Brochure 508 hybrid4

download Brochure 508 hybrid4

of 24

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Brochure 508 hybrid4

 • PEUGEOT 508 HYbrid4

 • Rijplezier en een zo laag mogelijke belasting van het milieu gaan wel degelijk samen!

  Met de nieuwe 508 HYbrid4, een Full Hybrid, lanceert Peugeot als eerste automerk de combinatie van dieselmotor n elektro motor. Het resultaat is een luxe auto die een laag verbruik koppelt aan veel rijplezier. De door Peugeot ontwikkelde dieselhybridetechniek is gebaseerd op een 2.0 HDi-dieselmotor, in combinatie met een krachtige elektromotor, een Stop & Start-systeem en een 2Tronic-versnellingsbak. Het resultaat is een zuinige motor met een CO2-uitstoot van slechts 91 gr/km en een gecombineerd vermogen van 200 pk.

  De auto kan zelf naar aanleiding van de rijomstandigheden bepalen of de dieselmotor, de elektromotor, of een combinatie van die 2 wordt ingezet. Ook het aandrijven van alle 4 de wielen behoort dan tot de mogelijkheden. De 508 HYbrid4 staat voor een nieuwe manier van autorijden.

  Slechts 14% bijtelling*De Peugeot 508 Berline HYbrid4 heeft een CO2-uitstoot van slechts 91 g/km en dat betekent:

  0000

  * bij aevering voor 1 januari 2013

  508 HYbrid4, DE FULL HYBRID DIESEL

 • Dankzij 4 gemakkelijk in te schakelen rijstanden biedt de 508 HYbrid4 de bestuurder 4 verschillende rijervaringen:

  het systeem volledig automatisch door de elektronica wordt bediend. Deze rijstand zorgt voor de optimale combinatie van prestaties en een zo gunstig mogelijk verbruik.

  ZEV, 100% elektrisch (Zero Emission Vehicle) is geselecteerd.

  (4-wielaandrijving).

  Deze unieke rijstanden gaan gepaard met een brandstofverbruik dat 35% lager ligt dan bijeen auto met uitsluitend een moderne dieselmotor.

  HYbrid4: VRIJHEID EN ZUINIGHEID

 • geen brandstof verbruikt en geen CO2 uitstoot.- Bij het wegrijden en tijdens het rijden met lage snelheid (tot ong. 60 km/h)

  zorgt de elektromotor voor de aandrijving van de achterwielen.*- Tijdens het accelereren (tot 120 km/h) werken beide motoren samen voor

  een optimale vermogensontwikkeling.*- Tijdens het rijden op de snelweg drijft de dieselmotor de voorwielen van

  de auto aan.

  * In sommige gevallen is de elektromotor niet beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw Peugeot Verkooppunt.

  VERMOGEN VAN DE ELEKTROMOTOR

  Bij deze hybridetechnologie wordt een elektromotor met een maximaal vermogen van 37 pk gecombineerd met een 163 pk sterke 2.0 HDi-dieselmotor. Bij een gecombineerd gebruik van beide motoren levert dit een vermogen op van 200 pk. Beide motoren kunnen afzonderlijk of gezamenlijk functioneren, afhankelijk van de gekozen rijstand.

 • ELEKTROMOTOR:

  De achter in de auto gemonteerde tractiebatterij wordt tijdens het snelheid minderen en het remmen opgeladen.Zo kan deze vrijgekomen energie worden gebruikt en wordt er op deze wijze zoveel mogelijk brandstof bespaard.

 • VERMOGEN VAN DE DIESEL

  Deze efcinte 2.0 HDi-dieselmotor met een vermogen van 163 pk werkt autonoom bij hogere snelheden, bijvoorbeeld:

  Deze motor is veelzijdig, werkt efcint op lange afstanden en voldoet aan de Euro 5-norm. Hij heeft een cilinderinhoud van 3.750 t/min en een maximaal koppel van 300 Nm bij 1.750 t/min.

  Dankzij Stop & Start wordt de dieselmotor automatisch uitgeschakeld en zodra nodig zeer snel gestart. Dit systeem zorgt in het stads-verkeer voor een merkbaar lager brandstofverbruik en dus voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

  Op het 7-inch kleurendisplay of op het multifunctionele matrix display wordt actuele informatie weergegeven over de geselecteerde rijstand, de laadtoestand van de tractiebatterijen en de werking van de motoren. Het instrumentenpaneel is voorzien van een vermogens meter. Hierop kunt u onder andere zien of de tractie-batterij wordt opgeladen en wanneer u het zuinigst rijdt (werkings-gebied ECO).

  1 Instrumentenpaneel en multifunctioneel matrixdisplay2 3 Boost-functie stand Sport4

  1 2

  3 4

 • elektromotor aangedreven. Milieuvriendelijker kan de auto niet zijn: geen geluidsoverlast en geen uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het rijden.

  De elektronica stuurt automatisch alle systemen aan en bepaalt wanneer de verbrandingsmotor of de elektromotor moet functioneren. Doorgaans is de automatische rijstand het meest geschikt. Deze zorgt namelijk voor een optimaal compromis tussen brandstofverbruik en rijprestaties.

