Dagkrant Oerol zaterdag 18 juni 2016

of 16 /16
ZATERDAG 18 JUNI de Dood Wat is jouw lievelingssterfscène? p3 / Paul de Nooijer: ‘Soms geneer ik me omdat het goed gaat’ p5 / Nobody Home is ‘een feestje om te spelen’ p11 / Heengaan op z’n Midslands p13 foto Mascha Jansen Dood doet leven

Embed Size (px)

description

Dagkrant Oerol zaterdag 18 juni 2016

Transcript of Dagkrant Oerol zaterdag 18 juni 2016

 • ZATERDAG18 JUNI

  de Dood

  Wat is jouw lievelingssterfscne? p3 / Paul de Nooijer: Soms geneer ik me omdat het goed gaat p5 / Nobody Home is een feestje om te spelen p11 / Heengaan op zn Midslands p13

  ZATERDAG18 JUNI

  de Dood

  foto Mascha Jansen

  Dood doet leven

 • 3de DoodBINNENKOMST

  Allerlaatste WesterkeynHET EINDE IS NABIJ: vanavond om 22.00 uur sluit Jungle by Night in stijl de Westerkeyn af. Eerder die avond betreedt El Pino & The Volunteers het hoofdpodium. Zon-dag is de Westerkeyn gesloten, maar de Betonning blijft het stra-lend middelpunt van het festival.

  Behind the scenesALS AFSCHEIDSGROET krijgt een groep Vrienden van Oerol van-daag om 11.00 uur een rondleiding achter de schermen bij de Wes-terkeyn. Vanavond om 21.00 uur is de laatste Vriendenactie van dit jaar: een excursie met maker Marc van Vliet bij zijn installatie De Drie Streken.

  Planten zijn niet mijn vrienden. Ik vergeet ze water te geven en als ik het wel doe dan laten ze alsnog hun bladeren vallen, met de dood als ver-nietigend gevolg. Alleen cactussen houden het vol.

  Ik ben ook niet zo goed met bloemen. Schuin afsnijden is een bitch en een bloemenman ver-telde me ooit dat die zakjes die je bij een bos bloemen krijgt maar onzin zijn. Met mensen ben ik wel ok. Ze vallen om me heen niet bij bosjes neer en dat vind ik denk ik toch het belangrijkst.

  Veel van die mensen feliciteerden me gisteren. 27. Dank voor de bloemen. En dank voor de Facebook-felicitaties, die komen direct binnen in mijn hart. De leeftijd zegt me verder niet

  veel, maar wel realiseer ik me dat ik nog 364 dagen heb om in de club van 27 te komen. Jim M, Janis J, Kurt C, Amy W, Jimmi H, Bram v D. Sterven binnen een jaar lijkt me niet de moeilijkste opgave, een rocksterbestaan op-bouwen wel.

  Al is het leven van een dagchef van de Dag-krant best rock-n-roll, hoor. Je ziet bijvoor-beeld op de raarste tijdstippen de mooiste voorstellingen. De artiesten van Oerol schu-wen de dood niet. Ze kijken hem recht in de ogen aan, stoeien ermee, knuffelen hem als het moet en lijken het in sommige voorstellin-gen als droombeeld te zien om het tijdige voor het eeuwige te verruilen. Niets hoort zo bij het leven als de dood, lijken de voorstellingen gezamenlijk te zeggen.

  Daarom blijf ik gewoon planten en bloemen kopen. Van een beetje dood om je heen is nog nooit iemand slechter van geworden.

  Prettig lezen en een prettig leven gewenst!

  Dagchef Dagkrant, Bram van Dijk

  makers over... de dood Wat is er mooier dan sterven op het toneel? Tweeduizend jaar toneel-geschiedenis leverde talloze dramatische en minder dramatische sterf-scnes op. Drie makers delen hun favoriet.

  tekst Anne van de Wetering

  Karlijn Benthem (Gebied-B), artistiek cordinator van het Oerol Verdiepings-programma.

  De sterfscne waarin Macbeth, tegen al zijn verwachtingen in, wordt gedood. Macbeth heeft ge-hoord dat de heksen zijn dood voorspelden, maar heeft niet goed genoeg geluisterd en de woorden niet echt overdacht. Hierdoor verdwijnt zijn angst en wordt hij overmoedig. De voorspelling luidde dat hij ge-dood zou worden door iemand die niet uit een vrouwenschoot geboren is; hij denkt dat zo ie-mand niet bestaat. Voor mij een essentie van het ontkennen van het bestaan van dingen die je zelf niet kent.

  Tatiana Pratley, regisseur van Sexiety.

  Als puber heb ik Romeo + Juliet van Baz Luhrmann zo vaak geke-ken dat de videoband het begaf. Leonardo DiCaprio en Claire Da-nes en hun sterfscne tussen de kaarsen blijft in mijn herinne-ring de ultieme sterfscne. Die scne bekeek ik ook weleens los van de rest van de film.

  Hannah van Wieringen, schrij-ver van de tekst van De Wand, Ulrike Quade Company.

  Black Swan van Darren Aro-nofsky met de sterfscne van danseres Nina, gespeeld door Natalie Portman. Het personage dat door de ballerina wordt ge-danst sterft in het balletstuk Het Zwanenmeer, door zich van een klif af te werpen. Maar zij als ballerina sterft ook. Eindelijk vallen kunst en leven samen en dat dan in de dood. Dat is de grote tragiek van haar perfecti-onisme. I felt it, it was perfect.

  foto Anke Teunissen

  Re-enactment of the Now Theater Utrecht / Davy Pieters

  Planten Dagchef

 • 5ACHTERGROND de DoodACHTERGROND

  Tjing Tjing is het samenwerkingsverband van Oerol-lievelingen Roosbeef en Andr Manuel. Maandag traden ze op bij de Westerkeyn, en de rest van de week ook op andere plekken op het eiland. Het was hard en gevoelig, lief en mooi. Als je er niet bij was, krijg je gelukkig nog een kans. In het najaar komt er namelijk een clubtour aan.

  Rauw en mooifoto Nichon Glerum

  Soms geneer ik me omdat het goed gaatEen voorstelling over je aanstaan-de dood, ga er maar aan staan. Of nog intiemer; samen met je termi-naal zieke vader. Paul en Menno de Nooijer maakten al vaker samen film en fotografie, nu staan ze met drie muzikanten op het podium en vertellen het verhaal over die klere-kanker.tekst Veerle Corstens foto Bas Berends

  NA IEDERE VOORSTELLING STAAT PAUL MEN-SEN TE TROOSTEN. Ze staan vaak in de rij om even te snikken. Logisch volgens muzikant Erik Bosgraaf: Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die niet iemand in zijn omgeving heeft met kanker. De emoties die het verhaal losmaakt, vindt Paul zwaar maar ook wel no-dig: Ik kan ze helpen met mijn verhaal en dat vind ik fijn.

