Anja Petrovic Portfolio

download Anja Petrovic Portfolio

of 33

  • date post

    07-Feb-2016
  • Category

    Documents

  • view

    28
  • download

    0

Embed Size (px)

description

A selection of my Interior Design work, both University and live projects.

Transcript of Anja Petrovic Portfolio

  • Project outline

    This was a test fit for a narrow open- office space with a glass wall on one side. The exact number of employees and desk requirements were given, as well as desired furniture manufacturer- Vitra. Colour scheme was kept down to wood, glass, green and glossy white finish, to keep the narrow space as bright as possible. The test fit was successfully competed and put forward as a business proposal to the client.

    Office design concept for Contract Interiors, Moscow

  • Cluster desks as main work stations and storage space along the whole lenght of the wall

    Reception area, Vitra sofa at waiting area and meeting rooms behind reception

  • Kitchen, space for relaxation and informal conversations

    Meetind and Demo rooms

  • Office layout

  • Project outline

    The purpose of this project was to create an institution which would serve as a bridge between prison and real life. The aim was to socially rehabilitate offenders, but mainly create social acceptance towards them, and involve general public in this institution, in order to allow ex- prisoners to integrate back into society. The main feature of the building would be art studios for ex- offenders and a gallery space where their work would be displayed for general public to view or purchase.

    There are two identical entrances, one for public and one for ex- offenders that work there. That is both funcional and symbolic, because these two groups meet half way in the middle of the buiding. The primary desired outcome was to create a social awareness of the problems with ex-offenders, especially young ones, and reasons for re- offending rates being so high. I was also targeting to shows the need for bigger involve-ment of designers and architects in social projects like this, as they seem to be neglected too often by visual artists, who in fact have huge influence on social opinion and perception of issues. The layout and design of the whole building was ment to pass the message of social acceptance and represent the opposite of typical, isolated and hidden institutions of this kind. Spatial features and concept of transparency were designed to indirectly trigger curiosity, playfulness, and feeling of opened opportunities.

    Social Rehabilitation through spacefor Young Offenders.