  In de Sport-stand schakelt de versnellingsbak, in vergelijking met

  schakelen sneller en zorgt het gecombineerde vermogen van beide motoren voor extra rijdynamiek. Daarnaast wordt het vermogen optimaal over alle 4 de wielen verdeeld. Met als resultaat meer stabiliteit en een goed wegcontact.

  in werking; de achterwielen worden door de elektromotor aangedreven en de voorwielen door de dieselmotor. Zo beschikt de HYbrid4 op lagere snelheden over terreineigenschappen die te vergelijken zijn met die van een SUV: de bestuurder hoeft niet bang te zijn voor een beetje modder of sneeuw.

  1 DRAAIKNOP 4 RIJSTANDEN

 • Kwaliteit, pure lijnen, efciency de Peugeot 508 HYbrid4 is een moderne, toekomstgerichte auto die aan alle eisen van de berijder voldoet. De 508 zorgt voor een unieke rijervaring, onder andere door het ruime en luxe interieur en het gebruik van dynamische lijnen.

  UITSTRALING

 • INTERIEURDESIGN EN TECHNOLOGIE

  Het hightech interieur van de auto komt onder andere tot uiting in de moderne en elegante pookknop, type Manettino, die kenmerkend is voor de HYbrid4-uitvoering. Het

  prominente plek op het stuurwiel en geeft daarmee het geheel een exclusief en verantwoord accent.

 • De 508 HYbrid4 komt met zijn elegante, stoere en strakke lijnen en harmonische proporties over als een auto uit n stuk. Bij de voorzijde van de 508 HYbrid4 zijn de nieuwste stijlkenmerken

  van de carrosserie en de katachtige koplampen met hun kenmerkende blik, wordt gecreerd door een gerafneerde mix van verchroomde en in satijnglans uitgevoerde onderdelen.

  De koplampen kunnen voorzien zijn van ledverlichting*, herkenbaar maakt. De achterlichten worden gekenmerkt door 3 opvallende rode banen met ledverlichting. De anken van de auto zijn bewust zo strak mogelijk vormgegeven. De lijn wordt geaccentueerd door de in satijnglans verchroomde raamlijsten.*Bij xenonverlichting afhankelijk van de uitvoering standaard of optioneel.

  In het interieur van de 508 HYbrid4 voelt de bestuurder zich direct thuis; in een dergelijke ambiance kan reizen alleen maar aangenaam zijn. De pure vormgeving van het dashboard, de gebruikte materialen, de verzorgde afwerking en de beschikbare technologien dragen bij aan de hoogwaardige uitstraling van het interieur.

  prettig gevoel: het riante interieur biedt door het uitgekiende ontwerp van de auto meer dan voldoende ruimte en de uitgebreide uitrusting van de auto laat niets te wensen over. U voelt zich meteen op uw gemak.

  INTENSE EMOTIES

 • De 508 HYbrid4 is voorzien van een groot aantal praktische opbergruimtes die het leven aan boord veraangenamen: een gekoeld dashboardkastje, 2 bekerhouders vr en achter, een essenhouder in de portierpanelen en een opbergruimte onder de middenarmsteun.

  Behalve met een automatische airconditioning met gescheiden regeling is de 508 HYbrid4 ook leverbaar met een Quadrizone Climate Control*. Bij dit systeem kunnen de bestuurder en de passagiers ieder voor zich de airconditioning naar eigen wens instellen.

  Bij de ontwikkeling van de voorstoelen stonden design, comfort en optimale steun voorop. Optioneel zijn de stoelen elektrisch verstelbaar en voorzien van stoelverwarming.

  De bagageruimte van de 508 HYbrid4 bedraagt minimaal 339 liter en met de achterbankleuning neergeklapt 1.205 liter.

 • Bij het Keyless Entry & Start-systeem wordt de conven-tionele mechanische sleutel vervangen door een systeem waarmee het ontgrendelen en starten van uw 508 HYbrid4 of in uw handtas heeft, worden de portieren met een druk -neer u vervolgens plaatsneemt achter het stuurwiel, hoeft u slechts op de Start/Stop-knop te drukken om de motor te starten en uit te zetten. En als u de auto verlaat, is het aan-raken van de portierhandgreep voldoende om de portieren weer te vergrendelen.

  Het systeem meet de beschikbare ruimte en geeft op het multifunctionele display aan of de parkeerplaats groot genoeg is en wat de moeilijkheidsgraad van de parkeer-manoeuvre zal zijn. Het systeem maakt hiervoor gebruik van parkeersensoren vr en achter.

  Het head-up display projecteert de belangrijkste rij- informatie de snelheid, de instellingen van de cruise control of de snelheidsbegrenzer en navigatie op een uitklapbaar scherm in het gezichtsveld van de bestuurder. U ziet deze informatie zonder uw blik te hoeven afwenden van het verkeer, wat het rijden een stuk veiliger maakt.

  De 508 HYbrid4 is standaard uitgerust met een elektrische parkeerrem. De parkeerrem wordt automatisch aangetrok-ken bij het afzetten van de motor en weer vrijgezet bij het wegrijden: gemak dient immers de mens! Ook Hill Start

  wordt de auto tijdelijk op zijn plaats gehouden om u de tijd te geven veilig weg te rijden.

  VERTROUW OP ZIJN INTELLIGENTIE

 • De 508 HYbrid4 heeft dankzij de actieve veiligheidssystemen een formidabele wegligging. Bij de combinatie van ESP,

  Peugeot zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. U kunt rekenen op de bliksemsnelle reactie van Peugeot Connect SOS op de momenten dat elke seconde telt.

  verstuurd. Peugeot Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de beno-digde hulpdiensten op. De gesprekken vinden plaats in de taal van de eigenaar van de auto.

  In het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld) kan