Case lengersdorf seo en conversie optimalisatie

3
61% meer organische bezoeken en 80% meer offerte aanvragen STRATEGIE SOCIAL MEDIA ADVERTEREN SEO CONVERSIE OPTIMALISATIE De marktspecialisten van Lengersdorf bieden werkgevers begelei- ding bij het juist afhandelen van een ontslag of reorganisatie. Lengersdorf biedt werknemers daarbij begeleiding bij het zoeken naar ander werk. Dit doet zij door coaching en praktische trajecten die onder te verdelen zijn in re-integratie, outplacement, loopbaan- advies, jobhunting en mediation. Lengersdorf was over de prestaties van de werkgeverspagina’s, de diensten die zij aanbiedt aan werkgevers, niet tevreden. Er was weinig ontwikkeling in het aantal organische bezoeken naar deze pagina’s en er vonden te weinig conversies plaats op deze pagina’s. Daar moest verandering in komen! Dus schakelde zij GoalGorilla in. GoalGorilla startte een SEO en Conversie optimalisatie traject. Dit laatste in samenwerking met TrendWerk. Om het aantal conversies te verhogen, besloten we om in samenwerking met onze WordPress partner Trend- Werk, tevens ontwikkelaar van Lengersdorf.nl, een nieuwe design te ontwikkelen. Eerst werd er door ons een interactie ontwerp gemaakt en dit werd door TrendWerk omgezet in een prachtig, modern grafisch design. Het design is responsive voor optimaal functioneren op tablet en mobiele telefoon. De belangrijkste aanpassingen: Meescrollend top menu met altijd zichtbare werkgevers / werknemers knop Offerte aanvraag op iedere werkgeverspagina duidelijk zichtbaar Telefoonnummer altijd zichtbaar Aanvragen verhogen “Je weet precies wat je aan GoalGorilla hebt! Betrouwbaar en resultaatgericht.” - Peter Derksen, Directeur Finance & ICT, Lengersdorf B.V. Organische bezoeken + 61% Aantal offerte aanvragen + 80% Zoekwoorden in Top 10 14 van 4 naar

description

De uitgebreide case van Lengersdorf BV waarin het SEO en Conversie optimalisatie proces uitgevoerd door GoalGorilla wordt toegelicht.

Transcript of Case lengersdorf seo en conversie optimalisatie

Page 1: Case lengersdorf seo en conversie optimalisatie

61% meer organische bezoeken en 80% meer o�erte aanvragen

STRATEGIE SOCIAL MEDIAADVERTEREN SEOCONVERSIE

OPTIMALISATIE

De marktspecialisten van Lengersdorf bieden werkgevers begelei-ding bij het juist afhandelen van een ontslag of reorganisatie. Lengersdorf biedt werknemers daarbij begeleiding bij het zoeken naar ander werk. Dit doet zij door coaching en praktische trajecten die onder te verdelen zijn in re-integratie, outplacement, loopbaan-advies, jobhunting en mediation.

Lengersdorf was over de prestaties van de werkgeverspagina’s, de diensten die zij aanbiedt aan werkgevers, niet tevreden. Er was weinig ontwikkeling in het aantal organische bezoeken naar deze pagina’s en er vonden te weinig conversies plaats op deze pagina’s. Daar moest verandering in komen! Dus schakelde zij GoalGorilla in. GoalGorilla startte een SEO en Conversie optimalisatie traject. Dit laatste in samenwerking met TrendWerk.

Om het aantal conversies te verhogen, besloten we om in samenwerking met onze WordPress partner Trend-Werk, tevens ontwikkelaar van Lengersdorf.nl, een nieuwe design te ontwikkelen. Eerst werd er door ons een interactie ontwerp gemaakt en dit werd door TrendWerk omgezet in een prachtig, modern grafisch design. Het design is responsive voor optimaal functioneren op tablet en mobiele telefoon. De belangrijkste aanpassingen:

Meescrollend top menu met altijd zichtbare werkgevers / werknemers knop

Offerte aanvraag op iedere werkgeverspagina duidelijk zichtbaar

Telefoonnummer altijd zichtbaar

Aanvragen verhogen

“Je weet precies wat je aan GoalGorilla hebt! Betrouwbaar en resultaatgericht.”

