Celsona 762

download Celsona 762

of 56

 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Divendres 24 de febrer de 2012

Transcript of Celsona 762

 • Celsona 762 - Divendres, 24-2-2012

  Editorial Josep Maria Bors i Casafont

  L'opi del poble

  Formen part de l'equip de suport de Celsona: Pep Mia - Candi Pujol - J. Clav - Marcel Ribera - Montserrat Riu - Enric Serra - F. Torres - J.H. - Ramon Gualdo - Josep M. Montaner - Foto Resol - Foto Lltzer - Llus Closa

  Direcci: Josep M. BorsRedacci: Miquel ManzanoEdici: Francesc Xavier Montilla - Marta CasesTextos: Eva JanPublicitat: Manoli OrtigosaOficina: Ctra. de Tor, 25 - 25280 SOLSONAinfo@celsona.comwww.celsona.com973 48 17 19Dip. Legal: L-267-1997 - 1.200 exemplarsEl primer nmero de Celsona Informaci va sortir el 4 d'abril de 1997

  Celsona s una publicaci independent i socialment justa, no necessitant ni fent s de cap subvenci ni ajut pblic per al seu funcionament.

  Pots accedir, llegir i descarregar molts exemplars de Celsona via electrnica anant directament a http://issuu.com/celsona/docs o

  mitjanant el mbil, l'Ipad o tablet, llegint a aquest codi QR.

  Foto: Resol

  L'altre dia al Facebook un company es preguntava si l'opi del poble encara era el futbol i em va fer pensar una estona. Jo crec que no, avui dia l'opi del poble no s el futbol sin que s el consum desmesurat i malalts d'informaci. Informaci contaminada, produda per vendre i per influir, no per conixer, ni per valorar, ni tan sols per informar. Informaci carregada d'opini i el que s pitjor, informaci expressament ignorada.

  Si ens parem a reflexionar sobre la informaci que ens ofereixen els mitjans, en especial la televisi, resulta que si no hi ha crtica, no hi ha notcia. Si no hi ha morbo... no cal parlar-ne. S'ha de parlar malament d'alg. Es considera notcia explicar la situaci de la gent sense recursos. Sn importants les notcies que ens fan incs en les diferncies socials. Fixeu-vos que la majoria de notcies genriques es podrien resumir de dues maneres: "Mira qu ha dit..." i "Mira qu ha fet...".

  A tota aquesta crnica groga puntual hi amaneixen un rajet de "Crisi". A tot arreu l'escoltem "per culpa de la crisi" i, resulta que, si la notcia no hi t res a veure, fixeu-vos que la crnica comena amb un interessant "tot i la crisi...".

  D'aquesta manera, subtilment, han aconseguit acollo-nir-nos fins al punt que patim pel que passar d'aqu vint anys i no dormim pel "i si...". Ens fan crnica negra de l'"assassinat

  perfecte" i dels judicis a pobres desgraciats.... Ens ofereixen un butllet diari de qualsevol pas que est en guerra, mostrar-nos cadvers, assassinats i enterros mentre dinem com si fos la cosa ms normal del mn. Quina mala llet.

  Aquesta informaci s consumida amb inters de la que el 99% s totalment irrellevant en les nostres tristes vides de mortals. Aqu teniu doncs, el que jo crec que s la dosi diria d'enterboliment mental, l'opi pel poble.

  B, anem pel que s important per a nosaltres aquesta setmana. Alguna cosa deu tenir de bo formar part d'aquest grup de gent que veieu a sota, la Junta del Carnaval. Els hem vist pencar, i segurament se n'han fet un fart. A hores d'ara no m'equivocaria gaire si dic que estan esgotats, emprenyats, acollonits pels calers per, en el fons, contents i alleugerits de que ja sigui divendres i haver tirat endavant un altre Carnaval. Qui no fa mai res, no la caga, per no gaudir mai de ser el protagonista, gaudir d'estar al peu del can decidint i fent coses. Tots plegats, els que fem Carnaval: la Junta, les comparses, les empreses i els comeros, ho fem tan b com podem. Els uns, sense els altres no aconseguirem mai fer un Carnaval com el que tenim. Aix que cadasc s'agafi un trosset d'aquest MOL-TES GRCIES, SOM COLLONUTS que us deixo aqu.

 • Celsona 762 - Divendres, 24-2-2012

  Comarca Miquel Manzano

  El Consell desestima les allegacions presentades pels treballadors als pressupostos

  En el Ple extraoridinari que es va celebrar el passat dia 17 de febrer l'equip de govern del Consell Comarcal del Solsons va aprovar els pressupostos per al 2012 desestimant les allegacions presentades per un treballador del Consell al qual se li va rescindir el contracte i per la representaci dels treballadors del Consell.

  Les dues allegacions es-menten que saugmenta les indem-nitzacions per dietes drgans de govern 15.200 euros. L'allegaci presentada pel tcnic de Medi Ambient, de qui el Consell ha decidit prescindir qestiona la idonetat d'alguns punts dels pressupostos. Mentre que l'allegaci dels treballadors recull que consideren que hi ha marge per estalviar la retallada sa-larial prevista.

  CiU va aprovar el pressupost desestimant les allegacions, mentre que ERC i PSC hi van votar en contra.

