Arai Brochure 2011 Nederlands

download Arai Brochure 2011 Nederlands

of 64

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Arai Brochure 2011 Nederlands

Transcript of Arai Brochure 2011 Nederlands

 • 2011

 • Copyright 2011 Alle rechten voorbehouden. De fotos en informatie in deze uitgave vallen onder het copyright van de uitgever. Geen enkel deel van deze uitgave mag gepubliceerd of gereproduceerd worden zonder voorafgaande schrifte-lijke toestemming van de uitgever. Kleuren, designs, specificaties, maten, prijzen, voorwaarden en grafische ontwerpen kunnen zonder voorafgaande aankondiging veranderd worden. Gedrukte kleuren geven nooit een exacte weergave van de werkelijke kleuren.

  Drukfouten & prijswijzigingen voorbehoudenAlle prijzen in deze uitgave zijn bruto incl. 19% BTW

 • INHOUDSOPGAVE

  ARAI COLLECTIE 2011INHOUDSOPGAVE

  PAGINA: 10RX-7 GPPAGINA: 8

  RX-7 RC

  PAGINA: 18QUANTUM

  PAGINA: 26CHASER-V

  PAGINA: 36AXCESPAGINA: 30

  CHASER

  PAGINA: 38X-TEND

  PAGINA: 42FREEWAY

  PAGINA: 44 TOUR X-3PAGINA: 42

  PENTA

  PAGINA: 50SPECIAL SIZES

  PAGINA: 52MERCHANDISEPAGINA: 4

  ARAI TECHNOLOGIE

  PAGINA: 54VIZIEREN

  PAGINA: 58PINLOCK

  3

 • ARAI TECHNOLOGIE

  ARAI TECHNOLOGIE & SPECIFICATIES

  SFL Super Fibre LaminatePB-SNC Peripherally Belted Structural Net CompositeSCLC Super Complex Laminate ConstructionCLC Complex Laminate ConstructionLRS Lever release system

  THE RIGHT SIZE

  Maat omgerekend naar centimeters (hoofdomvang)

  Let op: De gemeten hoofdomtrek uitsluitend als uitgangspunt gebruiken. De echte juiste helmmaat kan uitsluitend bepaald worden door de helm te passen en eventueel aan te passen door het gebruik van andere wangstukken of andere interieurdelen

  XX

  XS

  49

  -50

  cm

  XX

  S5

  1-5

  2cm

  XS

  53

  -54

  cm

  S 55-5

  6cm

  M 57-5

  8cm

  L 59-6

  0cm

  XL

  61

  -62

  cm

  XX

  L6

  3-6

  4cm

  XX

  XL

  65

  -66

  cm

  RX-7 RC RX-7 GP Quantum Chaser-V Chaser Axces Astro Light Viper X-Tend SZ-M SZ Light Penta Freeway Tour-X3

  RX-

  7 G

  P

  QU

  AN

  TUM

  CHA

  SER

  -V

  CHA

  SER

  AX

  CES

  AST

  RO

  LIG

  HT

  X-TE

  ND

  SZ-L

  IGH

  T

  FREE

  WAY

  TOU

  R X

  3

  Buitenschaal PB-SNC SCLC SFL SFL SFL SCLC SFL SFL SFL SFL

  Uitneembaar interieur Uitneembare nekrol

  Emergency release system Air Wing

  Di users Dry Cool interieur

  Pinlock LRS vizier systeem

  Extra breed vizier Kinspoiler

  Demist lock Free Flow systeem

  Breath guard Ventilatie voor

  Ventilatie achter Brow ventilatie

  Side exhaust covers Afneembare di users Penetratie bestendig

  Wasbaar interieur Dubbel D sluiting

  Instelbare kinventilatie

  4

 • ARAI TECHNOLOGIE

  De polystyreen binnenschaal beschermt het hoofd tijdens een impact doordat deze de energie van een impact gelijkmatig absorbeert. De binnenschaal van een Arai helm beschikt over drie tot vijf zones met verschillende densiteiten, volledig toegesneden op de benodigde bescherming van de diverse hoofdzones. Al meer dan twintig jaar is Arai de enige fabrikant die in staat is om een binnenschaal met diverse densiteiten als een integraal, eendelig component te fabriceren.

  BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

  Arai test de stevigheid van de buitenschaal door een stalen doorn van drie kilo vanaf 3 meter hoogte op de helm te laten vallen. Deze stalen doorn mag bij deze test niet door de helm heen dringen.Deze test valt niet meer onder de wettelijk verplichte Europese keuringseisen (ECE 22-05). Arai is echter van mening dat alle helmen deze extreme penetratietest moeten kunnen doorstaan.

  PENETRATIE BESTENDIG

  PB-SNC, exclusief toegepast op de RX-7 GP, staat voor Peripherally Belted-Structural Net Composite. Dit is Arais nieuwste en meest geavanceerde schaalconstructie. De Peripheral Belt technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor Arai Formule 1 helmen. De constructie bestaat uit een versterkingsgordel die vlak boven het vizier dwars over de helm is geplaatst. Dit geeft de helm aanzienlijk meer sterkte en een grotere stij eid. SNC is een aanvullende netstructuur die is ingebed tussen de diverse fi berlagen van de Super Complex Laminate Construction (SCLC). Deze netstructuur verbindt de lagen op een stijvere manier met elkaar, waardoor de stij eid, sterkte en stevigheid van de gehele schaal toeneemt. Door de PB-SNC constructie is de bovenzijde van de helmschaal lichter, waardoor het gewicht van de helm en het zwaartepunt lager komen te liggen.