  Paul de Nooijer werd vijf jaar geleden ziek. Prostaatkanker met uitzaaiingen. Een jaar ge-leden ging het zo slecht dat zoon Menno al een doodskist had gemaakt. Maar nu liggen daar walnoten in te drogen. Paul: Soms moet ik tussendoor even twee uur slapen en ik lig om negen uur s avonds in bed. Een paar teksten in de voorstelling moet ik van papier oplezen,

  omdat ik ze vergeet. Maar verder gaat het ei-genlijk best wel goed met me. Na elke voor-stelling klinkt luid applaus als Paul vertelt dat zijn ziekte dankzij een experimenteel medicijn gestabiliseerd is. Een volgende voorstelling in 2017 staat zelfs gepland. Soms geneer ik me omdat het weer goed gaat. Gaan ze nou niet denken dat ik me al die tijd aangesteld heb? Menno vindt het ook best ingewikkeld. Je be-reidt je voor op wat komen gaat, maar iedere keer wordt dat opgeschoven.

  GesamtkunstwerkMuzikant Jorrit Tamminga vertelt dat ze op-names van Pauls verhaal hadden gemaakt: We hadden eerlijk gezegd niet gedacht dat hij nog sterk genoeg zou zijn om op het toneel te staan. Maar zoals Paul na de voorstelling ver-telt aan het publiek: Alles is echt. Behalve die luier, die hoef ik niet om. Intussen vindt Paul het geweldig dat vrienden van zijn zoon, de drie muzikanten Erik Bosgraaf, Izhar Elias en Jorrit Tamminga, met hem op het toneel willen staan. Het voelt als een gesamtkunstwerk wat we aan het maken zijn. De vijf mannen hebben jaren gewerkt aan deze voorstelling omdat ze de financin niet rondkregen, en in die jaren is het alleen maar beter geworden. Menno: Het idee dat ik zijn dokter speel in de projecties is geboren uit nood; we hadden simpelweg geen geld om een acteur te betalen. Maar intussen is

  het natuurlijk een waanzinnig mooi Oedipoes-selijk gegeven dat ik mijn vader het doodsbe-richt breng.

  Met uitspraken als u kunt niet meer geope-reerd worden en dat is jammer want daar ben ik erg goed in en van deze hormooninjec-ties krijg je minder zin in seks, daar verzint u maar iets op komt de behandelend arts er overigens niet erg goed van af. Deze teksten hoorden Paul en Menno daadwerkelijk in het ziekenhuis, toch moeten we het stuk niet zien als een aanklacht tegen medisch specialisten. Menno vond het onverteerbaar dat sommige artsen naar hun computerscherm bleven kij-ken tijdens de slechtste berichten maar Paul voelt geen enkele wrok: Ik kan iedere dokter aanraden naar onze voorstelling te komen kij-ken om hier iets van op te steken, toch neem ik ze niets kwalijk. Hun gedrag komt voort uit puur ongemak en artsen zijn ook maar men-sen. Inmiddels is Pauls uroloog naar de voor-stelling komen kijken en is de relatie verbeterd.

  Aftakeling Het mooiste beeld uit de voorstelling is wan-neer vader en zoon met ontbloot bovenlijf naast elkaar staan en beelden op hun rug en buik worden geprojecteerd. Twee bloederige gaten verschijnen behoorlijk levensecht op hun lichamen en toch voel je de warmte en in-timiteit tussen de twee mannen. Wanneer sta je nou met je vader of zoon zo dicht bij elkaar?

  Paul geniet dan ook erg van de voorstellingen: Ik zit hier continu gelukkig te zijn. Voor zijn zoon Menno is het theaterstuk moeilijker: Tij-dens sommige stukken moet ik mezelf dwin-gen even aan iets anders te denken. Als hij

  uitlegt dat hij niet meer kan wat hij kon, denk ik aan de aftakeling die we tijdens dit maakpro-ces natuurlijk meemaken. Aan de andere kant is het spelen ook een soort verwerking. Als het eenmaal zo ver komt dat hij er niet meer is, vermoed ik dat ik niet in het verdriet stort. En daarbij realiseer ik me heel goed dat ondanks dat het vreselijk is wat er gaat gebeuren, dit proces niet alleen maar negatief is. Vreselijk clich natuurlijk maar er is toch iets ongelo-felijk moois uit gekomen; we staan nu samen op toneel.

  Dat zien we gebeuren als ergens halverwege de voorstelling muzikant Erik zijn blokfluit com-pleet uit elkaar haalt. Om met de losse stuk-ken toch weer een mooi geluid te produceren. Exemplarisch voor het thema van de voorstel-ling; hoe je uit iets heel lelijks toch nog iets moois kunt maken.

  21 Half the Horizon J.A.N.E. muziektheater 17 t/m 19 juni, 11.00 en 16.00Schuur Corn Zorgdrager Midden, 13,-

  In de doodskist liggen nu walnoten te drogen

  Hoe je uit iets heel lelijks toch nog iets moois kunt maken

 • 7de DoodMUZIEKPROGRAMMA

  Betonning / OerolOerolmuziekprogrammeurs Peter Dijkstra en Sjoerd Nijland

  Na dagenlang de Betonning uitgeleend te hebben aan collegafestivals mogen Peter Dijkstra en Sjoerd Nijland het laatste weekend zelf los gaan met hun muzikale keuzes.tekst Veerle Corstens foto Bas Berends

  Zaterdag en zondag willen wij op de Betonning laten zien wat Oerol in zijn geheel is, inclusief de andere disciplines van het festival, zegt Peter. Zo halen we de band Shaking Godspeed uit Rum-springa naar de Betonning en komen de muzikanten van Kapok vanuit Arjensdu-ne naar ons podium. Sjoerd: We willen zowel opkomend talent als de gevestigde orde aan bod laten komen. Leuk dat het Oerolpubliek de ruimte krijgt om buiten de comfortzone een kijkje te nemen. Tij-dens de dagen met gastcuratoren kwa-men daar hele nieuwe muzieksoorten bij,

  heel anders dan wat wij zouden neerzet-ten. Peter was soms blij verrast: stond de hele Betonning ineens te spacen op instrumentale postrock.

