og

bambus."

HENRY MOOREDen engelske billedhugger

Henry Moore: "Hans

massive statuer ser

nærmest gennemsigtige

ud."

Inspireret af

Page 35: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 35

bilens interiør. Sædernes læderindtræk har mørke kanter ligesom tasken. De diamantformede syninger på sæderne er afspejlet inden i tasken og giver en fornemmelse af, at man er ved at pakke en gave op indefra. Skulderremmen er lavet af de samme sikkerhedsseler, som sidder i bilen."

Du er musiker. Føler du, at du har "nærlyttet" til Ford Mondeo Vignale? "Den behagelig, bløde lyd, når man lukker bilens motorhjelm, gav mig idéen til at bruge magneter til at lukke sidelommerne med. De laver den samme lyd, når de klikker sammen, og det lykkedes mig at få dem syet ind i læderet, så magneterne er skjult. Jeg ville ikke have noget

skinnende, koldt metal på taskens yderside - det ville have været for stor en kontrast til den varme fornemmelse, som det eksklusive læder udstråler. Valget af magnetlukning endte med at øge funktionaliteten helt enormt. Det er virkelig nemt at åbne og lukke sidelommerne - ingen fumlen med lynlåse eller spænder. På grund af sidelommernes form er lynlåsens start- og slutpunkt, de grimmeste dele på en taske, ikke synlige.”

Var designet en udfordring for kunsthåndværkerne?"De var meget spændte på, om det ville fungere. Tasken er lavet af relativt store stykker læder,

hvilket gjorde den lidt sværere at modellere. Jeg ville helst kun skære så lidt som muligt i materialet. Jeg mener, at man skaber en følelse af udsøgt kvalitet, hvis man bruger materialer af høj kvalitet og derefter lader deres værdi tale for sig selv ved at ændre materialet så lidt som muligt. På den måde skaber man en ren og ensartet effekt."

Bruger du selv tasken?"Hver dag, og jeg er overhovedet ikke særlig påpasselig med den. Regn, sne - den følger med mig overalt. Weekendtasken er meget robust, og læderet er nemt at pleje."

Page 36: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

36 Ford Vignale M A G A Z I N E

En by fyldt med overraskelserVignales bySøger du betagende arkitektur, fremragende mad, en levende lokalkultur, gode strande og attraktiv shopping? Valencia har det hele. Og som en rar lille bonus huser byen også et af Fords mest imponerende produktionsanlæg. Velkommen til Ford Vignales hjemby.

Page 37: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 37

BYSØGNING

Valencia er en af Spaniens ældste byer, og man kan udforske den på en sjov måde ved at

følge dens arkitektoniske og kulturelle højdepunkter igennem århundrederne. I Ciutat Vella (den gamle bydel) er alle seværdighederne inden for bekvem gåafstand, herunder Plaza de la Virgen, stedet hvor den første romerske bosættelse fandt sted i 138 f.Kr., den enorme katedral fra middelalderen og silkemarkedet fra det 15. århundrede, et af Europas fineste eksempler på gotisk civil arkitektur og et område, der er på UNESCO's verdensarvsliste. På den anden side af vejen over for silkemarkedet ligger Mercado Central. Europas største marked for friske fødevarer er stadig det sted, de lokale går på indkøb. De tilsyneladende endeløse rækker af

stande med sæsonens varer er kun halvdelen af oplevelsen. Bygningen i sig selv er et pragtfuldt eksempel på den spanske version af 1920'ernes jugendstil. Over dit hoved er kuplen udsmykket med farvet glas og mosaikker. Og den friskpressede appelsinjuice fra den flisebelagte bar lige uden for markedet er for øvrigt også ret fantastisk.

Betagende arkitekturFra den gamle bydel kan du gå en tur ind i Turia-haverne. Denne flodbred, som tidligere lå ved floden Turia, der blev ledt væk efter oversvømmelsen i 1950'erne, er nu en 9 km lang park, hvor de lokale tilbringer tiden, hvad enten de spadserer, løber, står på skateboard, cykler eller

blot hænger ud mellem træerne, skulpturerne og vandkunsten. Det er ikke nogen dum idé at følge deres eksempel ved at leje en cykel, som du senere kan bruge til at smutte en tur ned til stranden for at tage en dukkert og en sen eftermiddagslur.

