Arai Road brochure NL

of 64 /64

Embed Size (px)

description

Arai Road brochure NL

Transcript of Arai Road brochure NL

Page 1: Arai Road brochure NL
Page 2: Arai Road brochure NL

ArAi Helmet

Copyright © 2013© Alle rechten voorbehouden.De foto’s en informatie in deze uitgave vallen onder het copyright van de uitgever. Geen enkel deel van deze uitgave mag gepubliceerd of gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Kleuren, designs, specificaties, maten, prijzen, voorwaarden en grafische ontwerpen kunnen zonder voorafgaande aankondiging veranderd worden. Gedrukte kleuren geven nooit een exacte weergave van de werkelijke kleuren.

Drukfouten & prijswijzigingen voorbehoudenAlle prijzen in deze uitgave zijn bruto inclusief 21% BTW

www.facebook.com/hocopartsnewsVolg ons op Facebook

Page 3: Arai Road brochure NL

ArAi collectie

ArAi collectie 2013

PAGINA: 12

CHASER-VPAGINA: 8

AXCESS ll

PAGINA: 18

REBEL

PAGINA: 22

QUANTUM

PAGINA: 30

RX-7 GP

PAGINA: 36

RX-7 RC

PAGINA: 38

TOUR-X4

PAGINA: 26

QUANTUM ST

PAGINA: 42

FREEWAY

PAGINA: 44

PENTA

PAGINA: 46

SZ-URBAN

PAGINA: 52

X-TEND

PAGINA: 48

CT-F

PAGINA: 56

SPECIALE MATEN

PAGINA: 58

MAX VISION / PINLOCK

PAGINA: 60

VIZIEREN

INHOUDSOPGAVE

Page 4: Arai Road brochure NL

4

ArAi tecHNoloGie

ArAi tecHNoloGie & SPeciFicAtieS

tHe riGHt SiZe

Maat omgerekend naar centimeters (hoofdomvang)

Let op: De gemeten hoofdomtrek uitsluitend als uitgangspunt gebruiken. De echte juiste helmmaat kan uitsluitend bepaald worden door de helm te passen.

XX

XS

49

-50

cm

XX

S5

1-5

2cm

XS

53

-54

cm

S 55

-56

cm

M 57

-58

cm

L 59

-60

cm

XL

61

-62

cm

XX

L6

3-6

4cm

XX

XL

65

-66

cm

RX-

7 G

P

QU

AN

TUM

Q

UA

NTU

M S

T

REB

EL

CHA

SER

-V

AX

CES

II

AST

RO

LIG

HT

VIP

ER

X-TE

ND

/ C

T-F

PEN

TA

SZ-U

RB

AN

SZ-L

IGH

TSZ

-M

FREE

WAY

TOU

R-X

4

Buitenschaal PB-SNc Sclc SFl SFl SFl Sclc SFl SFl SFl SFl SFl SFl

Uitneembaar interieur Uitneembare nekrol

Emergency release system Air Wing

Diffusers Dry Cool interieur

Pinlock LRS vizier systeem

Extra breed vizier Kinspoiler

Demist lock ‘Free Flow’ system

Breath guard Ventilatie voor

Ventilatie achter ‘Brow’ vents

Side exhaust covers Penetratie bestendig

Wasbaar interieur Dubbel-D sluiting

Instelbare kinventilatie

SFL - Super Fibre Laminate / PB-SNC - Peripherally Belted Structural Net Composite / SCLC - Super Complex Laminate Construction / LRS - Lever release system

RX-7 GP / RX-7 RCQUANTUM / QUANTUM ST

REBELCHASER-V

AXCES llVIPER / ASTRO LIGHT

CT-F / X-TENDSZ-URBAN

SZ-LIGHT / SZ-MPENTA

FREEWAYTOUR-X4

Page 5: Arai Road brochure NL

5

ArAi tecHNoloGie

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact doordat deze de energie van een impact gelijkmatig absorbeert. De binnenschaal van een Arai helm beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, volledig toegesneden op de benodigde bescherming van de diverse hoofdzones. Al meer dan twintig jaar is Arai de enige fabrikant die in staat is om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

Arai test de stevigheid van de buitenschaal door een stalen doorn van drie kilo vanaf 3 meter hoogte op de helm te laten vallen. Deze stalen doorn mag bij deze test niet door de helm heen dringen. Deze test valt niet meer onder de wettelijk verplichte Europese keuringseisen (ECE 22-05). Arai is echter van mening dat alle helmen deze extreme penetratietest moeten kunnen doorstaan.

PENETRATIE BESTENDIG

PB-SNC, staat voor Peripherally Belted-Structural Net Composite. Dit is Arai’s meest geavanceerde schaalconstructie. De Peripheral Belt technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor Arai Formule 1 helmen. De constructie bestaat uit een versterkingsgordel die vlak boven het vizier dwars over de helm is geplaatst. Dit geeft de helm aanzienlijk meer sterkte en een grotere stijfheid. ‘SNC’ is een aanvullende netstructuur die is ingebed tussen de diverse fiberlagen van de Super Complex Laminate Construction (SCLC). Deze netstructuur verbindt de lagen op een stijvere manier met elkaar, waardoor de stijfheid, sterkte en stevigheid van de gehele schaal toeneemt. Door de PB-SNC constructie is de bovenzijde van de helmschaal lichter, waardoor het gewicht van de helm en het zwaartepunt lager komen te liggen.

Super Complex Laminate Construction is een buitenschaal-constructie, waarbij de nieuwste fiberglastechnologie uit de luchtvaart wordt gebruikt.

SCLC BUITENSCHAAL

ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

Een passie voor helmtechnologie

In de loop der jaren heeft Arai diverse innovaties gebracht die de prestaties en veiligheid zowel op straat als op de circuits aanzienlijk hebben verbetert. Dankzij onze passie voor helmen worden Arai helmen continu verbetert en nieuwe, grensverleggende technologieën ontwikkeld. Verschillende aantoonbare resultaten van deze inspanningen op R&D-gebied worden hier nader toegelicht.