  VerrassingsactDe heren schuwen sowieso een beetje spanning niet. Een deel van de program-mering op zondag laten we bewust open zodat we daar nog iets neer kunnen zet-ten dat we tegenkomen tijdens het fes-tival, zegt Sjoerd. Als we iets tofs zien waarvan wij denken dat het ook op het podium van de Betonning zou werken,

  kunnen we ze uitnodigen als verrassings-act. Gelukkig hebben we zulke toffe me-dewerkers die niet gaan piepen als we na al tien dagen hard werken nog allemaal nieuwe dingen moeten gaan fixen. En volgens Sjoerd en Peter moeten we ook vooral niet vergeten om zondag te gaan kijken op het Brandarisplein; heel West staat in het teken van de sluiting van het festival, zegt Sjoerd. Tussen 16.00 en 20.30 uur is het Brandarisplein ook even muziekpodium.

  09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  Dj Safri & Bertu Terrein

  Vier tellen vooraf Verdiepingsprogramma Paviljoen

  Shaking Godspeed speelt 'Rumspringa' Podium

  Kapok Terrein

  The Gospel Sessions feat. Michelle David Podium

  09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  Ochtendtalkshow met Willie Darktrousers & the SplintersVerdiepingsprogramma Serre

  Dj Ed Rock Terrein

  Freez Onder de Luifel

  Yorick van Norden & band Hoofdpodium

  El Pino & The Volunteers Hoofdpodium

  Dj Ed Rock De Barn

  Jungle By Night Hoofdpodium

  Westerkeyn Presentator podium: Sjoerd van Oortmerssen

  22.00 Soulclap Party (djs) Stayokay WEST

  22.00 Tommigun Caf de Vijfpoort MIDDEN

  22.30 Vinylavond Dj Haanty & Douwe HeinDe Dammesaan MIDDEN

  22.30 DJ Ososonic en MC DivineZandzeebar MIDDEN

  22.30 Ernst Langhout & Johan KeusOnder de Pannen MIDDEN

  22.30 Hessel, Tess and Friends De Groene Weide OOST

  22.30 Rampscenario WYB MIDDEN

  22.30 Thee J Johanz Camping de KooiMIDDEN

  23.00 Lucky Fonz III Camping Terpstra MIDDEN

  23.00 Rampscenario WYB MIDDEN

  23.30 Soulclap Party (djs) De Richel WEST

  23.45 Dj Jan van Teake Caf de Vijfpoort MIDDEN

  23.59 Boys Named Sue (Johnny Cash Tribute band)De Rustende Jager MIDDEN

  00.00 NachtclubParadigm dj'sBraskoer WEST

  00.45 The Cosmic Carnival Camping TerpstraMIDDEN

  Muziek op straat en in de horeca12.30 Verrassingsoptreden HooivakOOST

  13.00 Mooi Weer op Straat De Stormvogel MIDDEN

  13.45 Verrassingsoptreden Hooivak OOST

  14.00 Jacob Rens presenteert de koe Helena 105Danscaf de Stoep MIDDEN

  14.00 Open podium / jamsessieCaracol Wine & Dine WEST

  14.30 De Onzen tryout theatervoorstellingCaf de VijfpoortMIDDEN

  15.00 KatZmaV Onder de Pannen MIDDEN

  15.30 Douwe Dijkstra en de sneue vertoningApartHotel Boschrijck WEST

  15.30 Limbo Mees Gitaar & ZangRestaurant 't Golfje MIDDEN

  16.00 Mooi weer op Straat Onder de Pannen MIDDEN

  16.30 Vuigtuig Caf de VijfpoortMIDDEN

  17.00 Freez Brandarisplein WEST

  17.00 Cool Gipsy Hot Hot Spaans restaurant De Reis OOST

  18.00 Akim's Jam Sessie Pop-Up Podia WEST

  18.00 Greg Dylan Meslns live (podium Midsland)MIDDEN

  18.00 Michael Prins Onder de Pannen MIDDEN

  18.30 Pop Up Disco Club Pop-Up PodiaWEST

  19.00 Hans Hannemann Pop-Up Podia WEST

  20.00 Akim's Jam Sessie Pop-Up PodiaWEST

  20.00 Speelman en Speelman Onder de Pannen MIDDEN

  21.00 Dj Friso Vinyl Wrakkenmuseum MIDDEN

  21.00 Hans Hannemann Pop-Up PodiaWEST

  21.15 Lucky Fonz III StayokayWEST

  22.00 El Pino & The Volunteers De Richel WEST

  22.00 Akim Ke-Rijf Bar WEST

  22.00 Maverick Camping Cupido MIDDEN

  22.00 Dansen in het diepe met dj KuifDanscaf de Stoep MIDDEN

  22.00 Dj Dan Daniels Oka 18 WEST

  22.00 Grooving Camping Mast MIDDEN

  22.00 Party Dj Kleine Martijn Schotse vier MIDDEN

 • ZATERDAG 18 JUNI 2016

  WEST 09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  1De DansersTen Noorden van Nergens Seinpaalduin 13,-

  2de Veenfabriek / Theatergroep Domino / Gemiva SVG GroepSongspiel My Videoland Griene Pllen 13,-

  3Atelier Oerol / Over het IJ FestivalAtelier route A Klu-gebouw 23,-

  3Atelier Oerol / Over het IJ FestivalAtelier route B Klu-gebouw 23,-

  4Club Guy & Roni / Slagwerk Den HaagMechanical Ecstasy Braskoer 13,-

  5Meike van den Akker bij Feikes HuisDe Wraak van de Raaf een funky fabel West-End Theater 11,-

  6Theater Rast / George en Eran Producties George & Eran lossen Wereldvrede op! Deel III De Finale Dellewal 13,-

  7Silbersee / Calefax RietkwintetDijkdrift

  Zandafgraving Camping Wulp 15,-

  8Cello8ctet Amsterdam / Via BerlinINSTANT HAPPINESS Bos LU plak 15,-

  9Toneelgroep Oostpool / Frascati ProductiesDe Ilias De Nollekes Zuid 13,-

  10Het Houten Huis / PeerGrouP / Gouden HaasKiemkracht

  Natuurtheater De Nollekes

  13,- 7,-

  11Compaia Sharon FridmanNIDO/Rizoma 2016

  Arjensdune, verza- melpunt Duinmeertje 23,-

  12Comp. MariusFigaro

  Parkeerplaats Paal 8 - west 42,-

  13Compagnie FurinkaORIGAMI

  Parkeerplaats Paal 8 - zuid

  15,- 7,-

  14OrkaterLutine (reprise)