Ved slutningen af din spadseretur igennem denne park, som er skøn på alle tider af året, møder du Valencias nutid og fremtid i form af detultramoderne City of Arts & Sciences. Et fantastisk interaktivt videnskabsmuseum, en IMAX-biograf, et planetarium, et operahus og Europas største akvarium, alt sammen samlet i ét visuelt betagende arkitektonisk fænomen.

Page 38: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

38 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 39: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 39

Overnatning

Som man kan forvente, har Valencia overnat-ningsmuligheder i alle prisklasser. Her har vi udvalgt de bedste i de forskellige prislejer.

Luksus Hotel Balneario Las Arenas er et luksusresorthotel lige ved stranden. I juli og august inkluderer Luxury Candle Massage-arrangementet 90 minutters spa og 80 minutters massage, alt sammen for den nette sum af €499 pr. værelse pr. nat. www.hotelvalencialasarenas.com

Mellemniveau Det storslåede Caro Hotel blander arkitektoniske elementer fra de arabiske bymure med moderne designtemaer og har en ideel beliggenhed i byens centrum, et stenkast fra de største seværdigheder. www.carohotel.com (spansk side)

Budget Der er hundredvis af budgetsteder, men et par af de bedste er Casual Hostel www.casualhotelvalencia.com, et familiehotel i et roligt beboelsesområde 15 minutter fra centrum, og Valencia Mindfulness Retreat, en B&B, der leverer varen takket være stedets seriøse fokus på generel kvalitet. www.valenciamindfulnessretreat.org.

En dag fyldt med lækkerier Valencia tilbyder lokale kulinariske oplevelser døgnet rundt. Få en god start på dagen med en Café Bombon, en stærk kaffe med kondenseret mælk i bunden, som stammer fra Valencia, ved et bordene på den charmerende Plaza de la Virgen.

Du må ikke snyde dig selv for at smage paella, og mange mener, at man finder Valencias mest

autentiske hos Casa Roberto på Maestro Gozalbo 19, hvor man kan få en frokost til to til en fornuftig pris. www.casaroberto.es (spansk side)

Hvis du får lyst til noget sødt om eftermiddagen, bør du prøve den klassiske lokale kombination af horchata (en cremet og meget sød kølig drik) og fartons (fingerformede boller drysset med sukker).

Om aftenen, som selvfølgelig starter sent i Spanien, har La Tassa-distriktet masser af gode tapas-restauranter. Og hvis du får lyst til en drink, fås de ikke meget bedre end en agua de Valencia (cava, spiritus, sukker og appelsinjuice) på en bar på Plaza del Negrito.

Page 40: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

40 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 41: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 41

Blot 20 minutters kørsel fra Valencias historiske bymidte ligger et af Fords vigtigste produktionsanlæg, ikke kun i Europa, men også globalt. Ford-anlægget i Valencia beskæftiger 8000 mennesker og understøtter yderligere 26.000 lokale job, og det siges, at anlægget er ansvarligt for mere end 8 % af Valencias samlede økonomiske udbytte. Der er fremstillet mere end 11 millioner Ford-biler her.

I 1973 købte Ford en frugtplantage i udkanten af Valencia, og præcis 1000 dage senere, da den første Fiesta rullede af samlebåndet, blev de den første amerikanske bilproducent i Spanien. Efterspørgslen fra de lokale forbrugere var så stor, at der efter seks måneder var en ventetid på over et år på Fiestaer i Spanien.

I 2015 investerede Ford et imponerende beløb på 2,3 milliarder euro for at øge produktionen på anlægget med 40 %. Dette inkluderer en række innovationer, der har forvandlet anlægget til en af

verdens mest avancerede, fleksible, produktive og miljøvenlige bilfabrikker.

Man har også skabt et særligt nyt Vignale Centre, hvor man opfylder endnu strengere kvalitetskrav. Hver eneste Ford Mondeo Vignale gennemgår en ekstra godkendelsesproces, hvor trænede eksperter vurderer den i forhold til kriterier som f.eks. lakeringsfinish og præcis placering af paneler ved brug af den nyeste laser- og kamerateknologi.

I årenes løb er både Escort, Orion, Ka, Focus, S-MAX, Galaxy og C-MAX blevet fremstillet på anlægget i Valencia. I dag fremstiller fabrikken Mondeo, Kuga og Transit Connect - og ja, også Ford Mondeo Vignale. Og med Fords nylige omfattende udvidelse af driften i Valencia er det helt sikkert, at listen vil blive endnu længere i de kommende årtier.

