Aprendre a tocar la guitarra

Click here to load reader

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  369
 • download

  32

Embed Size (px)

description

Guia d'autoaprenentatge de guitarra.

Transcript of Aprendre a tocar la guitarra

 • 17 maneres daprendre a tocar la guitarra

  Gener 2014

 • 1

  GUITARRA

  Aprender a tocar la guitarra paso a paso. Barcelona: Blume, 2011 M 841.61APR + 1 DVD Manual molt complet i sinttic, amb abundants exercicis i fotografies. Orientat tant a principiants com a professionals. Ens proposa 10 sessions per aprendre a tocar la guitarra. Cada sessi cont exercicis per fer acompanyat del DVD. Al final de cada sessi, una pea reuneix tot laprenentatge adquirit. Finalment trobem un apndix amb els acords, com enregistrar msica a casa i com fer el manteniment de la guitarra. La majoria dexercicis van orientats a guitarra elctrica.

  NICK FREETH Aprende a tocar la guitarra: una gua paso a paso. Barcelona: Parragn, 2006 M 841.61FRE

  Manual molt senzill, ideal per a principiants, pot servir a nivell bsic i introductori.

  MANUEL ZAPATA La Guitarra de acompaamiento: para tocar y cantar. Barcelona: Hal Leonard, 1982 M 841.61ZAP + CD Ideal per a principiants, breu, senzill i bsic. Explica de manera clara i fcil com comenar a tocar la guitarra. Per practicar amb canons com Cielito Lindo, La Cucaracha, La Bamba, Guantanamera, La Casa del Sol Naciente

  JOSEP TRAVER LLAD Curso prctico de guitarra. Madrid: Susaeta, 2008 M 841.61TRA + 2 CD

  Descripci i orgens de la guitarra, consells bsics, afinaci i nocions de llenguatge musical. Molt prctic, amb dibuixos dels acords i pistes dacompanyament al CD. Tcniques de la m dreta i esquerra i escales. Inclou canons com: Cumpleaos feliz, Himno de la alegria, Love Me Tender, My Heart Will Go On, With Or Without You, Angie, No Woman No Cry.

 • 2

  MARK PHILLIPS Guitarra para dummies. Barcelona: PAPF, 2010 M 841.61PHI

  Manual per a principiants i msics amb ms experincia. Afinaci, acords majors i menors bsics. Mostra com tocar melodies sense saber llegir msica, acords amb celleta, consells per comprar la guitarra i fer-ne el manteniment. Diferents estils: rock, blues, folk, jazz. Inclou canons com: Little Brown Jug, On Top of Old Smoky, Oh Susana, Kumbaya. Pots descarregar de la web arxius en MP3 per practicar.

  1000 consejos para aprender a tocar la guitarra: incluye biografas de los grandes guitarristas. Madrid: Servilibro, 2004 M 841.61100

  Tipus de guitarres, afinaci, m dreta i esquerra, teoria bsica descales, introducci al solfeig, tabulatures, acords, celleta, tocar amb pua, exercicis descales pentatniques i de blues, efectes i llistat dacords. Inclou histria de la guitarra i biografies dels grans guitarristes.

  ERNIE JACKSON

  Manual para tocar la guitarra: toque como los grandes maestros. Barcelona: Robinbook, 2008 M 841.61JAC + CD

  Instruccions i consells per aprendre a tocar acords i canons en poc temps. Inclou histria de la msica i diferents estils. Per a guitarra clssica i elctrica. Amb informaci sobre innovacions en software: amplificadors, guitarres USB i llocs web relacionats amb laprenentatge de la guitarra. El CD amb exercicis.

  CHARLOTTE GREIG Aprende a tocar como los grandes guitarristas: blues, rock, pop, folk, jazz. Alcobendas: LIBSA, 2007 M 841.61GRE Recull de riffs i solos que permeten aprendre lestil musical de guitarristes famosos. Sadjunten acords, tabulatures i notacions musicals. Amb presentaci de cada guitarrista. Amb riffs de Bo Diddley, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Kurt Cobain, Slash, Stevie Ray Vaughan, Pat Metheny, Chet Moore, Nick Drake, entre daltres.

 • 3

  JON DAMIAN The Guitarist's guide to composing and improvising. Boston: Berklee Press, 2001 M 841.61DAM + CD Manual que ofereix una srie de recursos centrats en laspecte creatiu, compositiu i en la improvisaci. En notaci musical. En angls.

  GUITARRA ELECTRNICA

  TERRY BURROWS Mtodo de guitarra elctrica. Barcelona: Parramn, 2009 M 841.65BUR + CD Mtode concebut per a persones que ja saben tocar alguns acords i volen aprofundir. Comprn diferents estils i proporciona bases de teoria musical: lectura, notaci estndard i tabulatures. Ofereix un ampli ventall dacords i escales per improvisar. Ofereix orientacions bsiques perqu actus i toquis per tu mateix. Amb fotografies i exercicis prctics.

  ARLEN ROTH Guitarra elctrica para dummies. Bellevue, 2012 DVD 786 Rot

  DVD que mostra el funcionament de la guitarra, com afinar, entendre les tabulatures, com tocar acords de 5a i celleta i com tocar patrons i notes simples, utilitzar hammer-ons i pulloffs. Inclou les canons: You Really Got Me, Johnny B. Goode, Pretty Woman, Soul Man, Day Tripper, entre daltres. En castell i angls.