  Strand West Paal 8 13,-

  15Ragazze Quartet / Kapok / Slagwerk Den Haag / Blauwe Uur Planetary Sunrise

  Uitkijkpunt Arjensdune 15,-

  MIDDEN 09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  16KassysTotal Eclipse Of The Heart

  Loods Kinnum - achterzijde 13,-

  17Schweigman& / Het Houten HuisCurve Het Geitepark 9,-

  Aanvang: elke 15 minmax. wachttijd: 15 minuten / duur: 30 min

  18Nynke LavermanWachter Kerk Midsland 13,-

  19Orkater / De Nieuwkomers: iona&rinekeRumspringa ET 10 11,-

  20Moeremans&Sons / Noord Nederlands Toneel (NNT)FUTOPIA Dobe Formerum 35,-

  20Moeremans&Sons / Noord Nederlands Toneel (NNT)Crashtest Ibsen: Ik zie spoken Dobe Formerum 13,-

  21J.A.N.E. muziektheaterHalf the Horizon

  Schuur Corn Zorgdrager 13,-

  OOST 09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  22BOTRAMKOERS Schuur Jelle Cupido

  13,- 7,-

  23BOG. CollectieOER. Liesinger Plak 13,-

  24Gehring & Ketelaars / Gian van GrunsvenSexiety

  Gymzaal Midsland (Midden) 13,-

  25Stichting Daria BukvicNobody Home Dobe Badweg Hoorn 13,-

  26Ro TheaterWalden Kom Hoorn 13,-

  27Compagnie KAiET! / Andr Manuel / Geert HautekietXIX Caf De Groene weide 13,-

  28Ulrike Quade CompanyDE WAND Under de Wettertoer 13,-

  29Erik Vos / Inez van DullemenHet verhaal van Hester Manege Hoorn 13,-

  30Karina Kroft / ArtEZ MuziektheaterDe Iedereen

  Zelfpluktuin Groenhof 13,-

  31Toneelgroep Jan Vos / Theatr ArdudwyFragments

  Ruiterovergang Landen van 15 13,-

  32Nineties Productions / Paradiso Melkweg ProductiehuisWe Are Here Zandafgraving Oost 11,-

  33Collectief WaldenWINDSTILLEVEN Kaapsdune 11,-

  34PeerGrouP / Staatsbosbeheer / RijkswaterstaatLevende Duinen

  Duin Oosterend Paal 18 13,-

  Aanvang: elke 15 min. max. wachttijd: 15 min. / duur: 90 min.

  35Theater Utrecht / Davy PietersRe-enactment of the Now Wierschuur 13,-

  09.00 10.00 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 23.00 00.00

  Blokkenschema theater

  8

  Cello8ctet Amsterdam / Via Berlin Prijs 15,- . Er wordt geen kindprijs van 7,- gehanteerd. Start voorstelling 10.00 en 13.00.

  Toneelgroep Oostpool / Frascati Producties Let op: speelt niet op zondag 19 juni

  Comp. Marius Schuif aan en eet wat de pot schaft!

  Compagnie Furinka Op deze voorstelling is een kindprijs van 7,- van toepas-sing voor kinderen tot 12 jaar.

  Het Houten Huis / PeerGroup / Gouden Haas Deze voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk.

  Ragazze Quartet / Kapok Deze voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk.

  Kassys Loods Kinnum alleen te bereiken via achterzijde.

  Moeremans& Sons / NNT De startlocatie van deze voorstelling is Dobe Formerum (niet Bostheater)

  BOG. Collectie Not suitable for international visitors.

  Locatie Gehring en Ketelaars is verschoven van Oost naar Midden.

  Op de fietskaart vind je twee keer de letter Q. Dat is onjuist; de Expeditie van Marc van Vliet correspondeert met de letter S.

  Binnen

  Toegankelijk met rolstoel

  Verdieping

  Language no problem

  Entree

  Wijzigingen & aanvullingen Legenda

 • 9de DoodVERDER

  WEST-TERSCHELLING

  CREW C.A.P.E Aparimita13.00 14.20, 14.50 16.10 en 16.40 18.00

  5D presenteert Stuntman en de Rooy De Grote Boodschap 13.00, 14.30 en 16.00

  Tom & Ayla Little devil on the shoulder13.00, 14.30 en 15.45

  Nishant Bhola Saudade 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30

  Peter Mielniczek13.30 en 15.00

  KarKarKar Rousel 16.00

  MIDSLAND

  Hotmamahot de Huifkar 13.00 18.00

  The Heffalumps - The Heffalumps are back 13.00 17.00

  Actic 123gas.nl13.00 18.00

  Mami Kano TIME!-TIME! KANOS TIME! 13.00, 15.00 en 16.30

  Smell Tours De Geur Expeditie 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30

  Tres Locos 14.00, 15.30 en 17.00

  WESTERKEYN

  Exoot Ami 6 14.30, 16.00, 17.30 en 19.00

  Bolwerk Carpool diverse tijden

  Bouwjaar 84 Isidore diverse tijden

  Daan Draait - KRIJGER diverse tijden

  Mees Gevleugelde vertellingen diverse tijden

  Uitvindersgilde Massagestoel diverse tijden

  volDAAN - DIEP diverse tijden

  Klim in het Nest diverse tijden

  TIP VAN DE DAG!

  DijkdriftSilbersee / Calefax Rietkwintet

  Oer-opera over de ondergang van een eilandvolk. Een gehucht, omringd door grauwe zee en bevolkt door bijna louter mannen.

  7 Silbersee / Calefax Riekwintet Dijkdrift 18 t/m 19, 17.00 en 22.00 Zandafgraving Camping Wulp, West, 15,-

  Verdiepingsprogramma

  In de straten dagelijks tussen 13.00 en 18.00 uur

  Expeditie

  J Zimmerfrei (IT) - An Islandza 11 t/m zo 19 juni, 11.00 - 17.00Staatsbosbeheerschuur Lies - Oost

  Een documentairefilm over natuur en landschap; een horrorfilm over zombies en geesten.

  Q SAME SAME BUT DIFFERENT - NOUS SOMMESza 11 t/m zo 19 juni, 11.00 - 17.00 De Zeekraal - Oost

  In tien dagen tijd groeit een levende instal-latie. Laag voor laag worden de processen in en om ons heen verkend.

  Elke dag worden er twee Expedities uitgelicht, bekijk het programmaboek voor alle 20 locaties en inhoud.

  Help-mij-kiezen-loketWesterkeyn 09.00 22.00Verdwaald in het aanbod of juist een goede tip om met anderen te delen? Bij de Barn helpen studenten van Artez (Hogeschool voor de kunsten Arnhem) je verder.

