170714 streeknieuws

Click here to load reader

 • date post

  01-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  235
 • download

  3

Embed Size (px)

description

streeknieuws week 29

Transcript of 170714 streeknieuws

 • Drempels Veilingweg

  Op donderdag in de on-even week huis aan huis in: Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Hasselt, Westenholte. Oplage: 30.000

  IJsjes in de Zande

  De koe hangt in de toren

  donderdag 17 juli 2014 - 16e jaargang nr. 14

  Industrieweg 3G Kampen Tel. 038 331 34 23

  www.delangewitgoed.nl

  Industrieweg 3G Kampen Tel. 038 331 34 23

  www.delangewitgoed.nl

  Actie ia

  Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk deAlgemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van de NBBU, zoals die luiden volgens de laatstelijk aldaar neergelegde tekst. De leveringsvoorwaarden vind u op de achterzijde.

  Voor bouw- en

  technisch person

  eel

  NBBU

  Op zoek naar werk of personeel?

  Tel. (038) 344 74 78 www.actievia.nl

  T. 038 333 2005

  Bel IJsselglas!

  Glasschade?

  Wij leveren en plaatsen alle soorten beglazing

  T. 038 333 2005

  Bel IJsselglas!

  Glasschade?

  Wij leveren en plaatsen alle soorten beglazingT. 038 333 2005

  Bel IJsselglas!

  Glasschade?

  Wij leveren en plaatsen alle soorten beglazing

  Veldoven 17, 8271 RT IJSSELMUIDENTel. 038 - 711 33 28 - info@oosta.nl

  VERVANGING LAPTOPSCHERMENREPARATIE VAN ALLE TABLETS,

  SMARTPHONES, iPHONES EN iPADS

  Markeresgang 7 IJsselmuiden Tel. 038-3333950 info@schermkapot.nl- www.schermkapot.nl

  KoersKlus en onderhoudsbedrijfIJsselmuiden Tel. (038) 33 22 179

  Oudestraat 34 Kampen (to Hema)

  2 officileen 2 leukepasfotos

  NIEUW

  Voor de goedkoopste uitvaart of budget

  uitvaart: 0900 - 555 55 6024 uur per dag bereikbaar

  modelwoningen open

  Kom kijkenelke vrijdagmiddag in juni en juli geopend van 15.00-17.00 uur

  Het Meer IJsselmuiden

  Houthandel &Meubelmaker

  Tijdens de bouwvak zijn wij normaal

  geopend

  Kamper HouthalStoomstraat 3 Kampen

  Tel. 06-4617 0893www.kamperhouthal.nl

  In verband met de vakantie vervalt Streeknieuws in week 31 en 33.

  De eerstvolgende krant verschijnt in week 35 op donderdag 28 augustus.

  We wensen u een fijne vakantie.

  IJSSELMUIDEN Kent u dat? Wilt u op vakantie gaan en tijdens het inpakken van de auto komt u erachter dat u toch te weinig ruimte heeft en dus niet alle spullen mee kunnen?

  Dakkofferverhuur blijkt schot in de roos

  Jammer want u neemt toch ook graag die strandstoelen, dat kin-derfietsje en de skottelbraai mee op reis. Dakkofferverhuur.nu uit IJs-selmuiden biedt u de oplossing. Zij

  verhuren vijf verschillende formaten Thule dakoffers.

  Gerrit Bonhof uit IJsselmuiden startte begin dit jaar met de dakkof-

  ferverhuur dat hij naast zijn klus- en montagebedrijf runt. Maar we doen meer want de klant kan bij ons ook terecht voor het huren van dak-dragers, fietsendragers en sneeuw-kettingen. En ik ben erg tevreden over hoe het eerste jaar verlopen is. Bij Brainstorm hebben we een prachtige website laten maken en

  uit de gehele regio weten klanten ons inmiddels te vinden aldus de sympathieke ondernemer.