FORD VALENCIA-ANLÆGGET EN RIG FORTID OG EN LYS FREMTID

Høj- og lavkultur

Ud af de mange fremragende museer i Valencia er IVAM (Valencia Institute of Modern Art) en af vores favoritter. www.ivam.es. Det er ikke kun et fantastisk kunstgalleri, men museets Michelin-stjernerestaurant, La Sucursal, er også en af byens bedste. www.restaurantelasucursal.com

Feria de Julio Denne kæmpestore festival foregår i slutningen i juli rundt om i hele byen. Højdepunkterne omfatter blomsterkampen den sidste søndag samt tyrefægterkampe, fyrværkeri og den lette Zarzuela-opera. www.visitvalencia.com/en/whats-on-offer-valencia/festivities/july-fair

Page 42: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

42 Ford Vignale M A G A Z I N E

BANEBRYDENDE INNOVATION I løbet af de kommende fem år vil Ford lancere 25 nye modeller i Europa. I "det nye kuld" finder man den nye Ford Edge, en luksuriøs, højteknologisk SUV, der supplerer Kuga'en og den nye Ford EcoSport. Den nye Ford Edge drager især fordel af et imponerende udvalg af avancerede funktioner.

Page 43: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 43

FORDS SUV-SERIE

Adaptive SteeringI en befærdet by vil du så helst have en bil med let og smidig styring, ikke? Men på motorvejen kan denne hurtige respons gøre dig en anelse urolig. For at få det bedste fra begge verdener introducerer Ford Adaptive Steering, som får

sin debut i den nye Ford Edge. Denne avancerede teknologi reducerer din aktive styring ved lave hastigheder med 30-40 %, og bremselængden kan reduceres med op til 10 %. Som en praktisk lille bonus bliver det også meget lettere at få bilen ind på og ud fra en parkeringsplads. A

nsva

rsfra

skriv

else

: Det

te b

illed

e vise

r ikk

e den

ende

lige E

U-sp

ecifi

katio

n.

Page 44: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

44 Ford Vignale M A G A Z I N E

Problemfri parkeringDen nye Ford Edge er udstyret med BLIS (Blind Spot Information System), som hjælper dig med at opdage biler i den blinde vinkel, når du bakker ud fra en parkeringsplads (eller skifter bane). BLIS anvender Cross Traffic Alert til at hjælpe dig med at opdage biler, der nærmer sig, mens du bakker. Den nye Ford Edges 180-graders Front Split View Camera kommer dig til undsætning, når du kører ud fra en parkeringsplads med begrænset udsyn til krydsende trafik og ved vejkryds.

Spænd sikkerhedsselenPassagerer på bagsædet (ofte børn) skal selvfølgelig have den maksimale beskyttelse. Ford har fundet en innovativ metode til at håndtere deres sårbarhed over for skader på hoved, hals og

brystkasse: den oppustelige sikkerhedssele på bagsædet. Ved almindelig brug fungerer den ligesom en traditionel sikkerhedssele, men i nødsituationer fyldes den med luft hen over passagerens krop, hvilket er med til at sprede kollisionens kraft ud over passagerens overkrop, så kraften bliver op til fem gange mindre. Denne fordeling af trykket over et større område mindsker risikoen for alvorlige kvæstelser.

Konstant sikkerhedsassistanceNår du kører i den nye Ford Edge, har du altid et ekstra øje på vejen, da en række forskellige automatiske teknologier, der assisterer føreren, hjælper med at maksimere din sikkerhed under kørslen. Det banebrydende Ford Pre-Collision Assist hjælper med at forhindre kollisioner ved

lave hastigheder og med at reducere kraften fraet sammenstød ved højere hastigheder. Sensoreri bilens forende scanner konstant vejen foranbilen. Hvis de registrerer en hindring, klargøres bremsesystemet på forhånd for at maksimere førerens reaktion. Hvis føreren ikke reagerer, aktiverer bilen automatisk bremserne. Lane Keeping Aid træder i kraft, hvis bilen begynder at fravige sin bane - på dette tidspunkt begynder rattet at vibrere for at advare føreren, Hvis føreren ikke reagerer, styrer Lane Keeping Aid bilen tilbage mod midten af banen. Adaptive Cruise Control med Forward Alert bruger radar til at registrere de forankørende bilers hastighed og bevægelser og sætter automatisk farten op eller ned for at tilpasse den til situationen på vejen.