  Arts & Audience Route Startpunt: Kom Hoorn 9.15 00.00Hoe kunnen kunst en publiek elkaar versterken. Een doorlopend gesprek over Art and Audience Gids: Ilon Lodewijks en Hanna Timmers.

  Ochtendtalkshow Westerkeyn / Serre 10.30 12.00Gasten: Michiel Deprez, de makers van Nineties Productions en Rederij Lampedusa. Door: Paulien Cornelisse en Chris Bajema

  Nagesprek Cello8ctet Bos LU Plak 13.00Aansluitend aan de voorstelling in gesprek met de makers. Door: Rosa Fontein

  Oerol CollegeWesterkeyn / Serre 14.00 15.00Walden: met wetenschapper prof. dr. Hilde Geurts

  Vier Tellen VoorafBetonning / Paviljoen 14.30 15.15Gasten: Bruno Doedens e.a. Door: Jelte Posthumus

  Nagesprek Toneelgroep Jan Vos Ruiterovergang Landen van 15 15.30 Aansluitend aan de voorstelling in gesprek met de makers. Door: Rosa Fontein

  Voor Aanvang BOG. CollectieLiesinger Plak 16.45Inleiding bij BOG. Collectie. De makers van OER. deden tijdens het maakproces pogin-gen om uit hun hoofd te komen, niet na te denken en niet te interpreteren. Dramaturg Roos Euwe licht toe hoe dat proces ging en hoe BOG. tot de definitieve vorm van de voor-stelling gekomen is, waarna we samen een kleine oefening doen.

  Wijzigingen & aanvullingen Tomoko speelt 5 korte concerten (15 min.) per dag van Bach en haar eigen werk, om 11.30, 12.00, 12.30, 15.30 en 16.00. De installatie in de duinpan is door- lopend te bezichtigen. SPACE organiseert een tour, starttijden: 11.00, 13.00, 14.30, en 16.00. De tour wordt begeleid door Marta Pisco, Rosa van

  Toledo, Bruno Freitas de Oliveira. De locatie van de Expeditie van Compagnie DaaD vandaag: Badweg Oosterend. SLeM is niet rolstoeltoe-gankelijk. Om 14.00 en 16.00 is er een inhoudelij-ke rondleiding over zand, wind, water en vegetatie. De Passage is niet rolstoeltoegankelijk.

  De Expeditie van Sarah Cameron Sunde is rolstoeltoegankelijk. De Expeditie van de Wadwachters wijkt af van de gebruikelijke tijden. Vandaag: 11.00 17.00. De Expeditie van Arjen Boerstra: vanaf 16.00 is exclusieve toegang niet gegarandeerd. Je kunt de locatie wel doorlopend bezoeken.

  foto Nichon Glerum

  foto Bas Berends

  Innofestde Betonning, 14.00 18.30

  Innofest gebruikt festivals als living labs voor innovatie.

  Hoe innovatief is Oerol? Kom langs en zie het met eigen ogen!Een festival is een tijdelijke minimaatschappij. Het verschil met de echte wereld is dat er een hek om het festivalterrein staat. Dat maakt festivals een perfecte testomgeving om samen te werken aan prototypes en experimentele technieken.

  Ontwerp je eigen tiny house met Tiny TIMWeten hoe het is om te wonen op 13,5 m2? Bezoek de Tiny TIM. Dat is een klein, maar vooral duurzaam huisje. Het wekt haar eigen energie op, zuivert zelf water en heeft een slimme ver-warmingsoplossing. Maar de Tiny TIM kan nog slimmer! Hoe zou jij het huisje inrichten? De beste inrichting wint een Tiny TIM-weekendje in Nederland.

  BT Project 2: Tiny Tim 14.00 18.30

  De Nieuwe FestivalverzekeringWeg met grote verzekeraars en bureaucratische apparaten! Verzekeren kan ook samen, zonder grote overheadstructuur. Tijdens Oerol wordt het idee van de festivalverzekering ge-toetst. Kunnen bezoekers van een festival zichzelf verzekeren tegen allerlei risicos, bijvoorbeeld het kapot gaan van een tent? En hoe denken de bezoekers en de festivals hierover? In de ochtend wordt dit idee ontwikkeld met een aantal fes-tivals in een kleine besloten sessie en in de middag ben je van harte welkom mee te denken. Op naar een festival zon-der risicos! De sessies worden begeleid door Ronald Mulder.

  BT Project 6: De Nieuwe Festivalverzekering16.00 17.00

  Onderzoeks-centrumWesterkeyn, doorlopend

  In de Happiness Machine van Studio Knol zijn de afgelopen week honderden mensen gelukkig gemaakt. Door deze proefpersonen op een voetstuk te zetten onderzoeken zij voor Club Guy & Roni wat dat met een mens kan doen. De unieke schoonheid van de iedere bezoeker blijkt daarbij van essentieel belang. Kom van-daag langs op Westerkeyn voor de laatste kans op een korte geluksbehandeling.

 • 11de DoodACHTERGRONDACHTERGROND

  Een lichaam van een danser in het zand. In Ten Noorden van Nergens van De Dansers riep het beeld ineens heftige associaties op bij onze fotograaf: de foto van het aangespoelde jongetje op het strand van Turkije kreeg het afgelo-pen jaar zon sterke iconische waarde, dat lichamen op het strand haast niet meer los zijn te koppelen van het leed dat we dagelijks zien in het nieuws. En dan zie je het overal. Van NIDO / Rizoma tot aan Instant Happiness. Beelden uit voorstellingen die associaties aan ons opdringen: we kijken niet naar het beeld van de aangespoelde Aylan, maar zien het toch, zonder dat de gezelschappen dat impliceren. Onze eigen ogen reproduceren het beeld.

  Compaia Sharon FridmanNIDO/Rizoma 2016

  De DansersTen Noorden van Nergens

  Cello8ctet Amsterdam / Via BerlinINSTANT HAPPINESS

  AangespoeldTekst Anne van de Wetering fotos Anke Teunissen

  Nobody Home, de theaterhit van het sei-zoen, vertelt de vluchtverhalen van drie jonge theatermakers. Voor Oerol werd de voorstelling omgebouwd tot locatievoor-stelling. Een van de acteurs, de in Syri geboren Majd Mardo, ensceneert tegen het slot van de voorstelling een ontroe-rend gesprek dat hij met zijn vader had op diens sterfbed. Dagkrantredacteur Jan zag het, dacht aan zijn eigen moeder, huil-de, sliep en belde toen met Majd.

  tekst Jan van Tienen foto Bas Berends

  Bedankt voor de voorstelling. Wat verlies je als je moet vluchten? Je verliest het bekende, het veilige. Je herin-neringen begraaf je eigenlijk met je vlucht. Je hebt behalve je eigen hoofd en je familiele-den bijna geen referentiekader over. Je raakt ontworteld. Het thuisgevoel sterft.