PB-SNC BUITENSCHAAL BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

SFL (Super Fibre Laminate) is de glasfiber buitenschaal, welke voorzien is van een enkele laminaat laag van ‘Arai Super Fibre’. Dit is de standaard Arai buitenschaal. De ‘Arai Super Fibre’ buitenschaal staat garant voor de hoogste mate van veiligheid, waarmee het zich onderscheidt van andere schaal materialen. Tegelijkertijd is deze schaal zeer licht en extreem sterk, zelfs 40% sterker dan standaard glasfiber buitenschalen.

SFL BUITENSCHAAL

Page 6: Arai Road brochure NL

6

ArAi tecHNoloGie

Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

Elke Arai helm is uitgerust met de uiterst veilige Dubbel-D sluiting. Deze sluiting is het meest veilige en beste systeem om een kinband vast te maken. Niet voor niets is deze sluiting verplicht op het circuit.

DUBBEL-D SLUITING

Het gepatenteerde ‘Dual Pivot’ kinventilatie systeem is op nagenoeg alle Arai integraalhelmen terug te vinden. Dit systeem leidt koele lucht naar de rijder of naar het vizier om beslaan van het vizier tegen te gaan. De kinventilatie kan in diverse standen gebruikt worden.

KINVENTILATIE

De Hyper Ridge is een extra verstevigingsrand aan de onderzijde van de helm. Deze rand verhoogt zowel de stevigheid als de stijfheid van de helm.

HYPER RIDGE

ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

EMERGENCY RELEASE SYSTEM LEVER RELEASE SYSTEMVIZIERBEVESTIGING

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

Een bijkomend voordeel van het viziermechanisme is dat dit gebruik maakt van het zogenaamd ‘Lever Release System (LRS). Bij dit LRS-systeem kan het vizier zeer eenvoudig worden verwisseld zonder dat daar gereedschap voor nodig is.

Page 7: Arai Road brochure NL

7

ArAi tecHNoloGie

De revolutionaire, in de MotoGP ontwikkelde Air Wing kan in vijf verschillende standen worden gezet, zodat bij elke rijpositie de perfecte aerodynamica wordt bereikt. De Air Wing verkleint de luchtweerstand en turbulentie en vermindert het schudden van de helm. Door middel van de Air Wing verbetert het comfort en wordt de haalbare topsnelheid van de motor verhoogd. De Air Wing is zeer eenvoudig te verstellen, ook met handschoenen aan.

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

‘BROW’ VENTILATIE

De onderzijde van de helm is aerodynamisch vormgegeven. In combinatie met de uitschuifbare kinspoiler creëert dit optimale windgeleiding en reductie van het geluidsniveau. Eveneens dient het ‘Free Flow’ systeem ter ondersteuning van het ventilatiesysteem van de helm.

Spoilers op de uitlaatkanalen aan beide zijden van de helm zorgen voor een drukverlaging waardoor het ventilatiesysteem maximaal functioneert. Aan de binnenzijde van de spoilers zorgen schuimdempers voor een maximale geluidsdemping.

SIDE EXHAUST COVERS

Arai’s diffuser-ontwerp, die op de RX-7 GP wordt toegepast, laat meer verse lucht in het interne ventilatiesysteem van de helm stromen.

Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

BREATH GUARD

AIR WING ‘FREE FLOW’ SYSTEMDIFFUSERS

ArAi reSeArcH ANd develoPmeNt

Page 8: Arai Road brochure NL

8

AxceSS ll

AxceSS ll

De Axces II biedt alles wat je van een echte Arai mag verwachten: een hoog veiligheidsniveau, een uitstekend draagcomfort en aandacht voor praktische details. De helm is nieuw ontwikkeld en vervaardigd volgens Arai’s bekende veiligheidsfilosofie: alleen een vezelversterkte, superstijve buitenschaal kan maximale bescherming bieden. Daarom is de buitenschaal van de Axcesll vervaardigd van een

vezelversterkte kunststof, die is gewapend met Arai’s unieke Super Fiber. In de onderzijde van de schaal is een ‘Hyper Ridge’ profilering aangebracht, die de openingszijde van de helm extra stabiliteit en stevigheid geeft. Net als de topmodellen van het Arai gamma is ook de Axces ll voorzien van een EPS binnenschaal. Dit is een homogene, uit één stuk vervaardigde polystyreenschaal, waarvan de dichtheid varieert. Zo zijn

er drie verschillende stijfheidszones gecreëerd, die bij een impact voor optimale, veilige schokabsorptie zorgen. Bijzonder is ook dat de pasvorm van de Axces ll – zoals bij alle Arai helmen – kan worden aangepast door middel van de uitneembare wangkussens, die in diverse diktes verkrijgbaar zijn. Zo zit een Arai helm altijd comfortabel en stevig, hetgeen cruciaal is voor de veiligheid.

Page 9: Arai Road brochure NL

9

AxceSS ll

de AxceSS ll iN detAil

3

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

2 - HOLDER SET

De Axces II is voorzien van uitneembare wangstukken. Uiteraard zijn deze eenvoudig uit de helm te halen en wasbaar. Daarnaast zijn er verschillende diktes verkrijgbaar zodat er voor iedereen een juiste pasvorm gecreëerd kan worden.

3 - WANGSTUKKEN

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

1 - VIZIER

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

5 - ‘BROW’ VENTS

De verstelbare ventilatieopening aan de voorzijde zorgt voor de aanvoer van koele lucht en is eenvoudig te bedienen, ook met handschoenen aan.

6 - AIR DUCT VOOR

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

4 - BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

De spoiler op de achterzijde van de Axces II zorgt voor een betere aerodynamica van de helm en optimale ventilatie in de helm. Tevens wordt de turbulentie van de helm vermindert waardoor deze stiller en stabieler is.

7 - AIR DUCT ACHTER

Door middel van vernuftige kleine openingen aan beide zijkanten in combinatie met de verstelbare spoiler wordt warme lucht weggezogen vanuit de helm.

8 - VENTILATIE

De Hyper Ridge is een extra verstevigingsrand aan de onderzijde van de helm. Deze rand verhoogt zowel de stevigheid als de stijfheid van de helm.