Page 45: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 45

Praktisk håndfrit Når du vender tilbage til bilen med hænderne fulde af bagage eller indkøbsposer, klarer Hands-Free Liftgate ærterne. En lille bevægelse med benet under den bagerste kofanger låser bagklappen op (den har allerede genkendt nøglen i din lomme eller taske), og den åbner af sig selv. Og uanset om du vil ringe til en, have enmeddelelse vist, betjene lydanlægget ellerinstruere dit navigationssystem, skal du blot sigetil, og så klarer den revolutionerende, fuldtstemmestyrede Ford SYNC 2-touchskærmmed stemmestyringsteknologi resten.

Intelligent nøgleFord er med helt fremme, når det handler om at opfordre til ansvarlig kørsel, både med Ford Driving

Skills for Life-initiativ (se side 9) og Fords teknologi. Ford MyKey giver forældre mulighed for at programmere bilnøglen til en begrænset kørselstilstand. Brug af sikkerhedsseler og begrænsning af tophastigheden og anlæggets lydstyrke kan alt sammen indstilles af forældre for at fremme gode kørevaner. Så selvom du ikke selv kører rundt med dine børn, kan du stadig passe på dem.

Lyden af stilhedTre højfølsomme mikrofoner er monteret i kabinen i Ford Edge for at registrere og måle motorstøj. De sender løbende signaler til Active Noise Cancellation-kontrollen, som derefter udsender modvirkende lydbølger via lydanlægget. Når den oprindelige lydbølge og modbølgen mødes, bliver den oprindelige lydbølge lydløs.

Ans

vars

frask

rivel

se: D

ette

bill

ede v

iser i

kke d

en en

delig

e EU

-spec

ifika

tion.

Page 46: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

46 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 47: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 47

EdgeDen nye Edge vil blive tilgængelig i Europamed to versioner af Fords 2,0 litersTDCi-dieselmotor en version med 180 hk og en med 210 hk. Versionen med 180 hk er udstyret med seks manuelle gear og leverer et drejningsmoment på 400 Nm. Ford Edge-modellen med 210 hk har seks PowerShift-automatgear og gearstyring på rattet og leverer et drejningsmoment på 450 Nm.

EcoSportDen nye Ford EcoSport er en SUV og er berømt for sin kompakte størrelse, gode brændstoføkonomi og adræthed. Samtidig tilbyder den en unik kombination af plads, moderne design og smart teknologi. Der er flere forskellige tilgængelige motorer, startende fra 1,0 liters EcoBoost-enzinmotoren med 125 hk - som flere gange har vundet prisen International Engine of the Year.

KugaFord Kuga er en SUV i mellemstørrelse, som introducerede teknologien Hands-Free Tailgate i Europa og var den første bil med Fords Intelligent All-Wheel Drive-system og Curve Control. Samtidig har den de bedste styreegenskaber i sin klasse takket være den forbedrede Torque Vectoring Control. Motormulighederne omfatter 1,6 litersEcoBoost-benzinmotoren, som fås med totyper tuning, samt to varianter af 2,0 litersTDCi-dieselmotoren.

VELKOMMEN I FAMILIEN

Med lanceringen af den nye Ford Edge udvider Ford deres udvalg af SUV'er i Europa. Modellerne Edge, Kuga og EcoSport har hver deres særegne kvaliteter.

Overse ingen skilteDen nye Ford Edge er udstyret med Traffic Sign Recognition-teknologi. Et kamera, som er monteret bag bakspejlene, holder øje med trafikskilte, der dukker op forude, og viser dem på en farveskærm. Hvis du overskrider fartgrænsen, blinker skærmen endda.

Kraften fordelesDen nye Ford Edge er udstyret med Intelligent All-Wheel Drive med Torque Vectoring Control og Curve Control. Dette system opdeler det drejningsmoment, der genereres af motoren og transmissionen, og sender det til for- og bagakslen. Den præcise opdeling afhænger af

den styrekurs, som systemet registrerer. Hvis det "føles", som om bilen understyrer rundt om et hjørne, får baghjulene automatisk mere drejningsmoment for at få bilen tilbage til en mere neutral hjørnekurs.

Ans

vars

frask

rivel

se: D

ette

bill

ede v

iser i

kke d

en en

delig

e EU

-spec

ifika

tion.