  • Cafeteria and corridor show-ing through glass wall

    Offices and staff area of the building

  • Visitor s entrance. The staff one is on the opposite end of the building

    Front view of the building, showing studio on ground floor, and roof terrace

  • Art studio on the ground floor

    Gallery space on the ground floor

  • 13 x 0.154 = 2.000

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1011

    12

    6 x 0.167 = 1.000

    12

    34

    5

    13 x

    0.154

    = 2.0

    00

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    12

    6 x

    0.167

    = 1.0

    001

    23

    45

    0 1 2 3 4 5

    S-01

    S-01

    S-02

    S-02

    S-0

    3S

    -03

    North Elevation

    Eas

    t Ele

    vatio

    n

    South Elevation

    Wes

    t Ele

    vatio

    n

    10

    1

    B

    A2

    3

    5

    4

    6

    7

    8

    9

    C

    D

    E

    G

    F

    H

    I

    J

    13 x 0.154 = 2.000

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1011

    12

    6 x 0.167 = 1.000

    12

    34

    5

    13 x

    0.154

    = 2.0

    00

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    12

    6 x

    0.167

    = 1.0

    001

    23

    45

    F

    F

    S-01

    S-01

    S-02

    S-02

    S-0

    3S

    -03

    North Elevation

    Eas

    t Ele

    vatio

    n

    South Elevation

    Wes

    t Ele

    vatio

    n

    10

    1

    B

    A2

    3

    5

    4

    6

    7

    8

    9

    C

    D

    E

    G

    F

    H

    I

    J

    Ground floor plan

    First floor plan

  • 13 x 0.154 = 2.000

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    1011

    12

    6 x 0.167 = 1.000

    12

    34

    5

    13 x

    0.154

    = 2.0

    00

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    12

    6 x

    0.167

    = 1.0

    001

    23

    45

    F

    F

    S-01

    S-01

    S-02

    S-02

    S-0

    3S

    -03

    North Elevation

    Eas

    t Ele

    vatio

    n

    South Elevation

    Wes

    t Ele

    vatio

    n

    10

    1

    B

    A2

    3

    5

    4

    6

    7

    8

    9

    C

    D

    E

    G

    F

    H

    I

    J

    Third floor plan

    Physical model

  • North elevation

    South elevation

    East and West elevations

  • Ladies Club in Shoreditch

    Project outline

    Design a modern cook school, where older ladies would be teaching younger ones how to cook traditional meals from scratch. Apart from cooking there would be a cinema room, where both generation would be able to watch fimls which would contribute to the learning process about family values, householding and role of a woman in the family. The project idea is not to promote old shcool lifestyle, but to selectively pick some positive influences from the past and adjust them to modern family lifestyles. The theory behind this design proposal was based on current trend to cook from scratch, host dinner parties, keep up with healthy lifestyle and paying more attention to home atmosphere. Examples were taken from 20s to 50s, when perfect housewifes were very popular and appreciated. The idea was to introduce some old fashioned housewife skills into modern life that women have today. Cooking school would be opened to anyone that is happy to join. Chosen site for the project is an existing gallery space on 28 Red church street,E2 7DP in London. The area is quite luxury, full of design shops and nice small coffee shops, which was ideal area for this design proposal. Interior design for this project is modern, based on geometrical shapes, flowing throughout the whole space and connecting all rooms.perfectly suitable for this project.

  • Main cooking area

    Reception with a view on dining and kitchen areas

  • Dining table

    Cinema room

  • Physical model

  • S-0

    1S

    -01

    S-02 S-02

    4

    5 6

    3

    2

    1

    PLAN 1:100

    1

    2

    0.000 +0.200

    +0.400

    Reception Area123456

    Cooking AreaCinemaWCRegular ToiletDisabled Toilet

    2

    1

    Floor plan

  • PRESJEK 1-1Section 1:1

    0,000+0,200 +0,400

    PRESJEK 2-2

    S-02 Building Section 1:100

    Section 2:2

  • Project outline

    Redesign the space for Jamie Oliver s apprentices that are part of his Fifteen project and Fifteen Restaurant located in London, Old Street. 15 to 18 young people that were chosen to enter the project are being trained by 25 professional chefs under Jamie Oliver s supervision. Although they learn how to cook in the restaurant, and have courses at the college, they have a separate space for rest and study, just round the corner from the restaurant. The space where apprentices spend a lot of time in, does not suit their needs and is very uninspiring. Client was looking to improve the conditions for apprentices, and office workers, making it feel more like a second home. They wanted the space to be brighter, more functional and to suit young peoples taste. The design solution was aiming to make the basement brighter and bring natural motives to the space as well as make spaces more opened with minimum partitions.

    Jamie Oliver s Fifteen project

  • Rest and study area in open space plan

    Office for staff members

  • Kitchen for students and their meals

    Mood board and some furniture models

  • Plan and elevations

  • Skater House in TokyoThis Interior Design project is a proposal for a young professional skater s flat built in Tokyo.

    Client dedicates most of his time to skating as skating is not just a job for him, it is his lifestyle as well. He often invites his friends, who are into extreme sports, and they practise different tricks together. The main idea behind this design was to create a Skate-able house, almost like a dream home for a professional skater whilst also giving the space a Japanese feel through some traditional Japanese design elements. All doors which separate spaces are Japanese sliding doors, which connect all spaces and create a huge skate park for the client and his friends to enjoy. However this design is not just about ramps and loops for skating, it still has a modern home atmosphere, with a touch of Japanese style.

  • View on the whole flat through the kitchen area

    LIving room, kicthen and balcony view

  • Bedroom

    Kitchen and dining area

  • Submersion Installation

    Inspiration was taken from organic patterns and photographs of water drops, as the original goal was to create an organic themed installation. The effects seen on photographs were incorporated into the design of repetitive elements that create the overall submersion effect in the space.

    Abstract water drops, created from glass and metal layers are blown out of proportion and placed around the space in order to create an effect of submersion for visitors. Human sculptures are places inside of some drops to