9 - HYPER RIDGE

2

6

5

4

1

7

8

9

Page 10: Arai Road brochure NL

10

HAGA MONZA WHITE

HAGA MONZA BLACK

LOOP*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 519,- • Haga Monza White/Black € 529,-

AxceSS ll

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 11: Arai Road brochure NL

11

ASTEROID RED*

ASTEROID GREEN*

CLASSIC STAR

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 519,-

AxceSS ll

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 12: Arai Road brochure NL

12

cHASer-v

cHASer-v

De Chaser-V een helm welke uitblinkt vanwege zijn uitstekende pasvorm en comfort. De Chaser-V is voorzien van het SAI vizier (bredere opening, breder gezichtsveld) welke ook op de RX-7 RC, RX-7 GP, Quantum ST,

Quantum en Axces II zitten. Dit vizier is standaard voorzien van een Pinlock anti-condens vizier. De Chaser-V heeft uitstekende ventilatiemogelijkheden dankzij de toepassing van aerodynamisch geperfectioneerde luchtinlaten en een

speciale achterspoiler. Deze spoiler creëert 50% meer vacuum van zijn voorganger, waardoor warme en vochtige lucht nog effectiever uit de helm worden afgevoerd.

Page 13: Arai Road brochure NL

13

cHASer-v

de cHASer-v iN detAil

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

2 - HOLDERSET

De Chaser-V is voorzien van zowel uitneembare wangstukken als een uitneembaar interieur. Uiteraard zijn beide componenten eenvoudig uit de helm te halen en wasbaar. Daarnaast zijn er verschillende diktes verkrijgbaar van de wangstukken en het interieur zodat er voor iedereen een juiste pasvorm gecreëerd kan worden.

3 - WANGSTUKKEN / INTERIEUR

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

1 - VIZIER

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

5 - ‘BROW’ VENTS

De ventilatieopening aan de voorzijde zorgt voor de aanvoer van koele lucht en is eenvoudig te bedienen, ook met handschoenen aan.

6 - AIR DUCT VOOR

De in drie standen verstelbare kinventilatie biedt frisse lucht in warme omstandigheden.

4 - CHIN VENT

De aerodynamische achterspoiler creëert vacuüm en zorgt hierdoor voor een effectieve afvoer van warme en vochtige lucht.

7 - AIR DUCT ACHTER 8 - ZIjVENTILATIE

Warme lucht wordt via de ‘Neck pad’ ventilatie uit de helm gezogen.

9 - NECK PAD VENTILATIE

3

4

2

6

5

1

7

8

De aerodynamische openingen van de zijventilatie en de achterspoiler dragen bij aan het comfort door turbulentiereductie en warmteafvoer.

9

Page 14: Arai Road brochure NL

14

cHASer-v

GIUGLIANO REPLICA

NATION *

HONOR*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 609,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 15: Arai Road brochure NL

15

cHASer-v

LEGEND

PHIL READ

UNION jACK*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 609,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 16: Arai Road brochure NL

16

cHASer-v

SUPERSTAR BLACK

SUPERSTAR RED

SHINYA*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 609,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 17: Arai Road brochure NL

17

cHASer-v

SPEED RACER BLACK

SPEED RACER RED

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 609,-

Page 18: Arai Road brochure NL

18

reBel

reBel

De Rebel is afgestemd op een belangrijke trend in de huidige motorwereld. Steeds meer motorrijders kiezen voor een motor uit het zogenaamde ‘naked’ segment. Deze motoren hebben een andere zithouding en aerodynamica dan bijvoorbeeld sport- en tourmotoren. De Arai Rebel is speciaal gemaakt voor toepassing op een naked, met een onmiskenbare rebelse uitstraling.

De Arai Rebel is net als iedere Arai volledig uitgebalanceerd. Bij deze helm is de zitpositie van een naked motorfiets als uitgangspunt genomen, waardoor de helm het best tot zijn recht komt op motorfietsen uit dit segment. De vernieuwde FCS (Facial Contour System) wangkussens zorgen voor nog meer comfort en steun, iets wat bijdraagt aan een nóg betere pasvorm. Door deze unieke Arai pasvorm en het uitbalanceren

van de helm wordt de nek minimaal belast, wat zorgt voor een comfortabele rijsensatie. De ruige uitstraling van de helm wordt onderstreept door de kin spoiler, welke ervoor zorgt dat wind en windgeruis geminimaliseerd wordt – alsmede de grote openingen van de zijventilatie en de achterspoiler. Deze zorgen tevens voor extra comfort door turbulentie reductie en warmteafvoer.

Page 19: Arai Road brochure NL

19

reBel

de reBel iN detAil

4

9

6

2 - HOLDER SET

Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

3 - BREATH GUARD

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

1 - VIZIER

De ventilatieopening aan de voorzijde zorgt voor de aanvoer van koele lucht en is eenvoudig te bedienen, ook met handschoenen aan.

5 - AIR DUCT VOOR

De chin vent draagt bij aan de ruige uitstraling. De in drie standen verstelbare kinventilatie biedt frisse lucht in warme omstandigheden.

6 - CHIN VENT

De aerodynamische openingen van de zijventilatie en de achterspoiler dragen bij aan het comfort door turbulentiereductie en warmteafvoer.

4 - ZIjVENTILATIE

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

7 - BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

De nieuwste innovatie op het gebied van pasvorm is het FCS, ‘Facial Contour System’. Dit zorgt ervoor dat de helm steviger aansluit rondom hardere delen van het gezicht, zoals de kaak. Dit draagt bij aan een betere pasvorm en een ongeëvenaard comfort.

8 - FACIAL CONTOUR SYSTEM 9 - UITNEEMBAAR INTERIEUR

2

5

3

8

Het interieur en de wangstukken van de Rebel zijn voorzien van een Dry Cool voering. Deze voering transporteert vocht snel en efficiënt zodat de helm altijd droog en koel aanvoelt. Het interieur is volledig uitneembaar zodat het gewassen of vervangen kan worden.

