Αρχίζω με την e-me:...

Click here to load reader

 • date post

  21-Oct-2021
 • Category

  Documents

 • view

  1
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Αρχίζω με την e-me:...

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Η e-me εναι η να διαδικτυακ Ψηφιακ Εκπαιδευτικ Πλατφρμα που διατθεται απ το Υπουργεο Παιδεας & Θρησκευμτων σε λους/ες τους/τις μαθητς/τριες και τους/τις εκπαιδευτικος. Παρχει ναν ασφαλ «χρο» για συνεργασα και επικοινωνα μαθητν/τριν, εκπαιδευτικν και σχολεων, καθς και ψηφιακ «εργαλεα» για την υποστριξη της διδασκαλας και της μθησης.
Εναι διαθσιμη στη διεθυνση e-me.edu.gr
Στην e-me μπορες να συνδεθες απ’ ευθεας με τον μαθητικ λογαριασμ (νομα χρστη (username) και κωδικ (password)) που σως χεις αποκτσει στο Πανελλνιο Σχολικ Δκτυο (ΠΣΔ).
Εν δεν χεις ακμη μαθητικ λογαριασμ ΠΣΔ, μπορες να αποκτσεις μεσα. Πγαινε στη σελδα https://register.sch.gr/students/ και κνε εγγραφ, ακολουθντας τις οδηγες που δνονται εκε.
Ψηφιακ Εκπαιδευτικ Πλατφρμα e-me του Υπουργεου Παιδεας και Θρησκευμτων
Αρχζω με την e-me: Οδηγες βμα-βμα για μαθητς/τριες
Σελ. 1/7
ΒΗΜΑ 0: Πριν ξεκινσεις με την e-me
Μλη της επσημης e-me μπορον να γνουν οι μαθητς/τριες λων των τξεων, καθς και οι εκπαιδευτικο.
Δεν χρειζεται να κνεις ξεχωριστ εγγραφ στην e-me για να γνεις μλος! Την πρτη φορ που θα συνδεθες στην e-me με τον μαθητικ σου λογαριασμ ΠΣΔ, γνεσαι αυτματα μλος της e-me!
ΒΗΜΑ 1: Γνε μλος της e-me
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να σε βρουν οι εκπαιδευτικο σου οι συμμαθητς/τρις σου και να επικοινωνσουν μαζ σου για να σε προσκαλσουν σε κποια ψηφιακ τξη, πρπει να χεις συνδεθε στω μα φορ στην e-me.
Σελ. 2/7
Για να συνδεθες στην e-me:
Απ οποιαδποτε συσκευ (υπολογιστ, ταμπλτα, κινητ) συνδεσαι στο διαδκτυο.
Πληκτρολογες e-me.edu.gr για να μεταβες στη σελδα εισδου της e-me.
Επιλγεις “ΕΙΣΟΔΟΣ”. Στη καρτλα που εμφανζεται συμπληρνεις το user- name και το password του μαθητικο σου λογαριασμο ΠΣΔ.
Εφσον τα στοιχεα εναι σωστ, μεταφρεσαι στην κεντρικ σελδα της e-me:
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Σελ. 3/7
ΒΗΜΑ 3: Πς θα συμμετχεις στην «κυψλη» της ψηφιακς τξης σου
Ο βασικς χρος συνεργασας στην e-me λγεται «κυψλη». Η κθε κυψλη χει:
Τι να κνεις:
καθς και διφορες ψηφιακς εφαρμογς (apps) (πως blogs).
Ο/Η εκπαιδευτικς σου για κθε μα τξη στην οποα διδσκει θα χει δημιουργσει μα ξεχωριστ «κυψλη», την κυψλη της ψηφιακς τξης του. Στην κθε «κυψλη» θα προσκαλσει τους μαθητς/τριες της τξης να γνουν «μλη» και να ξεκινσει η συνεργασα σας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ #1: Θα χρειαστε σως να αποδεχτετε προσκλσεις για λες τις τξεις / μαθματα στα οποα συμμετχετε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ #2: Ο/Η εκπαιδευτικς σου θα σε αναζητσει στην e-me με το ονοματεπνυμ σου με τo username σου, εν το γνωρζει, στε να σου στελει πρσκληση συμμετοχς στην κυψλη. Για να τον/τη διευκολνεις να σε εντοπσει, ταν συνδεθες στην e-me, σως χρειαστε να τον/την ενημερσεις για το username σου.
«τοχο», για να επικοινωνετε με λα τα μλη της κυψλης κοινχρηστο φκελο με αρχεα για λα τα μλη της κυψλης φακλους με τα (μη κοινχρηστα) αρχεα για κθε να μλος
«μλη», που τα προσκαλε ο υπεθυνος της κυψλης
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Ελγχεις τις ειδοποισεις σου στην e-me (καμπανκι), για να δεις αν χεις λβει πρσκληση ( προσκλσεις) συμμετοχς σε κποια «κυψλη» ( κυψλες).
Αν χεις λβει πρσκληση απ τον/την εκπαιδευτικ σου για συμμετοχ στην κυψλη της τξης, κνε «ΑΠΟΔΟΧΗ». Μετ την αποδοχ, εσαι πλον μλος της συγκεκριμνης κυψλης.
Απ την αρχικ σελδα της e-me επλεξε την εφαρμογ «Κυψλες» και δες λες τις κυψλες στις οποες συμμετχεις.
Κνε κλικ στο εικονδιο της κυψλης της ψηφιακς σου τξης, για να μεταβες μσα στην «κυψλη».
Ψηφιακ Εκπαιδευτικ Πλατφρμα e-me του ΥΠΑΙΘ
Σελ. 4/7