  Het liefst hebben we dat mensen een weekje van te voren reserveren want op afspraak worden de dragers en kof-fers gemonteerd op de auto. Het mon-teren gebeurt bij ons op locatie aan de Spoordwarsstraat 39H in IJsselmui-den of op onze locatie in Emmeloord. En dat gaat best snel hoor. De klant kan een bakje koffie nemen en in die tijd monteren wij de dakkoffer.

  En als mensen bijvoorbeeld twee weken op vakantie gaan dan betalen zij alln de huur over die 14 dagen ook al zit de box misschien al een paar dagen eerder op de auto. Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

  We verhuren dragers en dakkoffers van het merk Thule. Nieuw is de Thule Easy Base, de koffer voor ach-terop de trekhaak. Die kan in bepaalde situaties best handig zijn. We verhu-ren ook fietsdragers in allerlei varian-ten, voor zowel 2 als voor 3 fietsen en voor elektrische fietsen.

  Ik nodig mensen uit om een kijkje te nemen op onze website www.dakkof-ferverhuur.nu of voor een afspraak te bellen met (038) 331 17 36 of (06) 5731 0216.

  HASSELT - De toren van de Grote Kerk is zonder twijfel het meest in het oog springende mo-nument van Hasselt. Hele gene-raties Hasselters zijn onder de toren opgegroeid.

  De toren is niet alleen een baken tot ver in de omtrek, maar biedt ook de mogelijkheid om die omgeving van boven te bekijken. De klim omhoog vraagt even tijd, want de robuuste toren telt maar liefst zon 200 treden. Maar eenmaal boven wordt men beloont met een prachtig uitzicht. Zeker op een zonnige zomerdag kan er tot ver voorbij Kampen, Zwolle en Zwartsluis gekeken worden.

  De vrijwilligers van het TiP staan voor u klaar. De toren is in juli en augustus op de volgende vrijdagen te beklimmen: 18 juli van 18.30-19.30 uur, 25 juli van 11.00-13.30 uur, 1 augustus van 16.00-17.30 uur en 8 augustus van 18.30-19.30 uur.

  Toren van Hasselt open voor beklimming IJOV fietstocht en BBQ op 23 augustusIJSSELMUIDEN Op zaterdag 23 augustus gaat de IJsselmuider Oranjevereniging een fietstocht organiseren. De fietstocht is voor leden van IJOV gratis en niet-leden betalen 2,50 per persoon. Ook hebben de deelnemers de mogelijkheid om na afloop van de fietstocht mee te doen met een gezellige barbecue maar dat is niet verplicht. U kunt dus ook al-leen meedoen met de fietstocht.Lees het uitgebreide verhaal ver-derop in dit Streeknieuws.

 • 2 donderdag 17 juli 2014

  Houthandel Wobben~ Alles voor wand en dak ~

  Wij zijn geopend van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur.

  Meeleweg 35, Nieuwleusen, telefoon 0529 481263

  HOUTHANDEL EN BOUWMATERIALEN B.V.

  Meeleweg 35, 7711 EJ Nieuwleusen, telefoon 0529-481263, telefax 484282

  WWW.HOUTHANDELWOBBEN.NL

  Wegens vakantie zijn wij gesloten van

  maandag 28 juli t/m zaterdag 16 augustus.

  Maandag 18 augustus staan we weer voor u klaar

  Markeresplein 9 IJsselmuidenTel. 038 - 33 28 000Volop gratis parkeerruimte!

  Dinsdagmiddag en zaterdagmiddag gesloten

  Hallo allemaal! Wij zijn er even nietOnze vakantie is van: vrijdag 25 juli t/m dinsdag 12 augustus

  Wie stuurt ons de mooiste vakantiekaart?Die krijgt een gratis zonnebril t.w.v. 50,00

  Partijen willen behoud karakteristiek schoolpand

  Pony boerderij kamp voor jongeren van 7-12 jaar

  KAMPEN - De plaatselijke SP en Groen Links willen dat het college zich gaat inzetten voor het behoud van het school-gebouw aan de Buiten Nieuwstraat. De partijen hebben, los van elkaar, het col-lege schriftelijke vragen gesteld nadat er een sloopvergunning is aangevraagd voor het pand.