1

7

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

Page 20: Arai Road brochure NL

20

reBel

WHITE

FROST BLACK*

BASE WHITE*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 659,- • Uni-kleuren € 559,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 21: Arai Road brochure NL
Page 22: Arai Road brochure NL

22

QUANtUm

QUANtUm

De Quantum is het resultaat van Arai’s jarenlange ervaring op het gebied van tourhelmen, maar ook van diverse technieken die Arai met behulp van meerdere MotoGP rijders voor de RX-7 GP heeft ontwikkeld. Zo is de zeer stijve en sterke buitenschaal opgebouwd volgens Arai’s gerenommeerde ‘Super Complex Laminate Construction’, die een zeer hoge weerstand tegen penetratie van

scherpe voorwerpen heeft. Een Hyper Ridge profilering aan onderzijde van de schaal verhoogt de stijfheid en sterkte van de helm nog meer. Ook bij de constructie van de binnenschaal past Arai een aantal unieke technieken toe. De binnenzijde van de Quantum is bekleed met een zeer comfortabele ‘Dry Cool’ binnenvoering, die uitneembaar en wasbaar is. Het voordeel van ‘Dry Cool’ is bovendien dat het geen

transpiratievocht opneemt. Het uitgekiende ventilatiesysteem met de diverse in- en uitlaatkanalen zorgt voor maximale aan- en afvoer van verse lucht. Daarnaast beschikt de Quantum ook over de zeer brede vizieropening, die een ruim blikveld geeft. Ook wordt een belangrijke verbetering op het gebied van veiligheid behaald door de ‘Emergency Release Cheek Pads’

Page 23: Arai Road brochure NL

23

QUANtUm

FICTION BLACK

FICTION RED*

DNA BLACK

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs €709,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 24: Arai Road brochure NL

24

QUANtUm

DNA WHITE

MASK GREY*

MASK RED*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 709,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 25: Arai Road brochure NL

25

QUANtUm

DIAMOND WHITE

DIAMOND BLACK

FROST BLACK

Maten: XS - XXL • Prijzen: Uni-kleuren € 609,-

Page 26: Arai Road brochure NL

26

QUANtUm St

QUANtUm St

De Quantum ST is specifiek ontwikkeld voor de grote groep sport en sport-tour rijders die op zoek zijn naar de perfecte mix tussen comfort en sportieve prestaties. Comfort wordt

buiten de perfecte pasvorm en ventilatie verzorgd door het uitwasbare ‘Dry Cool’ interieur. De Quantum ST wordt standaard uitgerust met een Pinlock anti-condens en Max Vision vizier. Door

de schaaltechnologie van Arai’s tophelm, de RX-7 GP, toe te passen op de nieuwe buitenschaal van de Quantum ST is de nieuwe standaard in sport-tour helmen gezet.

Page 27: Arai Road brochure NL

27

QUANtUm St

de QUANtUm St iN detAil

2 - HOLDERSET

De Hyper Ridge is een extra verstevigingsrand aan de onderzijde van de helm. Deze rand verhoogt zowel de stevigheid als de stijfheid van de helm.

3 - HYPER RIDGE1 -VIZIER

De bovenkant van de helm is voorzien van twee TDF3 luchthappers, die koele lucht in het interieur laten stromen. Grote knoppen zorgen dat beide ventilatieopeningen zelfs met handschoenen aan gemakkelijk te bedienen zijn.

5 - TD-DUCT 3 FRONT

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

6 - BINNESCHAAL CONSTRUCTIE

Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

4 - BREATH GUARD

Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

7 - EMERGENCY RELEASE SYSTEM

De onderzijde van de helm is aerodynamisch vormgegeven. In combinatie met de uitschuifbare kin spoiler creëert dit optimale windgeleiding en reductie van het geluidsniveau. Eveneens dient het ‘Free Flow’ systeem ter ondersteuning van het ventilatiesysteem van de helm.

8 - KIN SPOILER 9 - UITNEEMBAAR INTERIEUR

3

7

9

8

2

4

3

1

5

Het brede MAX VISION vizier voorziet de rijder van een zeer grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

Het interieur en de wangstukken van de Quantum ST zijn voorzien van een Dry Cool voering. Deze voering transporteert vocht snel en efficiënt zodat de helm altijd droog en koel aanvoelt. Het interieur is volledig uitneembaar zodat het gewassen of vervangen kan worden.

6

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

Page 28: Arai Road brochure NL

28

QUANtUm St

CHARACTER RED*

CHARACTER BLACK*

CHECKER*

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 709,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 29: Arai Road brochure NL

29

QUANtUm St

TRANSIT*

Maten: XS - XXL / Prijzen: Designs € 709,-

*Afg

ebee

ld m

et o

ptio

neel

Dar

k Sm

oke

vizi

er

Page 30: Arai Road brochure NL

30

rx-7 GP

rx-7 GP

De Arai RX-7 GP is de absolute top op het gebied van motorhelmen. De hoogstaande technologie achter de schaalconstructie van de RX-7 GP is de benchmark op het gebied van schedelprotectie. De Arai RX-7 GP is naast de ECE 22-05 eveneens goedgekeurd volgens de veel strengere SNELL norm. Uiteraard is

de RX-7 GP uitvoerig in de praktijk getest. Verschillende top coureurs uit diverse race klassen, zoals MotoGP, Superbike en Supersport, vertrouwen volledig op deze helm. De input van deze coureurs heeft onder meer geleidt tot de introductie van de ‘Air Wing’. Deze spoiler is gepositioneerd tussen de diffusers en is speciaal ontwikkeld

om luchtstromingen te sturen en het geluidsniveau te beperken. De revolutionaire PB SNC buitenschaal is voorzien van een speciale uit de Arai Formule 1 helm afkomstige versterkingsgordel en zorgt voor maximale en ongekende veiligheid.

Page 31: Arai Road brochure NL

31

rx-7 GP

de rx-7 GP iN detAil

2 - HOLDER SET 3 - CHIN VENT1 - VIZIER

5 - EMERGENCY RELEASE SYSTEM 6 - KIN SPOILER

7 - AIR WING 8 - VENTILATIE SYSTEEM 9 - UITNEEMBAAR INTERIEUR

7

8

9

3

2

4

1

5

6

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

Het gepatenteerde ‘Dual Pivot’ kinventilatie systeem leidt koele lucht naar de rijder of naar het vizier om beslaan van het vizier tegen te gaan. De kinventilatie kan in drie standen gebruikt worden.