  Enric Roures (PSC) va explicar que se li feia molt difcil votar "miro les allegacions i les conclusions i em crec ms largument dels treballadors". D'altra banda, el portaveu d'ERC, Benjam Puig, va qualificar "d'autoritria" la desici de CiU.

  La precipitaci del ple va provocar queixes per part de l'oposici. Enric Roures va explicar que no va tenir temps de veure linforme de secretaria i serveis jurdics. El portaveu dERC va demanar lanullaci de la convocatria, per improcedncia i falta dinformaci, ja que molts consellers dEsquerra no disposaven de la documentaci.

  Davant la negativa del president del consell, Joan Sol, d'atendre aquesta petici, ERC va anunciar que es plantejar impugnar el ple.

  El president Joan Sol va explicar que les percep-cions dels rgans de govern baixen en global 6.000 euros. Tamb va afirmar que "les coses s'estan fent b".

 • Celsona 762 - Divendres, 24-2-2012

  Ajuntament de Solsona

  El Pla demergncia social de Solsona posa en marxa una nova campa-nya de recollida de llet del 17 de febrer al 2 de mar. La llet s la principal mancana del banc daliments de la ciutat, ja que shaesgotaticalesperarfinsalaprximadistribuci dexcedents procedents de la Uni Europea, que ser el mar.

  Els punts de recollida sn els habituals de sempre en totes les campa-nyes dAliments solidaris que es duen a terme aSolsona: lOficina dAtenciCiutadana (OAC) de lAjuntament i Creu Roja de Solsona; els establiments Bon-rea; Cal Baldomero; Cal Coll; Cal Feu, Ca la Carme Gras i Fruits Tarib i els supermercats Caprabo, Llobet i Roges.

  En aquests moments, el perllonga-ment de la situaci de crisi i el bloqueig en el cobrament del PIRMI ha fet assolir una xifra rcord dusuaris del banc daliments de Solsona. En lltima entrega, el 10 de febrer,vanbeneficiar-sen31famliesquerepresenten un total de 155 persones. El perfildelsusuarisresponmajoritriamenta ciutadans que arrosseguen uns quants mesos sense disposar de cap tipus dingrs i daltres que reben nicament 426 euros de subsidi per a tota la famlia. La setma-na vinent es far un nou lliurament.

  Lltima campanya de recollida daliments es va dur a terme durant les festes de Nadal. En total es van aconseguir 667 quilos de menjar. Les entitats que formen part del Pla demergncia social de Solsona agraeixen la collaboraci de tota la ciutadania que hi va participar. s una iniciativa de lAjuntament, Creu Roja, la Fundaci Volem Feina, Critas Arxiprestal de Solsona-Morunys, el Consell Comarcal del Solsons, Solsons Obert al Mn (SOM), MansUnides,PetjadesiApuntsGrfics.

  Solsona engega una nova campanya

  de recollida de llet per al banc

  daliments Amb 31 famlies sassoleix un volum rcord de persones que

  recorren a aquest servei del Pla demergncia social

  La brigada municipal de Solsona arranja amb una barana

  laparcament de les Moreres Aquesta setmana la brigada

  municipaldeSolsonahafinalitzatladarrera intervenci darranjament de laparcament de la plaa de les More-res, consistent en la collocaci duna baranade ferroduns30metresdellargada. Durant molt temps, des que es van fer les obres de la rotonda del portal del Pont, hi havia hagut collocades en el permetre nord-est de la plaa unes tanques de plstic provisionals. Daquesta manera, sha millorat la seguretat i la imatge de lindret, que coincideix amb la faana ms monumental de la ciutat.

  Aquesta intervenci complementa la que es va fer a principi de lany passat, quan es va restaurar el mur de pedra de la part inferior de la plaa per evitar-ne la degradaci i el despreniment de rocs. Aleshores tamb es va refer la barana de la rampa que uneix els tres nivells daparcament.

 • Celsona 762 - Divendres, 24-2-2012

  Ajuntament de Solsona

  Aprofundir en la millora de la gesti eco-nmica de lEscola Municipal de Msica. Aquestes sn les mires amb qu la Junta de Govern Local del consistori solson ha aprovat aquesta setma-na adjudicar la realitzaci dun estudi que es-tableixi les mesures necessries per aconseguir un estalvi econmic en aquest equipament, les despeses de personal del qual superen el mig mili deuros.

  Aquest estudi, que estar enllestit en un termini mxim de tres mesos, t un cost de3.000euros,totiquelesarquesmunicipalsnoms nhauran dassumir 600, ja que el 80 per cent s subvencionat per la Generalitat. LAjun-tament sha acollit a una lnia de subvencions del Departament de Governaci i Relacions Institucionals destinada als municipis per a la realitzaci destudis de millora en leficincia de la gesti i optimitzaci de recursos dels equipaments pblics.

  Lalcalde, David Rodrguez, destaca que aquesta audi-toria, que proposar una srie de mesures per implementar, se centrar bsicament en la gesti econmica de lEscola. Entre altres qestions, analitzar la gesti actual del centre i el seu balan econmic i inclour una comparativa amb escoles de msica similars daltres poblacions. La valoraci de la qualitat educativa i de docncia ser una tasca del Patronat, matisa Rodrguez.

  Per fer un plantejament de futur

  El pressupost de lEscola Municipal de Msica per a lexercici vigent s de 511.000 euros, dels quals ms de mig mili es destinen a personal. Per aquest motiu, lanlisi ser sobre la plantilla, que s integrada per un total de