  KAMPEN - Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en ook zo dol op paarden? Maar heb je nog geen of niet voldoende rij ervaring om op ponykamp te gaan? En eigenlijk ook wel gek op de andere dieren? Dan is het Pony boerderij kamp van kinderboerderij Cantecleer echt iets voor jou! Op dit kamp gaan we heel veel leuke dingen doen zoals: pony rijden, dieren eten geven, een kampvuur maken, spelletjes doen enz.

  We doen de kampen in een kleine groepen en mede daarom organiseren we 2x een kamp van 2 nachten. Kamp nr.1 is van 31 juli t/m 2 augustus en kamp nr.2 is van 6 t/m 8 augustus (kamp 2 is inmiddels volgeboekt). De kosten bedragen 50,- p.p. en de opbrengst gaat naar de kinderboerderij. De kampen worden bege-leid door vrijwilligers. Betaling vindt contant plaats op de dag van aankomst

  Zou jij het leuk vinden om deel te nemen aan n van deze kampen? Dan snel aanmelden door middel van het aanmeldformulier op de site van de Kinderboerderij Cantecleer in te vullen via www.cantecleer.com.

  Als u, uw kind heeft aangemeld ontvangt u een bevestigingsmail en later een informatiebrief met nadere bijzonderheden.

  SP Fractievoorzitter Richard Boddeus reageert teleurgesteld op het sloopverzoek: Dit pand verdient het om te blijven staan, het is een bijzonder gebouw en heeft een karakteristieke en beeldbepalende status. Het zou zonde zijn als het pand ten prooi valt aan de slopersha-mer. Boddeus vindt dat het college zich moet inspannen om sloop te voorkomen: Succesvol herbestemmen is al eens gelukt, kijk naar het gezondheidscentrum bij het hertenkamp. Een nieuwe bestemming zou ook voor dit pand gevonden moeten worden. Dat kan een tijdje duren maar uiteindelijk denk ik dat Kampen daar beter van wordt.

  Ook Groenlinks heeft het college in een brief laten weten dat ze ontstemd zijn over deze gang van zaken en heb gevraagd om opschor-ting. We willen dat er eerst in de raad over

  het schoolgebouw wordt gesproken voordat de sloopaanvraag afgehandeld wordt. Als het aan GroenLinks ligt, blijft dit karakteristieke pand staan. Aldus Nieke Jansen van Groen Links.

  De aanvraag om het schoolgebouw te slopen, welke achter de Stadskazerne ligt, is vorige maand bij de gemeente binnen gekomen.

  Braderie Zalk op zaterdag 20 septemberZALK - Op zaterdag 20 september vindt de jaarlijkse braderie plaats in Zalk. Deze braderie wordt al jaren georganiseerd door Chr. Brassband Excelsior Zalk, altijd op de 3e zaterdag van september.

  Het centrum van Zalk wordt op deze dag com-pleet afgesloten om plaats te kunnen bieden aan zon 140 marktkramen en grondplekken. Er is van alles te vinden, en door de diversiteit is er dus voor elk wat wils. De braderie begint om 09:30 uur en eindigt rond de klok van 15:30 uur. De eerste 100 aanmeldingen zijn op dit mo-

  ment al bijna binnen. Wanneer u genteres-seerd bent in een standplaats op onze bra-derie, kunt u zich hiervoor nog aanmelden via www.excelsiorzalk.nl. Wees er wel snel bij, want er is een maximaal aantal kramen beschikbaar en vol = vol. Op de website leest u alles over de kosten en hoe u zich aan kunt melden. Zie ook: www.excelsiorzalk.nl