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

De onderzijde van de helm is aerodynamisch vormgegeven. In combinatie met de uitschuifbare kin spoiler creëert dit optimale windgeleiding en reductie van het geluidsniveau. Eveneens dient het ‘Free Flow’ systeem ter ondersteuning van het ventilatiesysteem van de helm.

Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

De revolutionaire, in de MotoGP ontwikkelde, Air Wing kan in vijf verschillende standen worden gezet, zodat bij elke rijpositie de perfecte aerodynamica wordt bereikt. De Air Wing verkleint de luchtweerstand en turbulentie en vermindert het schudden van de helm. De Air Wing is zeer eenvoudig te verstellen, ook met handschoenen aan.

De RX-7 GP is voorzien van een geïntegreerd ventilatiesysteem met hoge efficiency. Het versterkende effect van de Side Exhaust Duct 3 en de NE nek openingen (Neck Exhaust) verzorgen de ventilatie aan de onderzijde van de helm. Samen met de Diffuser Type 10 en de nieuwe Delta Duct type 5 zorgt dit systeem voor een significant verbeterde luchtdoorstroming.

Het interieur en de wangstukken van de RX-7 GP zijn voorzien van een Dry Cool voering. Deze voering transporteert vocht snel en efficiënt zodat de helm altijd droog en koel aanvoelt. Het interieur is volledig uitneembaar zodat het gewassen of vervangen kan worden.

8

4 - BREATH GUARD

Page 32: Arai Road brochure NL

32

rx-7 GP

NICKY HAYDEN EASY RIDER

EDWARDS INDY

NICKY HAYDEN GREEN

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 999,-

Page 33: Arai Road brochure NL

33

rx-7 GP

RANDY

HASLAM WSBK

DANI 26 REPLICA

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 999,-

Page 34: Arai Road brochure NL

34

rx-7 GP

DIAMOND WHITE

DIAMOND BLACK

FROST BLACK

Maten: XS - XXL • Prijzen: Uni-kleuren € 899,-

Page 35: Arai Road brochure NL
Page 36: Arai Road brochure NL

36

rx-7 rc

rx-7 rc

De RX-7 RC is het kopstuk van Arai. Deze helm is een combinatie van de RX-7 GP en de GP-6 RC (de carbon autohelm die speciaal voor de Formule 1 is ontwikkeld). De carbonfiber buitenschaal van de RX-7 RC is met de hand vervaardigd. Als materiaal is er gekozen voor carbonfiberweefsel, dat afkomstig is van vliegtuigbouwer Boeing. Hiermee is een structuur gemaakt die bestaat uit

elf lagen carbonfiber met een Peripheral Belt, een extra verstevigingsgordel die boven het vizier langs loopt. Met behulp van Arai’s ‘Resin plus Zylon’ hars is hiervan een oersterke, superlichte schaal gemaakt. De binnenschaal is vervaardigd met de unieke EPS techniek, waarbij de uit één stuk vervaardigde schaal vijf verschillende stijfheidszones kent voor optimale schokabsorptie. De

RX-7 RC helm is zowel ECE 22-05 als SNELL M2010 goedgekeurd. Daarmee is het de lichtste helm ter wereld die ooit een SNELL M2010 goedkeuring kreeg! Van de RX-7 RC worden er slechts 300 per jaar geproduceerd. Wie een RX-7 RC helm bezit, weet dus zeker dat hij een exclusieve helm draagt!

Maten: XS - XXL • € 2.999,-

Page 37: Arai Road brochure NL

37

rx-7 rc

de rx-7 rc iN detAil

7

8

9

3

De carbon buitenschaal is voorzien van een ‘net’ welke tussen de 11 verschillende carbon lagen is geplaatst. Als materiaal is gekozen voor een extra sterk carbon, dat afkomstig is van vliegtuigbouwer Boeing. Hiermee word een structuur gemaakt die bestaat uit elf lagen carbon met een Peripheral Belt. Met behulp van Arai’s ‘Resin plus Zylon’ hars werd hiervan een sterke, superlichte buitenschaal gemaakt.

6 - CARBON BUITENSCHAAL

7 - AIR-WING

De RX-7 RC is voorzien van een geïntegreerdventilatiesysteem met hoge efficiency. Het versterkende effect van de Side Exhaust Duct 3 en de nieuwe NE nek openingen (Neck Exhaust) verbeteren de ventilatie aan de onderzijde van de helm. Samen met de Diffuser Type 10 en de nieuwe Delta Duct type 5 zorgt dit systeem voor een significant verbeterde luchtdoorstroming.

8 - VENTILATIE SYSTEEM

Het interieur en de wangstukken van de RX-7 RC zijn voorzien van een Dry Cool voering. Deze voering transporteert vocht snel en efficiënt zodat de helm altijd droog en koel aanvoelt. Het interieur is volledig uitneembaar zodat het gewassen of vervangen kan worden.

9 - UITNEEMBAAR INTERIEUR

2

4

1

2 - HOLDER SET 3 - CHIN VENT1 - VIZIER

5 - EMERGENCY RELEASE SYSTEM4 - BREATH GUARD

De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een ‘baseplate met holderset’. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

Het gepatenteerde ‘Dual Pivot’ kinventilatie systeem leidt koele lucht naar de rijder of naar het vizier om beslaan van het vizier tegen te gaan. De kinventilatie kan in drie standen gebruikt worden.

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

Een flexibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het effectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

5

8

6

De revolutionaire, in de MotoGP ontwikkelde, Air Wing kan in vijf verschillende standen worden gezet, zodat bij elke rijpositie de perfecte aerodynamica wordt bereikt. De Air Wing verkleint de luchtweerstand en turbulentie en vermindert het schudden van de helm. De Air Wing is zeer eenvoudig te verstellen, ook met handschoenen aan.

