Arai Road brochure NL

download Arai Road brochure NL

If you can't read please download the document

 • date post

  11-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Arai Road brochure NL

Transcript of Arai Road brochure NL

 • ArAi Helmet

  Copyright 2013 Alle rechten voorbehouden.De fotos en informatie in deze uitgave vallen onder het copyright van de uitgever. Geen enkel deel van deze uitgave mag gepubliceerd of gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Kleuren, designs, specificaties, maten, prijzen, voorwaarden en grafische ontwerpen kunnen zonder voorafgaande aankondiging veranderd worden. Gedrukte kleuren geven nooit een exacte weergave van de werkelijke kleuren.

  Drukfouten & prijswijzigingen voorbehoudenAlle prijzen in deze uitgave zijn bruto inclusief 21% BTW

  www.facebook.com/hocopartsnewsVolg ons op Facebook

 • ArAi collectie

  ArAi collectie 2013

  PAGINA: 12

  CHASER-VPAGINA: 8AXCESS ll

  PAGINA: 18

  REBEL

  PAGINA: 22

  QUANTUM

  PAGINA: 30

  RX-7 GP

  PAGINA: 36

  RX-7 RC

  PAGINA: 38

  TOUR-X4

  PAGINA: 26

  QUANTUM ST

  PAGINA: 42

  FREEWAY

  PAGINA: 44

  PENTA

  PAGINA: 46

  SZ-URBAN

  PAGINA: 52

  X-TEND

  PAGINA: 48

  CT-F

  PAGINA: 56

  SPECIALE MATEN

  PAGINA: 58

  MAX VISION / PINLOCK

  PAGINA: 60

  VIZIEREN

  INHOUDSOPGAVE

 • 4ArAi tecHNoloGie

  ArAi tecHNoloGie & SPeciFicAtieS

  tHe riGHt SiZe

  Maat omgerekend naar centimeters (hoofdomvang)

  Let op: De gemeten hoofdomtrek uitsluitend als uitgangspunt gebruiken. De echte juiste helmmaat kan uitsluitend bepaald worden door de helm te passen.

  XX

  XS

  49

  -50

  cm

  XX

  S5

  1-5

  2cm

  XS

  53

  -54

  cm

  S 55-5

  6cm

  M 57-5

  8cm

  L 59-6

  0cm

  XL

  61

  -62

  cm

  XX

  L6

  3-6

  4cm

  XX

  XL

  65

  -66

  cm

  RX-

  7 G

  P

  QU

  AN

  TUM

  Q

  UA

  NTU

  M S

  T

  REB

  EL

  CHA

  SER

  -V

  AX

  CES

  II

  AST

  RO

  LIG

  HT

  VIP

  ER

  X-TE

  ND

  / C

  T-F

  PEN

  TA

  SZ-U

  RB

  AN

  SZ-L

  IGH

  TSZ

  -M

  FREE

  WAY

  TOU

  R-X

  4

  Buitenschaal PB-SNc Sclc SFl SFl SFl Sclc SFl SFl SFl SFl SFl SFl

  Uitneembaar interieur Uitneembare nekrol

  Emergency release system Air Wing

  Diffusers Dry Cool interieur

  Pinlock LRS vizier systeem

  Extra breed vizier Kinspoiler

  Demist lock Free Flow system

  Breath guard Ventilatie voor

  Ventilatie achter Brow vents

  Side exhaust covers Penetratie bestendig

  Wasbaar interieur Dubbel-D sluiting

  Instelbare kinventilatie

  SFL - Super Fibre Laminate / PB-SNC - Peripherally Belted Structural Net Composite / SCLC - Super Complex Laminate Construction / LRS - Lever release system

  RX-7 GP / RX-7 RCQUANTUM / QUANTUM ST

  REBELCHASER-V

  AXCES llVIPER / ASTRO LIGHT

  CT-F / X-TENDSZ-URBAN

  SZ-LIGHT / SZ-MPENTA

  FREEWAYTOUR-X4

 • 5ArAi tecHNoloGie

  De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact doordat deze de energie van een impact gelijkmatig absorbeert. De binnenschaal van een Arai helm beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, volledig toegesneden op de benodigde bescherming van de diverse hoofdzones. Al meer dan twintig jaar is Arai de enige fabrikant die in staat is om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

  Arai test de stevigheid van de buitenschaal door een stalen doorn van drie kilo vanaf 3 meter hoogte op de helm te laten vallen. Deze stalen doorn mag bij deze test niet door de helm heen dringen. Deze test valt niet meer onder de wettelijk verplichte Europese keuringseisen (ECE 22-05). Arai is echter van mening dat alle helmen deze extreme penetratietest moeten kunnen doorstaan.