  PB-SNC TECHNOLOGIE

  Super Complex Laminate Construction is een buitenschaal-constructie, waarbij de nieuwste fi berglastechnologie uit de luchtvaart wordt gebruikt. Deze schaalconstructie wordt zowel in de RX-7 GP als in de nieuwe Quantum toegepast.

  SCLC BUITENSCHAAL

  ARAI RESEARCH AND DEVELOPMENT

  Een passie voor helmtechnologie In de loop der jaren heeft Arai diverse innovaties gebracht die de prestaties en veiligheid zowel op straat als op de circuits aanzienlijk hebben verbeterd. Dankzij onze passie voor helmen worden Arai helmen continu verbeterd en nieuwe, grensverleggende technologien ontwikkeld. Verschillende aantoonbare resultaten van deze inspanningen op R&D-gebied worden hieronder nader toegelicht.

  5

 • ARAI TECHNOLOGIE

  Door het Emergency Release System kunnen de wangstukken tijdens het dragen van de helm snel en eenvoudig worden uitgenomen. Dit kan na een crash de kans op letsel door het afnemen van de helm sterk verminderen.

  EMERGENCY RELEASE SYSTEM

  Elke Arai helm is uitgerust met de uiterst veilige Dubbel D-sluiting. Deze sluiting wordt algemeen nog steeds gezien als het meest veilige en beste systeem om een kinband vast te maken. Niet voor niets is deze sluiting verplicht bij vele wedstrijden in binnen- en buitenland.

  DUBBEL D-SLUITING

  De vizierbevestiging van Arai bestaat uit een baseplate met holderset. Hierdoor is het niet nodig om diepe uitsparingen in de helmschaal aan te brengen, die nadelig kunnen zijn voor de sterkte van de helm. Nog belangrijker is dat uitsparingen scherpe kanten kunnen hebben die de gelijkmatige absorptie bij een mogelijke impact in de weg kunnen staan.

  VIZIERBEVESTIGING

  Het gepatenteerde Dual Pivot kinventilatie systeem is op alle Arai integraalhelmen terug te vinden. Dit systeem leidt koele lucht naar de rijder of naar het vizier om beslaan van het vizier tegen te gaan. De kinventilatie kan in diverse standen gebruikt worden.

  KINVENTILATIE

  Een bijkomend voordeel van het viziermechanisme is dat dit gebruik maakt van het zogenaamd Lever Release System (LRS). Bij dit LRS-systeem kan het vizier zeer eenvoudig worden verwisseld zonder dat daar gereedschap voor nodig is.

  LEVER RELEASE SYSTEM

  De Hyper Ridge is een extra verstevigingsrand aan de onderzijde van de helm. Deze rand verhoogt zowel de stevigheid als de stij eid van de helm.

  HYPER RIDGE

  ARAI RESEARCH AND DEVELOPMENT

  6

 • ARAI TECHNOLOGIE

  De revolutionaire, in de MotoGP ontwikkelde Air Wing kan in vijf verschillende standen worden gezet, zodat bij elke rijpositie de perfecte aerodynamica wordt bereikt. De Air Wing verkleint de luchtweerstand en turbulentie en vermindert het schudden van de helm. Door middel van de Air Wing verbetert het comfort en wordt de haalbare topsnelheid van de motor verhoogd. De Air Wing is zeer eenvoudig te verstellen, ook met handschoenen aan.

  AIR WING

  Het unieke en gepatenteerde Arai Brow Ventilation System laat koele en frisse lucht toe tot het ingenieuze interne ventilatiesysteem van de helm.

  BROW VENTILATIE

  De onderzijde van de helm is aerodynamisch vormgegeven. In combinatie met de uitschui are kinspoiler creert dit optimale windgeleiding en reductie van het geluidsniveau. Eveneens dient het Free Flow systeem ter ondersteuning van het ventilatiesysteem van de helm.

  FREE FLOW SYSTEM

  Spoilers op de uitlaatkanalen aan beide zijden van de helm zorgen voor een drukverlaging waardoor het ventilatiesysteem maximaal functioneert. Aan de binnenzijde van de spoilers zorgen schuimdempers voor een maximale geluidsdemping.

  SIDE EXHAUST COVERS

  Arais nieuwste di user-ontwerp, die op de RX-7 GP wordt toegepast, laat meer verse lucht in het interne ventilatiesysteem van de helm stromen.

  DIFFUSERS

  Een fl exibele, comfortabele en uitneembare spoiler, geplaatst aan de binnenzijde van het kinstuk, zorgt voor het e ectief wegleiden van de adem. Dit gaat het beslaan van het vizier tegen.

  BREATH GUARD

  7

 • RX-7 RC

  RX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RCRX-7 RC

  TOEGEPASTE TECHNOLOGIE:

  De binnenschaal van de RX-7 RC is vervaardigd met de unieke EPS techniek, waarbij de uit n stuk vervaardigde schaal vijf verschillende stij eidzones kent voor optimale schokabsorptie.

  BINNENSCHAAL CONSTRUCTIE

  Met het carbonfi berweefsel dat door de transparante laklaar zichtbaar is, ziet de RX-7 RC er uit als een schitterend stukje hightech.

  CARBON BUITENSCHAAL

  De RX-7 RC is een combinatie van de gerenommeerde motorhelm RX-7 GP en de GP-6 RC, de carbon autohelm die speciaal voor de Formule 1 is ontwikkeld. De carbonfi ber buitenschaal is met de hand vervaardigd. Als basismateriaal is gekozen voor een extra sterk carbonfi berweefsel, dat a omstig is van vliegtuigbouwer Boeing. Hiermee werd een structuur gemaakt die bestaat uit elf lagen carbonfi ber met een Peripheral Belt, een extra verstevigingsgordel die boven h