Celsona 508

download Celsona 508

of 56

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  242
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Celsona 508 del 9-03-2007 al 15-03-2007

Transcript of Celsona 508

 • Apunts Grfics, SL., no es fa res-ponsable de l'opini personal dels collaboradors a Celsona ni de les er-rades en que aquests puguin incrrer. I es limitar a publicar la correcci en una fe d'errades a la segent edici de la revista. Apunts no cobrir els danys o perjudicis que qualsevol error pugui ocasionar.Queda reservat tot el contingut, i no sen pot duplicar per mitjans fsics, ptics ni informtics cap part sense ordre expressa de l'empresa editora.

  Celsona Informaci s pos-sible, setmana rera setmana grcies a laportaci de molts col.laboradors que, de manera totalment desinte-ressada, ens ajuden a complementar tota la informaci que aqu veieu publicada.A tots ells, moltes grcies.

  Formen part de lequipde suport de Celsona:Pep MiaCandi PujolLlus CornetJ. ClavMarcel RiberaMontserrat RiuEnric SerraF. TorresJ.H.Ramon Gualdo

  Agraments especials a:

  973 481719Telfon

  Mbil: 617 01 29 51

  Foto Lltzer

  Direcci: Josep M. BorsRedacci: Ramon Estany Josep M. Montaner Dolors PujolsEdici: Francesc Xavier

  Montilla Textos: Eva JanPublicitat: Manoli OrtigosaOcina: Ctra. de Tor, 25 25280 SOLSONA

  info@elsolsones.netwww.elsolsones.net

  Dip. Legal: L-267-19971.350 exemplars

  El primer nmero de Celsona Informaci va sortir el 4 dabril de 1997

  Avui divendres, en el Ple del Consell Comarcal del Solsons, s previst aprovar, entre altres punts, la proposta de creaci del Consorci del Govern Territorial de Salut Bages Solsons, aix com els seus estatus.

  Aquest Consorci, format per tots els ajuntaments del Solsons i el Bages, els respectius Consells Comarcals i el Departament de Salut i el Servei Catal de la Salut de la Generalitat de Catalunya , t lobjectiu de millorar els serveis sanitaris daquestes dues comarques. Aix doncs, sn funcions seves la planicaci i programaci de lassistncia sanitria i sociosanitria o el foment daliances entre altres.

  A part daquest punt, en la sessi davui tamb es debatran altres temes dimportncia com sn laprovaci doferta pblica docupaci del Consell Comar-cal o ladhesi al conveni entre el departament de Governaci, el Consorci Localret, lAdministraci Oberta de Catalunya i lAjuntament de Barcelona per a limpuls de la interoperabilitat dels sistemes dinformaci entre les administracions catalanes.

  El Consell preveu aprovar el Consorci del Govern Territorial

  de Salut Bages-SolsonsAquest rgan ha de ser el responsable de coordinar i programar poltiques de salut de les dues comarques

  Comarca Servei de Premsa del Consell Comarcal

  La Barra del Mia

  2 508- Divendres, 9-3-2007

 • Indefinits Vodevil alqumic-fregolistaBAC PRODUCCIONS

  DISSABTE 17 DE MAR - 22 H - TEATRE COMARCAL

  Amb el propsit daclarir qui s lesperit ms poders del seu temps, els bigrafs del Dr. Samuel Johnson i de J.W. Goethe concerten un encontre entre els seus respectius patrons. Per lexperiment en-degar una perillosa espiral que anir dissolent les seves identitats i les de les seves nacions.

  Entrada: 5 euros (aticipada, a lOAC) i 7 euros (taquilla)

  Solsona Servei de premsa de l'Ajuntament de Solsona

  Solsona dota el Casal de Cultura i Joventut dun responsable de manteniment i vigilncia

  Es fa un seguiment de ls dels locals de les entitats i sen renoven les bsties

  LAjuntament de Solsona ha contractat un vigilant i res-ponsable de manteniment del Casal de Cultura i Joventut, que sencarregar, entre daltres, de la gesti de la sala dactes i de donar una resposta ms gil a les demandes dels usuaris de les installacions. Aquesta gura tindr uns horaris exibles en funci de les activitats que shi duguin a terme.

  Aix mateix, es lliurar una clau a cada una de les entitats que disposen dun dels 28 locals socials de ledici, per a les quals tamb sestan installant bsties al passads de la primera planta. Daquesta manera, es podran utilitzar les installacions indepen-dentment de lhorari del bar, que ns ara es responsabilitzava del correu postal i les entrades i sortides dels locals. Aquesta mesura respon a una demanda manifestada pels mateixos usuaris per tal de facilitar laccs a les installacions.

  Parallelament, el consistori est fent un seguiment de ls dels locals amb la intenci de detectar aquells que han que-dat en dess i que es poden assignar a altres organitzacions que necessiten un espai propi. Desprs de reunir-se amb representants de les entitats, la setmana passada, es preveu que el propers mesos quedin disponibles quatre despatxos.