  PENETRATIE BESTENDIG

  PB-SNC, staat voor Peripherally Belted-Structural Net Composite. Dit is Arais meest geavanceerde schaalconstructie. De Peripheral Belt technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor Arai Formule 1 helmen. De constructie bestaat uit een versterkingsgordel die vlak boven het vizier dwars over de helm is geplaatst. Dit geeft de helm aanzienlijk meer sterkte en een grotere stijfheid. SNC is een aanvullende netstructuur die is ingebed tussen de diverse fiberlagen van de Super Complex Laminate Construction (SCLC). Deze netstructuur verbindt de lagen op een stijvere manier met elkaar, waardoor de stijfheid, sterkte en stevigheid van de gehele schaal toeneemt. Door de PB-SNC constructie is de bovenzijde van de helmschaal lichter, waardoor het gewicht van de helm en het zwaartepunt lager komen te liggen.

  Super Complex Laminate Construction is een buitenschaal-constructie, waarbij de nieuwste fiberglastechnologie uit de luchtvaart wordt gebruikt.

  SCLC BUITENSCHAAL

  ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

  Een passie voor helmtechnologie In de loop der jaren heeft Arai diverse innovaties gebracht die de prestaties en veiligheid zowel op straat als op de circuits aanzienlijk hebben verbetert. Dankzij onze passie voor helmen worden Arai helmen continu verbetert en nieuwe, grensverleggende technologien ontwikkeld. Verschillende aantoonbare resultaten van deze inspanningen op R&D-gebied worden hier nader toegelicht.

  PB-SNC BUITENSCHAAL BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

  SFL (Super Fibre Laminate) is de glasfiber buitenschaal, welke voorzien is van een enkele laminaat laag van Arai Super Fibre. Dit is de standaard Arai buitenschaal. De Arai Super Fibre buitenschaal staat garant voor de hoogste mate van veiligheid, waarmee het zich onderscheidt van andere schaal materialen. Tegelijkertijd is deze schaal zeer licht en extreem sterk, zelfs 40% sterker dan standaard glasfiber buitenschalen.

  SFL BUITENSCHAAL

 • 6ArAi tecHNoloGie

  Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

  Elke Arai helm is uitgerust met de uiterst veilige Dubbel-D sluiting. Deze sluiting is het meest veilige en beste systeem om een kinband vast te maken. Niet voor niets is deze sluiting verplicht op het circuit.

  DUBBEL-D SLUITING

  Het gepatenteerde Dual Pivot kinventilatie systeem is op nagenoeg alle Arai integraalhelmen terug te vinden. Dit systeem leidt koele lucht naar de rijder of naar het vizier om beslaan van het vizier tegen te gaan. De kinventilatie kan in diverse standen gebruikt worden.

  KINVENTILATIE

  De Hyper Ridge is een extra verstevigingsrand aan de onderzijde van de helm. Deze rand verhoogt zowel de stevigheid als de stijfheid van de helm.

  HYPER RIDGE

  ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

  EMERGENCY RELEASE SYSTEM LEVER RELEASE SYSTEMVIZIERBEVESTIGING

  De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een baseplate met holderset. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

  Een bijkomend voordeel van het viziermechanisme is dat dit gebruik maakt van het zogenaamd Lever Release System (LRS). Bij dit LRS-systeem kan het vizier zeer eenvoudig worden verwisseld zonder dat daar gereedschap voor nodig is.

 • 7ArAi tecHNoloGie

  De revolutionaire, in de MotoGP ontwikkelde Air Wing kan in vijf verschillende standen worden gezet, zodat bij elke rijpositie de perfecte aerodynamica wordt bereikt. De Air Wing verkleint de luchtweerstand en turbulentie en vermindert het schudden van de helm. Door middel van de Air Wing verbetert het comfort en wordt de haalbare topsnelheid van de motor verhoogd. De Air Wing is zeer eenvoudig te verstellen, ook met handschoenen aan.

  Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

  BROW VENTILATIE

  De onderzijde van de helm is aerodynamisch vormgegeven. In combinatie met de uitschuifbare kinspoiler creert dit optimale windgeleiding en reductie van het geluidsniveau. Eveneens dient het Free Flow systeem ter ondersteuning van het ventilatiesysteem van de helm.

  Spoilers op de uitlaatkanalen aan beide zijden van de helm zorgen voor een drukverlaging waardoor het ventilatiesysteem maximaal functioneert. Aan de binnenzijde van de spoilers zorgen schuimdempers voor een maximale geluidsdemping.

  SIDE EXHAUST COVERS

  Arais diffuser-ontwerp, die op de RX-7 GP wordt toegepast, laat meer verse lucht in het interne ventilatiesysteem van de helm stromen.

  Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

  BREATH GUARD

  AIR WING FREE FLOW SYSTEMDIFFUSERS

  ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

 • 8AxceSS ll

  AxceSS ll

  De Axces II biedt alles wat je van een echte Arai mag verwachten: een hoog veiligheidsniveau, een uitstekend draagcomfort en aandacht voor praktische details. De helm is nieuw ontwikkeld en vervaardigd volgens Arais bekende veiligheidsfilosofie: alleen een vezelversterkte, superstijve buitenschaal kan maximale bescherming bieden. Daarom is de buitenschaal van de Axcesll vervaardigd van een

  vezelversterkte kunststof, die is gewapend met Arais unieke Super Fiber. In de onderzijde van de schaal is een Hyper Ridge profilering aa