  Hoe was het om die ontworteling bij je ouders te zien?Het is niet goed, maar aan de andere kant is het ook maar gewoon de situatie. Zoals we in de voorstelling zeggen: alles went. Het is pijnlijk, maar het is wat het is. Thats the price you pay voor de vrijheid, denk ik.'

  Je vader is overleden toch?Ja, hij is overleden.

  Hoe is het om avond na avond die sterf-bedscne opnieuw te spelen?Het klinkt misschien plat, maar het is ons ambacht. We hebben vier jaar op de Toneelacademie Maastricht gezeten, we heb-ben geleerd hiermee om te gaan. Daarnaast

  hebben we er bij het maken voor gezorgd dat het behapbaar blijft. Als die scne met mijn vader tijdens het spelen net zo had gevoeld als het destijds voor mij persoonlijk voelde, had het ook niet gewerkt in de voorstelling. Dan had het eerder afstand gecreerd met het publiek. Ik speel het nu elke avond, voel er emotie bij, maar ik ga daar niet aan onderdoor. Hoe cru het ook klinkt, het is elke avond een feestje om te spelen. Dat komt ook doordat het een hoger doel heeft gekregen, doordat het mensen emotioneert, raakt. Dat rechtvaardigt het. Maar het was waarschijn-lijk moeilijker geweest om te spelen als het stuk niet zo succesvol was geworden.'

  Het verhaal over je vader deed me denken aan mijn boek, waarin ik de dood van mijn moeder beschrijf. Steeds als ik daar nu aan denk, is die herinnering gekleurd door wat ik schreef. Heeft die scne jouw verdriet veranderd?Moeilijke vraag. Door zon ervaring te delen krijgt het een plek. Het zorgt ervoor dat het niet voor niets is geweest. De situatie is zoals

  het is en als je de capaciteiten hebt, kun je dat omvormen tot inspiratie, tot een gevoel proberen te uiten dat een ander ook heeft, maar misschien niet kan uiten. En dat maakt het waardevol. Sommige avonden heb je meer last van het verdriet dan andere, maar dan komt iemand naar je toe die zegt dat hij geraakt is, dat die iets voelde waarvan hij niet eens wist dat het er was. Dat is wat theater kan bereiken, denk ik.

  Bereik je er ook iets mee op maatschappe-lijk vlak? De voorstelling is een belangrijke aanklacht tegen hoe er met vluchtelingen wordt omgegaan, vind ik, en hij is steevast uitverkocht. Verandering, daar hopen we op. Maar de mensen die we zouden moeten bereiken, laten we zeggen Pegida-aanhangers, PVV'ers, die gaan niet naar theater. Mensen die de voorstelling 'echt' moeten zien, zien hem niet. Dat is misschien wel het dilemma van theater. De mensen die wel komen, die zijn vaak al mee.

  Preaching to the choir?Ja, maar eigenlijk ook weer niet. Veel mensen zijn op een rationele manier begaan met vluchtelingen. Na het zien van de voorstelling voelen mensen het ook echt. Er zijn mensen die hebben besloten om naar Griekenland te gaan om vluchtelingen te helpen. Dat is een wezenlijke verandering. Je bent voor eigen parochie aan het preken, maar je brengt de parochie wel iets bij.

  Nobody Home brengt de parochie iets bij

  Hoe cru het ook klinkt, het is elke avond een feestje om te spelen

 • 13de DoodEILANDPAGINA

  PolderPrachtVisdief Visdieven broeden in kolo-nies in kustgebieden en in de buurt van visrijke wateren. De visdief steelt het liefst kleine visjes al duikend uit het water.

  Elwin van der Kolk

  Te herkennen aanEen zwarte kopkap die doorloopt tot in de nek.

  WeetjeDeze vogels hebben een dunne, spitse rode snavel met een zwart puntje.

  EilandagendaDagelijkse gratis vogelexcursie op de fiets met ervaren gidsen! Zie polderprachtterschelling.nl/oerol-excursies.

  Als ouder wil je ook wel eens naar een voorstelling. Bij Kinderboerderij en Landbouwmuseum t Hooivak kan je elke dag van 10.00 uur tot 20.00 je kind brengen. Geitjes inclusief.

  Weten waar je als vriend van Oerol terecht kunt voor de Oerol vriendenacties? Kijk op oerol.nl/steun-oerol/word-vriend

  De bevlogen De Zeemeermeiden vertellen verhalen over de wonderbare wezens van de zee. Tot en met 16 juni, om 13.30 en 16.00 uur in de bibliotheek/dorpshuis Midsland, Brouwershoekweg 4.

  Ode aan een vriendTwaalf jaar geleden kreeg Terschel-ling het verlies van een jonge be-woner te verwerken. Nu Babette Rijkhoff het eiland van haar jeugd bezoekt tijdens Oerol, schrijft ze voor hem een in memoriam.tekst Babette Rijkhoff illustratie Nina Maissouradze

  IK HOUD MIJN HAND VLAK BOVEN ZN BORST. Al een dag heb ik naar hem zitten kijken. Maar aanraken durfde ik niet. Nu wel. Ik leg mijn hand rustig neer. En seconde, twee se-conden, drie seconden en klaar. Ik laat los. Ik durf niet zo lang. Ik ben veel te bang dat het koelsysteem onder hem aangaat en daar schrik ik elke keer zo van. Bart ligt opgebaard in het schuurtje achter zijn ouderlijk huis. Waar hij de afgelopen jaren woonde. Het ruikt naar bloemen en naar kaarsen. En naar rust. De rust die hij zocht. In de dood.Inmiddels is het twaalf jaar geleden en woon ik niet meer op Terschelling, maar in Utrecht. Wel kom ik nog vaak op het eiland. Zoals nu. Gisteren fietste ik over camping De Kooi. Ik voelde me gelukkig. Ik ging vrienden op-halen om naar een voorstelling te gaan. En opeens dacht ik aan het moment dat ik hier iets meer dan twaalf jaar geleden ook stond. Alleen toen was ik intens verdrietig. Samen met de vrienden van Bart stond ik hier te huilen omdat hij er niet meer was. Een week lang hebben we met elkaar gerouwd. We we-ken niet van elkaars zijde. Aten samen, slie-pen samen, huilden onze ogen rood en onze wangen schraal. In de maanden erop pakte ieder zijn eigen leven weer op en met de jaren verloren we elkaar uit het oog.Toen Bart tien jaar dood was, vond ik dat zon bizar gegeven dat ik eigenlijk even wilde bel-