Page 48: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

48 Ford Vignale M A G A Z I N E

BYEN SOVER ALDRIGHåndteringen af urbaniseringen bliver en af de kommende årtiers udfordringer. Hvordan kan vi sikre et tilfredsstillende og sundt liv i tætbefolkede byer? Her kommer fem inspirerende globale trends, der viser, at vi allerede er ved at tilpasse os livet i byen.

Page 49: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 49

Deleøkonomien er kommet for at blive Vores bil, vores parkeringsplads, vores hus, endda vores køkkenudstyr. Vi vil gerne dele det, fordi det er billigere og ofte mere praktisk. Og endnu vigtigere: Det fungerer begge veje. Når dit hus står tomt, mens du er på ferie, hjælper Airbnb dig med at finde en midlertidig beboer, der kan betale en del af din husleje. I gennemsnit er der hver nat 425.000

mennesker over hele verden, der bruger det.Mens Airbnb's popularitet i længden kan medføre, at der bliver færre hoteller i den indre by, findes der en løsning, der allerede nu gør byen til et bedre sted: delte parkeringspladser. For eksempel etablerer Mobypark, via deres app, forbindelse mellem folk, der leder efter en parkeringsplads, og enkeltpersoner og firmaer, der tilbyder ledige pladser.Delebiler er en virkelig nyttig måde at reducere

antallet af biler i midtbyen på. Som en del af deres Smart Mobility-filosofi har Ford igangsat deres eget program i Tyskland. Ford Carsharing er det første producentstøttede, nationale bildelingsprogram, som inkluderer forhandlere. Der deltager allerede 39 forhandlere i 55 byer fordelt på over 100 adresser.

BYLIVETS TRENDS

Page 50: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

50 Ford Vignale M A G A Z I N E

Tag cyklenLokale myndigheder kan også godt lide at dele ting med os: cykler. Der findes allerede cykeldelingsprogrammer, typisk sponsoreret af større virksomheder, i mere end 165 byer overhele verden. Lanceringer i større byer som f.eks. New York (2013), London (2010), Paris (2007), Barcelona (2007) og Berlin (2003 og 2009) har vist, at ordningen er en stor succes. Idéen stammer fra Amsterdam helt tilbage i 1969, da en gruppe cykler blev malet hvide og fordelt over hele byen. Men cykling får ikke medvind, hvis der ikke er sikre cykelstier. I New York er de i gang med at anlægge en udvidet cykelsti hele vejen rundt om Manhattan. Adskillige gader på tværs af den befærdede ø har allerede fået separate baner til cyklister. Cykling kan være den bedste metode til at forhindre trafikpropper i byens gader og bidrager også til at reducere luftforureningen. Ford udvidede for nylig deres globale Ford Smart Mobility-plan med et nyt eksperiment for at undersøge, hvordan elektriske cykler kan fungere problemfrit sammen med biler og offentlig transport for at levere en hurtigere og nemmere pendling og hjælpe virksomheder, der driver forretning i midtbyerne.

Tænk lokaltSelvom produktionen af kød - husdyrhold er ansvarligt for 18 % af al udledning af drivhusgasser - er et større miljøproblem end transporten af kød, tæller hver eneste kilometer. Den lokale fødevareproduktion fra gård tilgaffel, bliver stadig mere populær, hjulpet godt på vej af adskillige fødevareskandaler. Over hele verden dukker der nye urban farming-initiativer op som økologiske paddehatte. I Chicago i det tidligere kødemballeringsdistrikt har The Plant fungeret siden 2010. Denne vertikale gård midt i byen dyrker svampe, driver et dambrug og brygger sin egen øl - alt sammen i et selvbærende økosystem.The Urban Physic Garden (2011) i London er en fælles kolonihave, som passes af frivillige og bruges til at dyrke en lang række eksotiske medicinske planter og frø. På den anden side af kloden i Osaka i Japan har man bygget en gård midt i byen på taget af den travle togstation. Denne "gård blandt skyerne" oplyser de besøgende om økologisk landbrug og dyrker blomster, planter og grøntsager.

Bliv selv producent3D-print har eksisteret siden 1980'erne. Gennembruddet kommer, når 3D-print bliver tilgængeligt til hjemmebrug til en overkommelig pris. I stedet for at bestille et produkt i en webshop og vente på, at det bliver sendt, kan vi blot printe dette produkt ud. Det vil medføre en markant reduktion af antallet af leverandører, der kører ind i byen for at levere varer til forbrugerne. Dine nye jeans eller dit haute couture-tøj bliver ganske enkelt fremstillet derhjemme. 3D-print bliver mere end bare fascinerende, når det også kan bruges til medicinske formål. Der forskes i at printe nanomedicin, lægemidler og endda organer, vener og arterier, som kan bruges til operationer.