  Una persona sencarrega exclusivament del manteniment de les installacions de ledifici

  3508 - Divendres, 9-3-2007

 • Inauguraci de la Fira del Trumfo i la Tfona 2007 (Sala de Plens de lAjuntament de Solsona)

  Visitant l'exposici Descobrint el mn de les tfones

  Es consolida La Fira del Trumfo i la Tfona de Solsona

  Es calcula que uns 6000 visitants hi han passat per la fira i les prop de 40 parades

  Dissabte a la tarda, el director dels Serveis Territorials dInnovaci, Universitats i Empresa a Lleida, Vidal Vidal, va tenir el privilegi dinaugurar la ra, acompanyat de lalcalde, Jordi Riart; la diputada provincial M. Teresa Canal; el vicepre-sident del Consell Comarcal, Albert Muntada, el director del certamen, Josep Pelegrina, i altres autoritats de la comarca. Tamb va assistir a lacte inaugural el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fbrega.

  Vidal Vidal va lloar la iniciativa de la UBIC, que mit-janant un producte autcton com a pretext, aconsegueix donar a conixer la ciutat, la comarca i latracci comercial de Solsona. Aix demostra el gran dinamisme i la capacitat dinventiva dels botiguers, va armar Vidal. Segons el representant de la Gene-ralitat, aquest projecte encaixa perfectament amb la poltica que defensa el Departament dInnovaci, Universitats i Empresa de posar en valor tots aquells productes representatius, per generar autoestima pel pas i donar-nos a conixer enfora .

  En la mateixa lnia, Jordi Riart va posar de relleu la projecci i la promoci turstica del patrimoni gastronmic i dels productes autctons que la Fira del Trumfo brinda a la ciutat i la comarca. A ms, segons lalcalde, aquesta s una frmula que aporta un valor afegit al nucli antic de Solsona. Per a Riart, aquesta convocatria demostra que quan entitats, productors i institucions sumem esforos saconsegueix disposar duna plataforma de comercialitzaci dels productes autctons i, com a efecte collateral, la promoci turstica de la ciutat i el Solsons.

  Enguany la ra tamb sha enriquit amb la presncia de la tfona des del vessant ms tcnic i divulgador, tal com ha destacat el mxim responsable del certamen, Josep Pelegrina. Aquest era un repte pendent des de la primera edici, segons Pelegrina, i que sha pogut dur a terme amb lassessorament del Centre Tecnolgic Forestal de Catalunya. Lexposici so-bre la gesti de plantacions de tfona negra es podia visitar al vestbul de la casa consistorial ns diumenge a la tarda. Aix

  El bon temps ha marcat el cap de setmana de la Fira del Trumfo i la Tfona, amb nombrosos visitants que han passejat pel nucli antic de Solsona amb motiu daquesta jove ra. Un recinte ral ampliat respecte de lany passat que ha perms en-cabir una quarentena de parades de trumfos i tfones, artesania i alimentaci ha animat als organitzadors, la Uni de Botiguers i Comerciants (UBIC), per poder presentar un balan positiu de vendes, esperant arribar als 8.000 quilos de patates, i de visitants, amb unes 6.000 persones.

  Fira del Trumfo Ramon Estany - Kiko Montilla

  4 508- Divendres, 9-3-2007

 • Esmorzar de firaires (Plaa Major)Una parada de trumfos

  ComprantUna parada d'embotits

  Visitant l'exposici de plaques de cava

  mateix, amb la collaboraci del Cedricat, enguany sha tornat a installar una mostra sobre les diverses varietats de patates i les condicions de cultiu daquest tubercle a la sala cultural de lAjuntament.

  El nucli de la ra, per, i on es va concentrar ms movi-ment de gent va ser la plaa Major, amb les parades de patates de la comarca majoritriament dOdn, i on es podien degustar trumfos amb fredolics, a crrec del Gremi dHostaleria del Solsons. Igualment, els actes que han generat ms expectaci han estat els concursos de pelar trumfos i dels exemplars del

  trumfo i la tfona ms pesats. El moment ms emotiu, per, ha vingut de la m del

  lliurament del Premi Bufet 2007, que ha estat atorgat a Erme-negildo Vila, de Cal Japol del Montnou (Odn). Vila, de 87 anys, ha dedicat tota una vida a la producci de trumfos i el cultiu de tfones i ns lany passat encara collia el fruit dels seus camps.

  Diumenge al mat, la ra es complement amb la segona Trobada dintercanvi de plaques de cava, un espectacle a crrec de Cia +Tumacat, una degustaci de trumfos fers (patates bra-ves) i un dinar de cloenda.

  5508 - Divendres, 9-3-2007

 • Alguns firaires van venir de molt lluny

  Concurs de pelar trumfos

  Bolets en conserva

  Jordi Redorta (Montnou)

  En general b. Tenim un gnere molt maco. Ni gaire gros ni massa petit. La temperatura i el clima ha estat ideal.

  Ramon Vilagins (Cambrils)

  La temporada de la tfona no ha estat gaire bona per que els senglars se la mengen.

  Eliseu Vila (Odn)

  D'altres anys ha estat pitjor. De pluja, una mica justa, per suficient per a la collita.

  Isidre Sol (Cambrils)

  L a c o l l i t a h a a n a t malament. Va ploure poc per la qualitat s bona per que si els trumfos sn petits, va millor.

  Fira del Trumfo Ramon Estany

  Com ha anat la temporada del trumfo i la tfona?

  Albert Muntada, Jordi Riart, l'Hermenegildo i la seva esposa, i el Josep Pelegrina, al final de l'homenatge

  L'entrevista Ramon Estany

  6 508- Divendres, 9-3-2007

 • Fira del Trumfo Ramon Estany

  Premi Buffet 2007 per Hermenegildo Vila

  La part ms entra