Capgr²s nm. 1231

download Capgr²s nm. 1231

of 84

 • date post

  17-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  245
 • download

  16

Embed Size (px)

description

De l'11 al 18 d'octubre del 2012.

Transcript of Capgr²s nm. 1231

 • nm.1231 1

  Esports

  Consol Prados no anir a les llistes

  del Parlament i la substitueix Alcia

  Romero

  MatarMatar

  M a t a r i M a r e s m ewww.capgros.com

  LSPAM resisteix La Societat Protectora dAnimals de Matar busca noves estratgies i aposta per lausteritat per evitar el tancament del centre

  El CN Matar Quadis debuta a la divisi dhonor

  amb una derrota a Sabadell

  Del 13 al 18Octubre 2012

  any XXVIII Nm. 1231

  COMUNICACI

  El Ple dna suport a una

  moci pel dret a lautodeterminaci

  de Catalunya

  Foto

  : R. G

  allo

  fr

  Concert dels Atomik Pardalets amb sorpresa al ClapDiumenge 14. 21.00h. Matar

 • 2 nm.1231

 • nm.1231 3

  www.euromasmobles.com

 • 4 nm.1231 www.decathlon.cat

 • nm.1231 5

  6

  Sumari

  Mataro | 6

  Esports | 22

  Quedem? | 32

  Agenda | 38

  Cinema | 40

  Report Maresme | 44

  Salut i Bellesa | 50

  Motor | 56

  Gastronomia | 58

  La llar | 61

  Empresa | 65

  Programaci Radio i TV | 66

  Guia immobiliria i la construcci | 75

  20

  44

  Consulta lltima hora a www.capgros.com

  Publicaci associada

  Difusi controlada per lO cina de Justi caci de la Difusi

  Sant Benet16,18 08302 de Matar (Barcelona) Tel.: 937904546 Fax: 937906072 www.capgros.com | www.capgrosserveis.com Redacci: redaccio@capgros.com Publicitat: publicitat@capgros.com

  Edita Capgrs Comunicaci SL. Director general: Mateu Ros. Adjuntes a direcci: Roser Muoz i Erika Ros. Sots direcci: Ferran Pous. Dep. Comercial: Francesc Salazar, Enric Gamell, Kenneth Brau. Redacci: Cap departament Judith Vives. Redactors: Vern Bueno, Salvador Fernandez. Aux. Redacci: Miquel Guillem. Disseny: Marta Ramis Administraci: Ramon Ayter, Judit Nogueres, Yaiza Arguelles i Felisa Vivas. TIC: David Ruiz. D.L.B. B-19984 -1984

  CAPGRS es distribueix tots els divendres de forma gratuta. Els exemplars es reparteixen a la ciutat de Matar i a les poblacions del Maresme: Vilassar de Mar, Cabrera, Argentona, Orrius, Dosrius, Canyamars, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicen de Montalt, Caldes dEstrach, Arenys de Mar i Canet.

  CAPGRS no es fa necessriament responsable del contingut dels articles i missatges comercials en ledici

  95.000 Lectors setmanals (Onada juliol 2012)

  37

  El Teatre Principal emet un docu-

  mental dels Rolling Stones per satllit. Dijous 18. 19.00h.

  30.000 exemplars

  Sm

  Ma

  tar

  i

  Ma

  re

  sm

  e

  www.capgros.com

  www.pels.es

 • 6 nm.1231

  Poltica | El Ple de lAjuntament va aprovar el passat dijous, dia 4, una moci de suport perqu Catalunya pugui exercir el seu dret a lautodeterminaci. Es tracta de la primera vegada en la histria de la ciutat en qu ha tirat endavant una moci daquestes caracterstiques. El text aprovat s, de fet, el mateix que es va aprovar el 27 de setembre al Parlament. Els grups municipals van donar suport a aquesta resoluci que es refereix al dret a decidir lliurement i democrtica el futur de Catalunya i la necessitat duna consulta al poble

  Els vots de CiU, ICV i la CUP i labstenci del PSC fan possible que per primera vegada saprovi aquest text a Matar

  Matar a favor de lautodeterminaci

  Una imatge del Ple municipal | FOTO : ROMUALD GALLOFR

  catal. Desprs daquest 11 de setembre, escoltant lanhel expressat duna forma tant signicativa, sesdev el moment histric en el qual resulta necessari consultar la ciutadania sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un nou Estat dEuropa, es pot llegir en el text de la moci a

  la qual Matar ha donat suport. La proposta de resoluci municipal

  va ser presentada pels grups de CiU i de la CUP, i va comptar amb els vots a favor dICV-EuiA i labstenci del PSC. PPC i PxC van votar-hi en contra argument que aquest tema intenta distreure dels problemes reals de la gent. El primer tinent dalcalde Joaquim Fernndez va destacar en la roda de premsa posterior al Ple el signicat histric de laprovaci daquesta moci. Al mateix temps, va reconixer la importncia de labstenci del PSC per tirar endavant.