  Twaalf jaar geleden stond ik hier ook bij camping De Kooi, maar toen was ik intens verdrietig

  len met zijn vrienden. Maar ik durfde niet. Misschien dachten ze wel helemaal niet meer aan hem. De volgende dag hoorde ik van een eilandervriendin dat ze die avond Unfinished Sympathy van Massive Attack hadden gedraaid in de kroeg. Zijn nummer. Het maakte me ver-drietig, opgelucht en blij tegelijk. Tuurlijk dachten ze nog aan hem.In gedachte houd ik mijn hand op zijn borst. Ik raak hem aan, trek hem naar me toe en omhels hem. Minutenlang. Ik hoef niet los te laten. Het apparaat zal niet aanslaan. Bart is er niet meer. Niet fysiek. Wel in ons hoofd.

  DE BURENPLICHT IS EEN EREPLICHT DIE TEN ALLE TIJDEN ZONDER GELDELIJKE VER-GOEDING ZAL WORDEN VERLEEND AAN DE BEWONERS VAN DE BUURTSCHAP. Dit staat in een brief die gepensioneerd boswachter Wim Schaap (77) aan nieuwe bewoners van Midsland bezorgt. Die staat vol met tradities en rituelen die passen bij het middelste gedeelte van het eiland. De tradities zijn van oudsher, die we proberen met zijn allen op het eiland in stand te houden. We hechten er veel waarde aan. Als een Midslander komt te overlijden, dan ben je als naaste buur verplicht om te helpen.

  Dat betekent dat je de dorpen in de omge-ving bericht. Vroeger gebeurde dat monde-ling, maar wij gaan ook met onze tijd mee. Nu brengen we kaartjes rond. Zon acht bu-ren worden opgetrommeld om de rouwkaar-ten in de ruim driehonderd postbussen van

  Acht buren worden opgetrommeld om de rouwkaarten in de ruim driehonderd postbussen van Midsland te doen

  Midsland te doen. De grens van Midsland ligt bij de Heese Diek en het jit. Als er iemand in Hoorn overlijdt, dan worden wij daar niet van op de hoogte gebracht.

  Wanneer een man overlijdt, dan mogen enkel mannen de kaartjes rondbrengen. En hetzelf-de geldt bij vrouwen. Als een kind overlijdt, of een ongetrouwde man, dan mogen enkel ongetrouwde mannen langs de deuren gaan. Het zijn de buurmannen die de kist dragen en het graf delven. En de buurvrouwen die na de dienst voor thee en koffie zorgen. Er komt geen raaf aan te pas. Het is ook financieel aantrekkelijk, want je hoeft niemand in te schakelen. Vroeger kreeg je een doos sigaren voor de verdiensten.

  Liever niet tijdens OerolHet is beter om niet tijdens Oerol het loodje te leggen. Voor je het weet, staan er duizen-

  den mensen bij het kerkhof om te kijken hoe het eraan toegaat. Alsof het hier Staphorst is. Ze proberen het wel altijd over Oerol heen te tillen. Maar ja, soms gebeurt het h.

  Wanneer iemand van over de grens overlijdt, maar wel in Midsland begraven wordt, dan brengt een boer het stoffelijk overschot met paard en wagen naar de kerk. De politie krijgt een telefoontje. De straten worden afgezet. De vlaggen worden ingehaald. De re-clame wordt weggehaald bij diverse winkels en de kerkklok klinkt. Honderd slagen voor een man, vijftig voor een vrouw, dertig voor een kind. Wim hoopt dat het bij hem nog eventjes zal duren. Ik ben niet bang voor de dood, hoor. Ik weet precies waar ik zal komen te liggen. Vroeger had ik twee graven, maar ik heb er een opgezegd. Je kan er maar in een tegelijk liggen.

  Heengaan op zn MidslandsDe dorpen op het eiland hebben ieder zo hun eigen manier om met de dood om te gaan. In Midsland krijgen nieuwe inwoners een brief om ze voor te bereiden op de rituelen die bij een sterfgeval komen kijken. De buren spelen daarbij namelijk een belangrijke rol.tekst Emma Lesuis

 • 15de DoodACHTERFLAP

  Henk, het gezicht achter een bijzonder lokroepje

  Gisteren stond het volgende lokroepje in de krant: Lieve Henk, 24 jaar geleden onze eerste zoen tijdens Oerol. Vorig jaar zag het ernaar uit dat we voor het laatst samen Oerol beleefden omdat je dood zou gaan. En nu zijn we hier toch mooi maar weer en we vieren het leven op Oerol! Op naar volgend jaar! Xx

  Tekst Bram van Dijk Foto Nichon Glerum

  Het was een te mooi berichtje om niet

  achteraan te bellen, vooral in deze the-

  makrant over de dood. Blijkbaar was

  de voorstelling niet zo bijster interes-

  sant, zegt Henk Vrolijk uit Amster-

  dam onder de parasol voor het vakan-

  tiehuisje, met in zijn hand een biertje.

  Hij heeft dan ook geen idee meer

  welke voorstelling hij samen met zijn

  vriendin voor het leven Tamara Beelen

  bezocht. De dag werd afgesloten met

  een pannenkoek in West.

  Het stel keerde in de jaren daarna

  regelmatig terug naar Oerol, maar

  vorig jaar stonden ze met een ander

  gevoel op de boot terug. Henk heeft

  uitgezaaide melanoomkanker en de

  vooruitzichten zijn niet goed. Er was

  70 procent kans dat ik in het eerste

  jaar zou overlijden. Dan sta je daar

  op zon boot, terwijl je het eiland ziet

  verdwijnen. Tja, daar word je toch wel

  weemoedig van.

  Best een leuk levenGelukkig voor hem ging afgelopen

  jaar beter dan verwacht, de medicij-

  nen doen hun werk en de tumoren lij-

  ken, voorzichtig, iets te krimpen. Maar

  het heeft wel iets in hem veranderd.

  Als je zon uitslag krijgt, ga je jezelf

  wel andere vragen te stellen. Hoe moet

  je je leven inrichten als je weet dat je

  dood gaat? Dat is wonderwel goed ge-

  lukt. Ondanks dat het allemaal heel

  dramatisch is, kan je best een leuk

  leven hebben als je ziek bent.

  Wat er nu ook gebeurt, hij vindt het

  prima. Het moeilijke, geheimzinnige

  sfeertje rondom de dood is eigenlijk

  verdwenen. We leven wat bewuster,

  het was helemaal geen vervelend jaar.