Page 51: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 51

Et hus på 24 timerRom blev ikke bygget på én dag. Men det kunne den være blevet, hvis det hollandske byggefirma Heijmans havde eksisteret på den tid. Deres nye konceptbolig kaldes ONE og er et rummeligt, præfabrikeret hus til singler, som kan bygges på én dag. Selvom det endnu er en ret dyr løsning, kan idéen med at bygge et hus på 24 timer, herunder også et køkken, en stue, et soveværelse og en veranda, på længere sigt være med til at løse problemer med boligmangel i hastigt voksende byer. De første 30 ONE-huse bliver lanceret i Holland i anden halvdel af 2015.

Page 52: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

52 Ford Vignale M A G A Z I N E

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 53: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 53

TIDEN TILHØRER DIGHvis du ikke bryder dig om at være "fashionably late", er her et par smarte tidsbesparende idéer til at komme omkring i Europa med mindre besvær og mere stil denne sommer.

Delt parkering på en ny mådeDet er én ting at nå frem til byen. Det er noget helt andet at finde et sted at parkere i nærheden af det sted, du skal være. Men det er ved at blive ændret af en genial ny idé. Ligesom de fleste geniale idéer er den ganske simpel: JustPark-app'en giver dig mulighed for at leje en lokal persons parkeringsplads, mens vedkommende ikke bruger den (eller leje din helt egen for lidt flere af feriepengene). App'en stammer fra London, men dens udbredelse vokser hurtigt.

Og som en hjælp til af finde en gammeldags parkeringsplads giver den tyske app Parkopedia dig de bedste parkeringsmuligheder blandt millioner af parkeringspladser i 52 lande over hele verden.

SMART SOMMER

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 54: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

54 Ford Vignale M A G A Z I N E

Kom smart omkring i byen Enhver, som har prøvet at komme omkring i de større europæiske byer ved, at man kan komme til at spilde en masse tid på at prøve at hitte rede i byens transportsystem. Blandt de mange apps, der er designet til at sikre, at du bruger mere tid på at se seværdighederne og mindre tid på at lede efter dem, anbefaler vi Citymapper, som er en af de bedste. Den fortæller dig, hvordan du bruger busser, tog, metro, taxaer, cykler, teleportering og rygraketter til at nå frem til din destination på den mest effektive måde. Det konstant voksende udbud inkluderer Berlin, Rom, London, Paris, Madrid, Barcelona, Milano, Manchester og Hamburg.

Sommeren skal bruges på strandenTrænger du til at mærke sommeren, men er træt af den sædvanlige strandferie? Så er det tid til en tur til Kroatien, hvor du kan opleve mindst fem strandfestivaler denne sommer - lige fra den store elektronikfestival, Hideout Festival, på den smukke ø Pag til den venlige, familieorienterede Garden Festival omkring 120 km nede ad kysten i den lille by Tisno.

Alt for lidt tid…Byferien: fantastisk idé, svær at perfektionere. Det er nemmere sagt end gjort at få det bedst mulige ud af 48 timer i en ukendt by. Så enhver

app, der får tingene til at glide perfekt, er sin vægt værd i guld. TripAdvisor City Guides er særligt nyttig, fordi den også fungerer offline (f.eks. på en undergrundsstation) og oven i købet indeholder kort, hvor du kan finde din placering uden brug af 3G/4G-data. Praktisk, hvis du gerne vil undgå uhyrlige roaming-gebyrer.

Tip: Hvis du vil køre ad en af Europas smukkeste

kystveje, skal du køre til festivalerne via den

smukke Adriaterhavskystvej og derefter køre videre ned til Split og Dubrovnik.