Page 38: Arai Road brochure NL

38

toUr-x4

toUr-x4

Voor de liefhebbers van allroads gaat er niets boven de veelzijdige Arai Tour-X4. Zonder vizier kan de Tour-X4 met crossbril worden gebruikt als pure motorcross- of offroadhelm. Voor straatgebruik kan hij echter ook met vizier en met of zonder klep worden gebruikt. De Tour-X4 is voorzien van een zeer stijve buitenschaal met CNC Complex Laminate Construction. Daarnaast is ook de Tour-X4 uitgerust met Arai’s unieke Emergency release system.

Tour-X standaard Tour-X zonder klep Tour-X zonder vizier

Page 39: Arai Road brochure NL

39

toUr-x4

de toUr-x4 iN detAil

2

6

2

De Tour-X4 is voorzien van een geïntegreerd ventilatiesysteem met hoge efficientie. Het versterkende effect van de opening aan de zijkant alsmede de ‘Neck Exhaust’ verzorgen de ventilatie aan de onderzijde van de helm. Samen met de ‘Diffusers’ bovenop zorgt dit systeem voor een uitstekende luchtdoorstroming.

2 - VENTILATIE

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende densiteiten, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat is om een binnenschaal met diverse densiteiten als een integraal, eendelig component te fabriceren.

3 - BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

De brede vizieropening voorziet de rijder van een grote horizontale kijkhoek, waardoor er een aanzienlijk gezichtsveld ontstaat. Dit draagt bij aan de veiligheid en biedt veel voordeel bij zowel straat- als circuitgebruik.

1 - VIZIER

De kin spoiler vermindert de luchtweerstand en de turbulentie voor meer rijcomfort. De verbeterde aerodynamica vermindert de neiging tot schudden bij hoge snelheden.

5 - KIN SPOILER

Het uitneembare en wasbare interieur is gemaakt van Arai’s exclusieve Dry-Cool® voeringsmateriaal, dat snel warmte en vocht afvoert en veel sneller droogt dan conventionele materialen. Het volledig uitwasbare interieur kan ook eenvoudig worden gereinigd, zodat je altijd over een frisse helm kunt beschikken.

6 - UITNEEMBAAR INTERIEUR

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

4 - ‘BROW’ VENTS

De nieuwe ‘Peak’ draagt bij aan de aerodynamische vorm van de helm, hetgeen zorgt voor de juiste ‘afvoer’ van de wind. Tegelijk geeft deze een efficiënte bescherming tegen de zon.

7 - INNOVATIEVE ‘PEAK’

De nekrol vemindert turbulentie en verlaagt de luchtweerstand. Dit vergroot het comfort en vermindert turbulentiegeluid en schudden.

8 - NEKROL

Beide wankussens en de nekrol kunnen dankzij het ‘Emergency Release System’ in luttele seconden worden uitgenomen. Door aan de daarvoor bedoelde trekbandjes te trekken komen deze gemakkelijk vrij. Hierdoor kan de helm gemakkelijker worden afgenomen, hetgeen het risico op gevolgletsel na een crash sterk vermindert.

9 - EMERGENCY RELEASE SYSTEM

3

2

7

1

5

89

2

4

Page 40: Arai Road brochure NL

40

toUr-x4

TECH

EXPLORE BLACK

EXPLORE ORANGE

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 719,- • Uni-kleuren € 619,-

Page 41: Arai Road brochure NL

41

toUr-x4

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 719,- • Uni-kleuren € 619,-

MISSION NEON*

WHITE

FROST BLACK*A

fgeb

eeld

met

opt

ione

el D

ark

Smok

e vi

zier

Page 42: Arai Road brochure NL

42

FreewAy

FreewAy

De Freeway is al jaren in trek bij klassieke cruiser en custom rijders, maar ook streetfighter en chopper rijders hebben een sterke voorkeur voor dit type helm. Deze jethelm combineert de uitstekende pasvorm en de kwaliteit van een Arai helm met een tijdloos of modern design!

Freeway standaard Freeway Peak Freeway Sun Visor Peak

Page 43: Arai Road brochure NL

43

FreewAy

DAYTONA*

TRICOLORE

CAFE RACER

STARZ

FREERIDER

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 399,- • Frost Black € 299,- • Peak € 16,- • Sun Visor Peak € 40,-

FROST BLACK

*Lev

erba

ar v

anaf

naj

aar 2

013

Page 44: Arai Road brochure NL

44

PeNtA

PeNtA

De Penta is een lichtgewicht helm, welke al jarenlang de favoriet is van menig trialrijder. Subliem comfort, aangevuld met de verstelbare en (indien gewenst verwijderbare) geïntegreerde klep. Naast de trialrijders is deze helm ook uitstekend geschikt voor de scooterrijders.

Maten: XS - XXL • Prijs Penta € 399,-

BLACK

WHITE

Page 45: Arai Road brochure NL

45

PeNtA

de PeNtA iN detAil

5

3

2

1

De geïntegreerde klep zorgt voor bescherming tegen fel licht. De klep kan, indien gewenst, verwijderd worden.

2 - VERWIjDERBARE KLEP

De Penta is voorzien van uitneembare wangstukken. Uiteraard zijn deze eenvoudig uit de helm te halen en wasbaar. Daarnaast zijn er verschillende dikten verkrijgbaar van zowel de wangstukken zodat voor een ieder de juiste pasvorm.

3 - WANGSTUKKEN

De Penta is voorzien van ventilatieopeningen bovenop, die de afvoer van de warme lucht verzorgen.

1 - VENTILATIE

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

4 - BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

SFL (Super Fibre Laminate) is de glasfiber buitenschaal, welke voorzien is van een enkele laminaat laag van ‘Arai Super Fibre’. Dit is de standaard Arai buitenschaal, welke op een groot deel van het assortiment wordt toegepast. De ‘Arai Super Fibre’ buitenschaal staat garant voor comfort, waarmee het zich onderscheidt van andere schaal materialen. Desondanks is deze schaal zeer licht en extreem sterk, zelfs 40% sterker dan standaard glasfiber buitenschalen.