  Nu het eind minder om de hoek lijkt

  te zijn dan bij het horen van de uit-

  slag is het zelfs weer even wennen. Ik

  ga me nu ook weer druk maken over

  allerlei dingen. Over de toestand in de

  wereld, bijvoorbeeld.

  Eerst nog maar even van Oerol genie-

  ten. Morgen dus de eerste-zoen-dag

  en dat wordt gevierd. Tamara: Op 19

  juni eten we nog steeds elk jaar een

  pannenkoek.

  Lokroepjes

  @jeslervdlugt #dab #soulclap #ontherocks #wadlopen

  @mindbodyinspiredbyk9#headstand #yoga #oerolyoga #workinit

  DagkrantbezorgingMa t/m vrij 7.30 uurZa en zo 9.30 uur

  FESTINALENTECOLLECTIVENijmegen BVBV

  HOOFD PARTNERS TROTSE PARTNERPARTNERS IN NATUUR PARTNERS IN TALENTONTWIKKELING

  SUBSIDINTEN / FONDSEN MEDIAPARTNERS

  SAMENWERKINGEN

  LEVERANCIERS

  COLOFON DAGKRANT 2016

  RedactieVeerle CorstensBram van DijkLeonie HosseletEmma LesuisJan van TienenPieter-Bas van WiechenAnne van de Wetering

  Fotografi eBas BerendsNichon GlerumMascha JansenAnke Teunissen

  VideoArd van der VeldtLianne KotteMichiel Landeweerd

  IllustratieNina Maissouradze

  OntwerpVan Lennep, AmsterdamMarit BohnennMaaike KuiperTill Kramer

  DrukFlevodruk, Harlingen

  Oerol marketing & communicatieEva VerhoevenGonnie TutelaersAnne de BoerSandra SchneiderArinth FoekemaSelina BoonstraJuliette Frederiks

  Het geheimzin-nige sfeertje rondom de dood is verdwenen

  Hoera!Lieve Wilma, dankzij de antibiotica

  toch nog 3 dagen oerol samen!!! Vol-

  gend jaar weer gewoon de hele week

  hoor. Geniet nog lekker met volle teu-

  gen de laatste dag. Liefs, Janita

  Eva is geslaagd.....

  Lieve moeders, altijd op Oerol jarig

  . Hieperdepiep hoeraaaaa. Gefelici-

  teerd!!! Smok je leukste dochter ;-). Xxx

  Hoera Carel en Yvonne allebei 60 ge-

  worden en 40 jaar getrouwd

  Lieve Lucas en Inge, onze Oerel ont-

  maagding was fantastisch!!! Tot vol-

  gend jaar! W & P

  Poetry ; vol vette kaas vol vette

  frieten een weekje oerol, das pas

  genieten

  Liefste (o)papa, wat zijn we trots en blij

  met een (o)papa zoals jij! Je eerste oerol

  als opa en meteen met kleinzoon op

  oerol. (Ditzelfde geld natuurlijk ook

  voor (o)mama). Liefs An, Ma, Jel en Ro

  Enkellaags toiletpapier, voor het echte

  Oerolgevoel

  Gefeliciteerd Loes 30 jaar worden op

  oerol, dubbel groot feest!!! Geniet er-

  van! xx je schoonzussen Marloes en

  Josien.

  Goede grapMijn spiksplinternieuwe zwarte schoe-

  nen met knalgele zolen in mt 41 ge-

  pikt uit mijn fi etstas, oude slippers er

  in gelegd. Kan een goede grap zijn als

  we ze nu weer om kunnen wisselen.

  Dus wees eerlijk en bel Hanneke op

  0651728372

  Wie heeft op 16 juni mijn 40 jaar oude

  zelf gebreide zwarte vestje gevonden

  op de tribune bij pauline s ochtend-

  show? Hanneke 06 30069060

  Studerende Oerol-fan zoekt woon-

  ruimte in Amsterdam! Wie-O-Wie

  kan mij helpen? Alle tips zijn van har-

  te welkom! [email protected]

  What happens on terschelling stays

  on terschelling. #leukeavond Rik&Ivar

  Lieve Hanneke en Jaap,

  We hadden een moeilijke dag. Veel

  te veel toneel en jullie waren de doos

  wijn vergeten te sturen. Nou ja, nobo-

  dy 's perfect!

  "Lieve mede-Ehbo'ers, zet hem op dit

  laatste Oerolweekend. Groetjes Gees-

  ke en de Chinese Bloedhond

  Radio zand-plaat. s Middag te beluis-

  teren op 104.3. Sms naar 0646793759

  voor verzoekjes

  Heen en weerOp de boot terug naar het vaste land.

  Oerol 't was weer genieten. Mis Terschel-

  ling nu al. Voor alle oerolgangers heel

  veel plezier!! Dikke kus Wies en Rosa

  Welkom danieli! xXh

  Yes net geslaagd en nu al weer weg, be-

  dankt lieve oerol mensjes voor het hel-

  pen vergeten van de examenSTRESS

  -xxx-Julia

  Hee Dwayne, you stay I go, zonder

  zeehonden of tuktuk maar met een

  warm hart.

  Kan iedereen onze lieve zwager en

  oom Twan een dikke kus geven on-

  derweg? Nu wij weg zijn is hij alleen

  achtergebleven. Hij is te herkennen

  aan zijn verregende krantje achterop.

  Kusje M&J

  Hallo lieve moeder. Tot voorheen had

  ik alleen maar een kleine foto met jou

  en mij, ongeveer 17 jaar geleden. Mijn

  vader was er helaas niet. Maar deze

  hereniging bij de glasbak vult een

  gat dat mij voorheen veel pijn deed in

  mijn hart. Liefs, je zoon.

  Lieve Oeroldinnekes, vandaag alweer

  naar huis. Wat hebben we weer geno-

  ten van het prachtige eiland en gave

  festival. Lekker gejutterd, life is beau-

  tiful . Enne voor de achter gebleven

  meisjes, nog lekker doorjutteren. Xx

  Lieve collega's, bedankt voor het mede

  mogelijk maken van mijn fantastische

  Oerol vakantie! Jullie zijn toppers! :)

  Dikke kus van Vinkie

  Lieve yvonnes. Weer terug naar Nijme-

  gen. Afscheid nemen doet pijn. Wat

  een week.Max en Nanja geslaagd. Wij

  blijven nog. Nieuwe ploeg onderweg.

  Stroom

  @rederijdoeksen #backtotheisland #oerolgekte #msfriesland