Page 55: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 55

Den tilbagelænede livsstilSommeren er også perfekt til de øjeblikke, hvor du kommer væk fra overhalingsbanen, triller ned ad en bugtet landevej, holder ind ved et idyllisk sted, åbner madkurven med lækkerier, læner dig tilbage og… stresser af. Det er værd at lære, hvordan man skaber den perfekte picnic. Men på seriouseats.com får du ikke kun tips til, hvilken mad du skal medbringe (du ved allerede, hvad du bedst kan lide!), men også hvordan du pakker det hele effektivt, og hvilke uundværlige gadgets du skal bruge til den ultimative kulinariske oplevelse, når du er på farten. www.seriouseats.com/pack-your-picnic-basket-like-a-pro.html

Sidste udkald til gate…Lad os se det i øjnene: flyrejser har aldrig rigtig været, hvad de var engang. Men hvis rejsen er lige lidt for lang til at tage bilen, kan en god flyrejse-app gøre det lidt mere udholdeligt. GateGuru er en af de bedste. Denne gratis app giver oplysninger om flystatus i realtid, relevante push-opdateringer og lufthavnsinformation på hele din rejse, herunder også mellemlandinger. Forhåbentlig vil den sikre, at det gamle flyselskabsmantra: "Vi ønsker Dem en behagelig rejse" ikke begynder at lyde som en sarkastisk vittighed.

Gå under jordenFor at hjælpe dig med at håndtere Europas største storby er Londons First off the Tube-app lige en tand bedre end almindelige ruteplanlæggere. Den fortæller dig præcis, hvor du skal stå på hver enkelt perron undervejs på din rejse med Londons Underground for at minimere den tid, du bruger på at stå i kø og gå fra et tog til det næste. Fryd dig over din halvtomme togvogn, mens turisterne kæmper for at nå ind ad dørene, inden de lukker, i vognen ved siden af.

Page 56: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

56 Ford Vignale M A G A Z I N E

På den sikre side…Det er ikke lige det, du helst vil tænke på, når du er på ferie, men det er et faktum, at rejser ligesom de fleste andre ting i livet indebærer risici. Men som med de fleste ting gælder det heldigvis også her, at en fornuftig tilgang kan forhindre langt de fleste af disse risici og ikke mindst give dig kontrol over tingene.Så måske er det fornuftigt at downloade app'en Safety Map Worldwide, som giver gode råd om sikre ruter igennem byer og de områder med høj kriminalitet, man bør undgå, baseret på offentlige data og feedback fra brugere. Samtidig viser den enkle, men effektive !Emergency! nummeret på alle nødhjælpstjenester i alle verdens lande. Forhåbentlig får du aldrig brug for den.

Hvad kan du bedst lide? Efter en lang dag bag rattet er du nået frem til din overnatningsdestination. Det er først på aftenen, og du bliver snart sulten. Traditionelle guidebøger kan være nyttige, men hvad nu, hvis du ikke har de samme præferencer som forfatteren? Foursquare er blevet utroligt populær, fordi den lærer din personlige smag at kende. Du fortæller den, hvad du allerbedst kan lide, og så finder den de lokale restauranter

og barer, der passer perfekt til dig. Det store antal brugere sikrer, at brugeranmeldelserne altid er opdaterede i forhold til, hvor de gode steder er - og hvilke du bør undgå.

Den utraditionelle vejEn GPS kan føre dig fra A til B, men den tænker ikke som en bilist. Derfor har udviklerne Daniele Quercia og Luca Maria Aiello fra Yahoo! og Rossano Schifanella fra Torinos universitet samarbejdet om at skabe en kort-app, der bruger algoritmer til at registrere folks reaktion på vejene. På den måde kører du ikke bare den korteste eller billigste rute, men også den mest inspirerende.

Men indtil denne app bliver tilgængelig, og inden du begiver dig ud på vejene denne sommer, hvorfor så ikke hente lidt inspiration fra websteder som f.eks. Wonderslist og Twistedsifter.com, som giver deres toplister for Europa og verdens mest betagende landskabsruter? Lige fra Frankrigs Napoleonsrute (præcis 200 år efter, at manden selv indviede den) til Trolderuten i Norge og Irlands Ring of Kerry. Asfalt, du kan drømme om, næste gang, du sidder fast i bilkøen til supermarkedets parkeringsplads.

www.wonderslist.com/10-most-scenic-drives-in-europe

www.twistedsifter.com/2013/03/roads-to-drive-before-you-die

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 57: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 58: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 59: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 60: Danish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

M A G A Z I N E

BRAD PITT HELT TÆT PÅ

INTERVIEW

SIDE 20.

FORD VIGNALE MAGAZINEOplev ægte moderne luksus. Udsøgt

håndværk og fokus på selv de mindste

detaljer kombineret med personligt

tilpassede, tidsbesparende tjenester,

der er udviklet til at passe perfekt til dig.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_DA_cover.indd 1 22-05-15 07:37