5 - SFL BUITENSCHAAL

De helm is uitgerust met de uiterst veilige Dubbel -D sluiting. Deze sluiting wordt algemeen nog steeds gezien als het meest veilige en beste systeem om een kinband vast te maken. Niet voor niets is deze sluiting verplicht bij vele wedstrijden in binnen- en buitenland.

6 - DUBBEL-D SLUITING

6

4

Page 46: Arai Road brochure NL

46

SZ-UrBAN

SZ-UrBAN

De SZ-Urban is perfect geschikt voor motor(scooter) rijders in de stad. Vanwege de slim geplaatste ventilatie in- en uitgaande kanalen past de helm uitstekend in het bagage vak van de motor(scooter). De wangstukken van de SZ-Urban zijn vervangbaar en verkrijgbaar in diverse diktes voor een perfect pasvorm. Uiteraard zijn de wangstukken te wassen. De glasfiber buitenschaal is aan de onderzijde extra verstevigd voor een nog sterkere en stevigere buitenschaal.

Maten: XS - XXL • Prijs SZ-Urban € 389,-

FROST BLACK

WHITE

Page 47: Arai Road brochure NL

47

SZ-UrBAN

de SZ-UrBAN iN detAil

De vizierhouders vallen in de buitenschaal wat het geluidsniveau en turbulentie reduceert en het uiterlijk verfraait.

2 - HOLDER SET

De SZ-Urban wangstukken zijn voorzien van een EPS voering ter bescherming bij zijwaartse impacts, terwijl de speciale vorm van de wangstukken het jukbeen ondersteunt voor meer comfort.

3 - WANGSTUKKEN

Het vizier heeft een ronde vorm welke zorgt voor een optisch zuiver zicht en voor een aerodynamische vorm van de totale helm, welke het geluidsniveau en turbulentie van de helm sterk verminderd.

1 - VIZIER

De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact door de gelijktijdige absorptie van de energie. De binnenschaal beschikt over drie tot vijf zones met verschillende luchtdichtheden, aangepast op de benodigde bescherming van de diverse ‘hoofdzones’. Arai is als enige in staat om een binnenschaal met diverse luchtdichtheden als een integraal, eendelig component te fabriceren.

4 - BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

De twee ‘ducts’ aan de bovenkant zijn lager en meer naar de buitenkant gepositioneerd zodat deze minder snel schade oplopen wanneer de helm in de buddy wordt opgeslagen.

5 - VENTILATIE SYSTEEM

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

6 - ‘BROW’ VENTS

3

2

6

1

5

4

Page 48: Arai Road brochure NL

48

ct-F

ct-F

In navolging van de X-Tend jethelm heeft Arai een toevoeging aan haar ‘open face’ assortiment; de CT-F. Deze jethelm is voorzien van een nieuwe, verstelbare ‘peak’. De uitdaging lag

in het ontwerpen van een peak met een aerodynamische vorm die tegelijk een efficiënte bescherming tegen de zon biedt. De CT-F combineert beide eigenschappen perfect, verpakt in een

uiterst comfortabele open face tour helm. De CT-F kan gebruikt worden met of zonder ‘peak’.

Page 49: Arai Road brochure NL

49

ct-F

de ct-F iN detAil

De verstelbare peak draagt bij aan de aerodynamische vorm die tegelijk een efficiënte bescherming tegen de zon biedt.

2 - PEAK

De CT-F wangstukken zijn voorzien van een EPS voering ter bescherming bij zijwaartse impacts, terwijl de speciale vorm van de wangstukken het jukbeen ondersteunt voor meer comfort.. Deze wangstukken zijn leverbaar in verschillende maten waardoor er een gepersonaliseerde pasvorm gecreëerd kan worden.

3 - WANGSTUKKEN

Het vizier heeft een ronde vorm welke zorgt voor een optisch zuiver zicht en voor een aerodynamische vorm van de totale helm, welke het geluidsniveau en turbulentie van de helm sterk verminderd.

1 - VIZIER

43

2

4

6

1

4

Het ventilatie systeem met dubbele ‘ducts’ aan de zijkant en voor- en achtop zorgen voor de aanvoer van frisse lucht en afvoer van de warme lucht via de achterzijde.

4 - VENTILATIE SYSTEEM

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

6 - ‘BROW’ VENTS

Versteviging in de onderzijde van de buitenschaal via een zogenoemde ‘Hyper Ridge’ Deze verbetert de stijfheid en sterkte van de buitenschaal.

5 - HYPER RIDGE

5

Page 50: Arai Road brochure NL

50

ct-F

DIAMOND WHITE

FROST BLACK

Maten: XS - XXL • Prijzen: € 519,-

Page 51: Arai Road brochure NL
Page 52: Arai Road brochure NL

52

x-teNd

x-teNd

Toerrijders kiezen vaak voor een jethelm omdat deze een groter gevoel van vrijheid geeft dan een integraalhelm. Speciaal voor deze toerrijders brengt Arai de X-Tend, die deze vrijheid combineert met de windbescherming van een full face vizier. Met de X-Tend brengt Arai een sterk verbeterde versie van de bijna legendarische SZ-F. De X-Tend biedt meer protectie, meer comfort en een nog betere

pasvorm. Deze X-Tend is nieuw ontworpen. Geheel nieuw is de buitenschaal, waarvan de wangsecties drie centimeter langer zijn om de protectie bij een zijwaartse impact te verbeteren. De zijstukken zijn voorzien van een ‘Hyper Ridge’ versterkingsprofiel, dat de stijfheid en sterkte van de helm verbetert. Uiteraard volgen ook de wangkussens deze nieuwe, verbeterde vorm, waarbij een binnenschaal met variabele stijfheidszone’s

voor een optimale schokabsorptie zorgt. Verder vallen de vizierhouders dieper in de schaal, wat turbulentie en geluidsniveau reduceert en het uiterlijk verfraaid.

Page 53: Arai Road brochure NL

53

x-teNd

de x-teNd iN detAil

4

3

De nieuwe vizierhouders vallen dieper in de buitenschaal wat het geluidsniveau en turbulentie reduceert en het uiterlijk verfraait.