  BLAKE NEELY Y JEFF SCHROEDL Guitarra 1 (elctrica o acstica). Milwaukee: Hal Leonard, 1997 M 841.61NEE + CD Riffs, escales, pulsaci, acords complets i de 5. Presenta diferents estils: rock, blues, popular, entre daltres. Amb 75 canons i exercicis prctics. En notaci musical i tabulatura.

 • 4

  BLAKE NEELY Y JEFF SCHROED Guitarra 2 (elctrica o acstica). Milwaukee: Hal Leonard, 1997 M 841.61NEE + CD

  Acords de 5 i amb celleta, riffs, intensitats, bendings, escales i tonalitats. Presenta diferents estils: rock, blues, entre daltres. Amb 92 canons i exemples. En notaci musical i tabulatura.

  GUITARRA CLSSICA

  FRANCESCO RODA Aprende a tocar la guitarra clsica: tcnicas, consejos, ejemplos. Barcelona: De Vecchi, 2010 M 841.61ROD + DVD

  Mtode fcil adreat a persones sense preparaci musical i que disposen de poc temps. Inclou: parts de la guitarra, escriptura musical, afinaci, acords i arpegis. Breu, bsic i sinttic. Amb exercicis prctics en notaci musical.

  DAVID BRAID Curso completo de guitarra clsica: gua prctica para aprender a tocar la guitarra paso a paso. Barcelona: Parramn, 2006 M 841.61BRA + CD Curs pensat per a ser utilitzat amb professor o sense. Inclou: tcnica per a les dues mans, nocions bsiques de msica, guia breu per a la compra de linstrument i repertori per a guitarra clssica. Amb exercicis prctics en notaci musical. Enquadernat en espiral.

  Mtodo visual de la guitarra flamenca. Barcelona: Ventilador, 2007 DVD 786 Met 3 DVD Mtode interactiu en 3 DVDs que fa un reps als estils i la tcnica especfica de la guitarra. Permet escollir en cada moment el pla de cmera que ms tinteressi (pla general, m dreta i m esquerra). Tracta els segents temes: afinaci, tcnica preliminar, collocaci de linstrument, anlisi musical i estils (Tangos, Serrana, Sole, Farruca, Guajira, Fandango, Granaina, Malaguea, Taranta, Rondea, i Minera). En catal, castell, francs, angls i itali

 • 5

  GUITARRA ACSTICA

  ARLEN ROTH

  Guitarra acstica para dummies. Bellevue, 2012 DVD 786 Rot

  DVD que mostra el funcionament de la guitarra, com afinar, entendre les tabulatures, com tocar acords i ritmes, fingerpicking, acords de 5a i celleta i com tocar les segents canons: House Of The Rising Sun, Layla, Losing My Religion, Imagine, Wild Horses, Sounds Of Silence, Stand By Me, Sgt. Pepper, entre daltres. Al DVD pots veure com es toca amb cadascuna de les mans. En castell i angls.

  DAVE HUNTER Curso completo de guitarra acstica. Barcelona: Parramn, 2008 M 841.61HUN + 2 CD Manual centrat en laprenentatge de diversos estils: rock, pop, blues, bottleneck, country, bluegrass, jazz, gypsy jazz, msica celta i msiques del mn. Tamb fa mfasi en les tcniques, afinacions alternatives i progressions dacords innovadors. Inclou: breu histria de la guitarra acstica, molts exercicis i exemples. En notaci musicali tabulatura. No est pensat per a principiants. Enquadernat en espiral.

  LLIBRES DE CONSULTA

  NICK FREETH El manual definitivo de acordes de guitarra. Bath: Parragon, 2012 M 841.61FRE

  Acords de guitarra per a cada tonalitat, per guitarres acstiques i elctriques. Inclou els 360 acords ms importants. De consulta rpida i senzilla: un acord per pgina. Lenquadernat en espiral fa molt gil la consulta.

 • 6

  PHIL CAPONE

  La Biblia del guitarrista: 501 acordes de guitarra ilustrados para rock, blues, soul, country, jazz y clsico. Barcelona: Acanto, 2006 M 841.61CAP El ttol ho diu tot, cont fotografies de les posicions de la m de 501 acords. Llibre de consulta enquadernat en espiral.

  JUAN-JOS SENZ Diccionario tcnico de la guitarra. Torrejn de Ardoz: Mega, 2000 M 841.61SAE

  Exposa i explica les tcniques fonamentals de linstrument: acords, afinaci, apagadors, harmnics, digitaci, escales, nomenclatura de linstrument, entre daltres. No s un mtode per aprendre a tocar la guitarra sin per consultar aspectes o tcniques concretes. En notaci musical.

  REVISTES

  Acordes de guitarrista. San Sebastin de los Reyes: RDM, 2001- Periodicitat mensual

  Revista centrada en laprenentatge de la guitarra amb abundants exercicis, articles sobre tipus de guitarres i entrevistes a guitarristes. Amb un bloc didctic sobre iniciaci, harmonia i composici, melodia, improvisaci, tcniques i estils. Tenim a partir del gener 2012 (nm. 123) Es rep actualment.

  Guitarrista. San Sebastin de los Reyes: RDM, 1998- Periodicitat mensual Revista que gira al voltant de la figura del guitarrista: entrevistes, tcnica de la guitarra, novetats en relaci a guitarra i baix elctric, amplificadors i pedals; anlisi de guitarres i consultori tcnic. Tenim a partir del gener de 2007 (nm. 101) Es rep actualment.

 • 7

  Guitarra total. Barcelona: MC, 1998-2012 Periodicitat mensual. + CD-ROM Revista que combina entrevistes, notcies, novetats i valoraci de guitarres amb llions de guitarra aplicades a canons en concret.