- Peter Derksen, Directeur Finance & ICT, Lengersdorf B.V.

Organische bezoeken

+ 61%Aantal offerte aanvragen

+ 80%Zoekwoorden in Top 10

14van 4 naar

Page 2: Case lengersdorf seo en conversie optimalisatie

Resultaten uitgelichtOp 10 maart 2014 ging het nieuwe design live. De onderstaande resultaten zijn gemeten over meer dan 2000 bezoeken en is daarmee met 96% zekerheid statistisch relevant.

Een stijging van 80% in de offerte aanvragen

Een stijging van 95% in conversie percentage

80% meer o�erte aanvragen

Duidelijk zichtbaar offerte formulier.

Meescrollend top menu metaltijd zichtbare werkgevers /

werknemers knop.

Telefoonnummeraltijd zichtbaar

GoalGorilla ging aan de slag met het interactie ontwerp. Belangrijk hierbij was om na te denken over het verho-gen van het aantal conversies: offerte aanvragen door werkgevers.

Figuur 1: Interactie ontwerp gemaakt door GoalGorilla

Figuur 2: Modern en responsive design gemaakt door Trendwerk

Page 3: Case lengersdorf seo en conversie optimalisatie

Team GoalGorilla

Mieszko CzyzykWerkzaam als online strateeg en webanalist. Ontwerpt met conversie gegevens in de hand een effectieve online strategie voor elke klant. Bewaakt de resultaten met maande-lijkse reviews en stuurt bij waar nodig.

www.goalgorilla.com

[email protected]

053 - 711 36 91

Enschede / Amsterdam

Sjoerd Pijnappel Houdt zich als online marketeer bezig met zoekmachine optimalisa-tie (SEO), oftewel het beter vindbaar maken van websites in zoekmachi-nes. Daarbij combineert hij content, social media en linkbuilding om een optimaal resultaat te behalen voor elke klant.

Mieszko Czyzyk

Founding partnerWebanalist & Online strateeg

[email protected]

Sjoerd Pijnappel

Online Marketeer

[email protected]

Resultaten uitgelichtOp 24 oktober 2013 ging deze nieuwe geoptimaliseerde content live. Het duurde één maand voordat Google de nieuwe content oppakte en opnieuw rangschikte in de zoekresultaten. Vanaf december zien we duidelijke resultaten van onze werkzaamheden:

Een stijging van 61% organische bezoeken naar de werkgeverspagina’s. Deze stijging zorgde voor een totale stijging van 25% organische bezoeken.

Lengersdorf scoort nu bij 14 sterk concurrerende zoekwoorden in de top 10.

Meetperiode 01-12-’13 t/m 12-04-’14 in vergelijking met 02-12-’12 t/m 13-04-‘13

Inmiddels is er een vervolg aan de SEO strategie gegeven. We werken nu aan het uitbreiden van de website met waardevolle content, waardoor de website rijker en relevanter wordt voor zowel de bezoeker als Google. Hier-mee vergroten we de vindbaarheid in Google bij short en long tail zoekwoorden.

augustus september oktober november december januari februari

2013/20142012/2013 Eerste SEO resultaten

Nieuwe content live

Figuur 3: Effecten van de nieuwe content waren twee maanden na het live zetten zichtbaar

Niet alle werkgeverspagina’s waren actueel, maar belangrijker nog: de content was verouderd en niet geopti-maliseerd voor de zoekwoorden waarop Lengersdorf gevonden wilde worden. Om te zorgen voor meer orga-nisch verkeer naar de werkgeverspagina’s, besloten we om in samenwerking met Lengersdorf alle content op deze pagina’s te herschreven en te optimaliseren. De zoekwoorden werden geselecteerd na een zoekwoorden onderzoek. De content werd rijker en meer waardevoller door het toevoegen van de animaties over de dien-sten van Lengersdorf. Google houdt namelijk van rijke, unieke content en waardeert dit met een hogere positie.

61% meer organische bezoeken