Brochure nl

Click here to load reader

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  1

Embed Size (px)

description

www.kingsleypads.nl

Transcript of Brochure nl

 • NL

  Danille Heijkoop, Kingsley Siro

  TM

  pads

 • Innovatieve materialen van Kingsley Pads

  Kingsley Pads-producten bestaan uit innovatief kunststof materiaal dat met behulp van lucht- en ruimtevaarttechnieken is ontwikkeld. Het driedimensionaal geweven materiaal heeft prestatie verhogende eigenschappen, zoals een ademende structuur, schokabsorptie, optimale drukverde-ling en is licht van gewicht.

  Ademende structuur

  De producten van Kingsley Pads zijn opgebouwd uit enkele zeer ademende lagen van drie-dimen-sionaal geweven polyestervezel. Door de ventilatie in de open structuur vindt er minder hitte-op-stapeling en vochtophoping plaats, waardoor de kans op laesies (afwijkende huidweefsels) sterk afneemt.

  Schokabsorptie

  Door de driedimensionale weeftechniek ontstaan duizenden mini-schokbrekers, waardoor de hoge piekdruk afneemt. Om de Kingsley Pad (zadelonderlegger) te testen zijn met een drukmeet-mat, die piekdrukken onder het zadel bij springpaarden kan meten, talrijke drukmetingen uit-gevoerd. Wereldwijd zijn dit de eerste drukmetingen bij springpaarden gedurende een parcours. Piekdrukken tot 100 Newton per vierkante centimeter zijn vastgesteld bij het neerkomen van het paard, dat zonder Kingsley Pad werd bereden. Deze druk komt overeen met zes keer de druk onder een olifantspoot. Bij paarden die met de Kingsley Pad werden gereden, zijn piekdrukreducties tot wel 50% vastgesteld. Hierdoor is de kans op rugklachten uiteraard aanzienlijk kleiner.

  Optimale drukverdeling

  Niet alleen het opvangen van piekdruk is belangrijk, ook een constante drukverdeling is essen-tieel. Bij de producten van Kingsley Pads vindt de verdeling van de druk als gevolg van de speciale weeftechniek zeer gelijkmatig (piramidaal) plaats. Met deze techniek ontstaan minder plekken met hoge druk op het paardenlichaam, en neemt de kans op drukpunten af.

  Licht van gewicht

  Kingsley Pads-producten zijn door de open ademende structuur erg licht van gewicht. Bovendien neemt de polyestervezel geen vocht op, waardoor de producten ook tijdens het rijden licht van gewicht blijven.

  Dressuur- enspringzadeldek

 • Pad 2 laags

  Western Pad

  Pad 2 laags

  Longeer Pad

  Chin Protectors

  TM

  pads

  TM

  pads

 • Kingsley Pads-productenKingsley Pads heeft een uitgebreide lijn met diverse producten zoals; de Kingsley Pads, zadelon-derleggers, zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van n of twee lagen. Speciaal voor grotere zadels is de XL Pad ontwikkeld. Voor paarden met een verzonken rug bestaat er ook een Ortho Pad, waarvan de dikte van voor naar achteren oplopend is. Bij het Kingsley Dressuur- of Spring-zadeldek zit een Kingsley Pad gentegreerd in het sjabrak dat gemaakt is van hetzelfde materiaal als de pad. Ook voor westernzadels zijn er specieke pads gefabriceerd. Tijdens het longeren be-schermt de Kingsley Longeer Pad de schoft. Voor onder het mentuig is er een speciale Kingsley schoftbeschermer. En er zijn kin protectors, de Kingsley Chin Protectors, voor onder de neusriem.

  Ervaringen van ruitersDe reacties van topruiters op de Kingsley Pad zijn erg positief. Zo vertelt interna-tionaal top dressuuramazone Danille Heijkoop, die een zilveren teammedaille won op het EK in 2013: Eerder reed ik mijn paarden met een schapenbontje onder het zadel en was hier erg over te spreken. Nu ik verschillende paarden met de Kingsley Pad heb getraind, merk ik dat ik mijn rijden kan verfijnen. Door-dat de pad als schokdemper werkt en toch niet dik is, heb je het gevoel dat je zithulpen veel beter doorkomen.

  Voor meer informatie en ervaringen kijk op www.kingsleypads.com

  Kingsley Pads-productenIn het assortiment van Kingsley Pads zijn de volgende producten opgenomen:

  Kingsley Pad 1 en 2 laags

  Kingsley XL Pad

  Kingsley Ortho Pad

  Kingsley Longeer Pad

  Kingsley Western Pad

  Kingsley Dressuur- en Springzadeldek

  Kingsley Chin Protector

  Kingsley Schoftbeschermer

  Nieuwe Kingsley Pads-producten zijn continu in ontwikkeling.Kijk voor het actuele assortiment op www.kingsleypads.com

  Contact Kingsley PadsKanaaldijk 931862 PV Bergen, The Netherlands

  T : +31 (0)72 589 7564F : +31 (0)72 581 7618M: +31 (0)65 126 0259

  E: [email protected] : www.kingsleypads.com

  Fotos Danille Heijkoop door Remco VeurinkProductfotografie door Jaap WoetsVormgeving studio2BRedactie Kingsley

  2-laags Pad

 • 1862 PV Bergen N-HM +31 (0) 65 126 [email protected]

  Kanaaldijk 93T +31 (0)72 589 7564F +31 (0)72 581 7618

  w w w . k i n g s l e y p a d s . c o m

  TM