  El grup socialista va presentar una proposta alternativa, que apostava per un Estat federalista, que no va prosperar. ICV-EUiA es va abstenir i CiU, PP, CUP i PxC hi van votar en contra.

  per: Redacci

  Ple Municipal

  El govern destaca el signicat histric de

  laprovaci daquesta moci a la ciutat

  matar | redaccio@capgros.com |

 • nm.1231 7

  Ma

  tar

  El Ple aprova el Reglament de participaci per donar ms veu als ciutadans

  El ple de lajuntament va aprovar inicialment dijous passat, dia 4, el nou Reglament de Participaci Ciutadana, amb el que es vol reorganitzar el sistema de participaci dels mataronins i les entitats locals en la gesti municipal. El nou text renova el reglament que hi havia vigent ns ara, i que es va aprovar lany 99. Calia donar un pas endavant, va explicar el responsable de Participaci Ciutadana, Joaquim Fernndez, que va recordar que lelaboraci dun nou reglament de participaci ciutadana va ser un dels compromisos inclosos al programa electoral de CiU.

  El nou document vol sistematitzar i actualitzar els sistemes i mecanismes de participaci ciutadana, aix com els criteris que han de regir la relaci entre els ciutadans i ladministraci. A ms, tamb sha incls una nova

  Participaci | Judith Vives

  denici i funcionament dels consells municipals de participaci. En aquest sentit, Fernndez va explicar que el govern municipal s partidari de reduir el nombre de consells de participaci

  un total de 25 entre els territorials, sectorials i altres- i potenciar en canvi les taules i grups de treball.

  Un altre dels aspectes que es vol aconseguir amb el nou reglament s rebaixar la inuncia poltica en els consells, segons el regidor.

  Laudincia pblica, un dels canals de participaci ciutadana | R. G.

  El govern vol eliminar consells i potenciar les taules i grups de treball

  per temes ms especcs

  Matar demanar a les botigues que donin els aliments a punt de caducar

  Solidaritat | Red.

  A Matar, prop de 9000 perso-nes reben aliments grcies a les campanyes que realitzen entitats com la Fundaci Banc dAliments o la Creu Roja. La crisi i latur, que a la ciutat ha deixat sense feina ms de 14.000 persones, de les quals 6.400 ja no reben cap subsidi, ha obligat a cercar mecanismes per cobrir les necessitats bsiques de milers de ciutadans.

  Per els aliments que recullen i distribueixen aquestes entitats sn, principalment, aliments envasats de llarga durada com llegums, pasta, farina o llet. Aquests aliments serveixen de suport a les famlies per no permeten un men equi-librat ja que hi manquen, sobretot, aliments frescos i essencials com loli o el pa.

  Proposta al PlePer tal daconseguir ampliar el

  tipus daliments que es distribueixen, el Ple de lAjuntament va aprovar dijous passat, dia 4, una proposta per demanar a les botigues dali-mentaci de la ciutat que donin a les entitats socials els productes amb consum preferent de curta durada que no puguin comercialitzar. Aquests productes, amb data de caducitat, shan de retirar de les botigues i generalment acaben a la brossa. Les prpies entitats socials del tercer sector han fet una crida sobre la necessitat doptimitzar els recursos disponibles en relaci als productes frescos.

  matar | redaccio@capgros.com |

  www.jmassa.com

 • 8 nm.1231

  dels vots. La proposta havia de ser debatuda al consell de Federaci del PSC del Maresme, que shavia de celebrar l11 doctubre. Finalment ser el consell nacional del PSC qui aprovar totes les candidatures el dia 14.

  Si tots aquests trmits es com-pleixen, Romero substituir Consol Prados com la maresmenca ms ben situada a les llistes que el PSC presentar a les properes eleccions catalanes. Amb aquest moviment, Romero torna a lactivitat poltica desprs que deixs de ser regidora del consistori mataron lany 2011. Llavors acumulava dotze anys a la poltica municipal i crrecs com la Presidncia de lIMPEM i del TecnoCampus.

  Quan va abandonar lAjuntament, va passar a treballar a lmbit privat, concretament per a GlobaLleida, na agncia de desenvolupament econmic a les terres de Ponent. El mes de maig passat, per, va ser nomenada gerent de lAjuntament de Premi de Mar, governada per CiU. Un moviment que es va interpretar com un pas molt clar de lalcalde Miquel Buch cap a la sociovergn-cia en el municipi maresmenc. Ara Romero podria tornar al primer pla de lactivitat poltica, com a membre de la candidatura que liderar Pere Navarro al Parlament.

  Romero, llicenciada en Dret a la UPF i mster en gesti pblica per ESADE, va demanar la conana dels militants socialistes de Matar per portar la seva veu al Parlament. Ho va fer en el discurs que va pronunciar durant lAssemblea local. En aquest discurs tamb es va comprometre amb els valors del catalanisme i del socialisme democrtica, i va plantejar un nou model de desenvolupament econmic i social, basat en el co-neixement, la innovaci i la igualtat doportunitats.

  Consol Prados no anir a les llistes del Parlament i la substitueix Alcia Romero

  La diputada Consol Prados no es presentar com a candidata del PSC al Maresme a les properes eleccions de la Generalitat de Catalunya. En el seu lloc, la comarca enviar a les llistes socialistes a lexregidora Alcia Romero, que daquesta manera tornar a la poltica activa.

  Consol Prados explica a travs dun comunicat que desprs de nou anys al parlament de Catalunya, s el moment dencetar una nova etapa, tot indicant que els crrecs no sn propietat de ning i que la poltica s ms viva quan s den-trada i sortida i es pot respirar ms enll de lorganitzaci en s. En el comunicat, Prado