2 - HOLDER SET

2

4

6

1

4

De X-Tend wangstukken zijn voorzien van een EPS voering ter bescherming bij zijwaartse impacts, terwijl de speciale vorm van de wangstukken het jukbeen ondersteunt voor meer comfort.. Deze wangstukken zijn leverbaar in verschillende maten waardoor er een gepersonaliseerde pasvorm gecreëerd kan worden.

3 - WANGSTUKKEN

Het vizier heeft een ronde vorm welke zorgt voor een optisch zuiver zicht en voor een aerodynamische vorm van de totale helm, welke het geluidsniveau en turbulentie van de helm sterk verminderd.

1 - VIZIER

Het ventilatie systeem met dubbele ‘ducts’ aan de zijkant en voor- en achtop zorgen voor de aanvoer van frisse lucht en afvoer van de warme lucht via de achterzijde.

4 - VENTILATIE SYSTEEM

Versteviging in de onderzijde van de buitenschaal via een zogenoemde ‘Hyper Ridge’ Deze verbetert de stijfheid en sterkte van de buitenschaal.

5 - HYPER RIDGE

Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

6 - ‘BROW’ VENTS

5

Page 54: Arai Road brochure NL

54

x-teNd

URBAN BLACK

URBAN RED

DIAMOND WHITE

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 569,- • Uni-kleuren € 469,-

Page 55: Arai Road brochure NL

55

x-teNd

DIAMOND BLACK

FROST BLACK

PLATINUM GREY

Maten: XS - XXL • Prijzen: Designs € 569,- • Uni-kleuren € 469,-

Page 56: Arai Road brochure NL

56

SPeciAle mAteN

SPeciAle mAteN

Soms komt het voor dat met de gangbare maten niet het ultieme Arai comfort behaald wordt. Hiervoor heeft Arai een aantal modellen in de kleinere en grotere maten beschikbaar, buiten de reguliere range. Arai streeft er naar om voor iedere motorrijder een passende helm te kunnen leveren. Uiteraard zijn deze helmen voorzien van een tal van Arai noviteiten en bieden zij eveneens het gezochte comfort. Om proporties te waarborgen zijn Arai helmen met een speciale maat ook voorzien van een afwijkende buitenschaal maat.

XXXL XXXS-XXSIntegraal Viper Astro lightJet SZ-M SZ-light

Page 57: Arai Road brochure NL

57

SPeciAle mAteN

ASTRO LIGHT FROST BLACK (XXXS-XXS)

ASTRO LIGHT PEARL BLACK (XXXS-XXS)

VIPER PEARL BLACK (XXXL)

SZ-M PEARL BLACK (XXXL)

SZ-LIGHT PEARL BLACK (XXXS-XXS)

Page 58: Arai Road brochure NL

58

mAx viSioN

100% mAx viSioN

Prijzen: Max Vision €99,- (vizier inclusief clear insert) • €37,50 (insert)

MAX VISION (SAL & SAI)

Maximaal zichtArai heeft samen met Pinlock het Max Vision vizier ontwikkeld. Bij het Max Vision vizier vult het Pinlock anti-condens insert de gehele binnenzijde van het vizier. Dit vizier is leverbaar in een variant met en zonder ‘brow’ vents (ventilatie openingen boven de wenkbrauwen). Het Pinlock insert voor de Max Vision is leverbaar in onderstaande afgebeelde varianten.

Pinlock max vision is verkrijbaar voor onderstaande Arai helmen:

mAx vision (zonder ‘Brow’ vents)SAL RX-7 Corsair / Viper / Chaser / Condor / AxcesSAI RX-7 GP / Quantum ST / Quantum / Chaser-V / Axces II

mAx vision (met ‘Brow’ vents)SAI RX-7 GP / Quantum ST / Quantum / Chaser-V / Axces II

MAX VISION (SAL & SAI)

MAX VISION MET BROW VENTS (SAI)

Clear Light Smoke Dark Smoke

Clear Light Smoke Dark Smoke

Yellow Amber

Page 59: Arai Road brochure NL

59

PiNlocK

PiNlocK

Alle afgebeelde pinlock inserts zijn zowel in SAL als in SAI verkrijgbaar.

SAL RX-7 Corsair / Viper / Chaser Condor / AxcesSAI RX-7 GP / Quantum ST / Quantum Chaser-V / Axces II

Prijzen: €29,95 (insert)

LIGHT SMOKE

DARK SMOKE

YELLOW

AMBER

CLEAR

Page 60: Arai Road brochure NL

60

viZiereN

Alle afgebeelde vizieren zijn zowel in SAL als in SAI verkrijgbaar: SAL - RX-7 Corsair / Viper / Chaser / Condor / Axces • SAI - RX-7 GP / Quantum ST / Quantum / Rebel / Chaser-V / Axces ll

CLEAR LIGHT SMOKE

MIRRORIZED GOLD MIRRORIZED BLUE

MIRRORIZED PURPLE AMBER

Page 61: Arai Road brochure NL

61

viZiereN

Prijzen: Mirrorized vizieren € 105,- • Overige vizieren € 80,-

LIGHT SMOKE DARK SMOKE

MIRRORIZED BLUE MIRRORIZED SILVER

AMBER BLUE

Page 62: Arai Road brochure NL

62

viZiereN

VIZIER TOUR-X3 / 4

PINLOCK TOUR-X3 / 4

Clear

Light Smoke

Dark Smoke

Clear

Light Smoke

Dark Smoke

Clear

Light Smoke

Dark Smoke

Prijzen: X-Tend / SZ/F / CT-F € 75,- • Tour-X3/4 € 80,- • Pinlock Tour-X3/4 € 39,50

VIZIER X-TEND / SZ-F / CT-F / SZ-URBAN

Page 63: Arai Road brochure NL

Foto

: Cha

rlie

Book

er

Foto

: Cha

rlie

Book

er

Page 64: Arai Road brochure NL

Hoco Parts B.V.Harselaarseweg 104, 3771 MB Barneveld, NL

[email protected] • www.hocoparts.com • www.facebook.com/hocopartsnews