ΒΗΜΑ 4: Βρες τις ανακοινσεις και τους συνδσμους, για να συμμετσχεις στα εξ αποστσεως μαθματα (τηλεδιασκψεις) της τξης σου
O/H εκπαιδευτικς σου θα χρησιμοποιε τον «τοχο» της κυψλης, για να ανακοιννει τους συνδσμους (links) για τα εξ αποστσεως μαθματα.
Τι να κνεις:
Ο «τοχος» της κυψλης εναι o πνακας της ψηφιακς τξης σου.
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Απ την κεντρικ σελδα της e-me επλεξε την εφαρμογ «Κυψλες».
Κνε κλικ στην επιλογ «ΤΟΙΧΟΣ» και νοιξε τον «τοχο» της κυψλης.
Βρες εκε τον σνδεσμο ( τους συνδσμους) για το/τα εξ αποστσεως μθημα(τα) της τξης σου.
Κνε κλικ στον σνδεσμο και ακολοθησε τις οδηγες, για να συνδεθες στο μθημα.
Επλεξε την κυψλη της ψηφιακς σου τξης. (για να βρεις την κυψλη, θα πρπει πιο πριν να χεις λβει πρσκληση συμμετοχς στην κυψλη και να χεις κνει «αποδοχ»).
Ψηφιακ Εκπαιδευτικ Πλατφρμα e-me του ΥΠΑΙΘ
Σελ. 5/7
ΒΗΜΑ 5: Βρες τυχν επιπλον υλικ για το μθημ σου στον κοινχρηστο χρο αρχεων της κυψλης
Στην κυψλη της ψηφιακς σου τξης υπρχει νας κοινχρηστος φκελος αρχεων, που χουν πρσβαση λα τα μλη της κυψλης. Στον χρο αυτ ο/η εκπαιδευτικς σου μπορε να χει ανεβσει και διαμοιρσει επιπλον υλικ για το μθημα (αρχεα κειμνου, παρουσισεις, ασκσεις κ..). Στις περισστερες περιπτσεις, θα σας χει ενημερσει σχετικ μσα απ τον τοχο της κυψλης.
Τι να κνεις:
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Απ την κεντρικ σελδα της e-me επλεξε την εφαρμογ «Κυψλες» και στη συνχεια την κυψλη της ψηφιακς σου τξης.
Μσα απ την κυψλη της τξης σου επλεξε την εφαρμογ «Αρχεα Κυψλης».
Βρες εκε τυχν ψηφιακ υλικ που χει αναρτσει ο/η εκπαιδευτικς κποιο λλο μλος της κυψλης. Επλεξε το αρχεο που θλεις, για να το ανοξεις /και να το αποθηκεσεις τοπικ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανλογα με τις οδηγες που θα λβεις απ τον/την εκπαιδευτικ σου, μπορες και εσ να αναρτσεις το ψηφιακ υλικ σου (π.χ. απαντσεις σε ασκσεις) εκε σε λλο κοινχρηστο φκελο στην κυψλη που θα ετοιμσει ο/η εκπαιδευτικς.
Ψηφιακ Εκπαιδευτικ Πλατφρμα e-me του ΥΠΑΙΘ
Σελ. 6/7
Πς να ενημερνεσαι για ανακοινσεις και οδηγες να επικοινωνες με λα της μλη της κυψλης
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Ο «τοχος» της κυψλης εναι το βασικ κανλι επικοινωνας με λα τα μλη της κυψλης. Εκε ο/η εκπαιδευτικς σου μπορε να αναρτ ανακοινσεις, συνδσμους με τα μαθματα της τξης σου λλο υλικ.
Τι να κνεις:
Επλεξε την κυψλη της ψηφιακς σου τξης και νοιξε τον «τοχο» της.
Βρες εκε τυχν ανακοινσεις, συνδσμους με τα μαθματα της τξης σου λλο υλικ.
Μπορες, αν θες, να γρψεις και εσ στον τοχο, να σχολισεις να ρωτσεις κτι τον/την εκπαιδευτικ σου τους/τις συμμαθητς/τρις σου.
ΠΩΣ
Σελ. 7/7
Πς να δημιουργσεις τη δικ σου κυψλη, για να συνεργαστες με τους/τις συμμαθητς/τρις σου σε εργασες
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Οι «κυψλες» εναι ο βασικς χρος συνεργασας στην e-me. Μπορες, αν θες, να δημιουργσεις και εσ τις δικς σου «κυψλες», για να συνεργαστες με τους συμμαθητς/ τρις σου.
Τι να κνεις:
Απ την αρχικ σελδα της e-me επλεξε την εφαρμογ «Κυψλες».
Επλεξε Να και στη συνχεια Ιδιωτικ Κυψλη.
Συμπλρωσε λα τα στοιχεα στη φρμα της κυψλης και κνε κλικ στην «Αποθκευση». Η κυψλη δημιουργθηκε!
Μπορες να προσκαλσεις τους/τις συμμαθητς/τρις σου να συμμετσχουν στη συγκεκριμνη κυψλη, αναζητντας τους με το username τους, εφσον το γνωρζεις. Για να γνουν μως μλη, θα πρπει να αποδεχθον την πρσκλησ σου.
Μπορες, αν θες, να εγκαταστσεις στην κυψλη σου την εφαρμογ «Αρχεα», για να ανταλλσσεις αρχεα με τους/τις συμμαθητς/τρις σου, την εφαρμογ «e-me Blogs», για να δημιουργσετε να συνεργατικ ιστολγιο που θα δημοσιεετε λοι. Θα τα βρεις μσα στην Αποθκη εφαρμογν της Κυψλης «Store».
ΠΩΣ
Για περισστερες πληροφορες και οδηγες για τη χρση της e-me μπορες να συμβουλευτες: Τις βντεο-παρουσισεις στο κανλι της e-me:
https://www.youtube.com/channel/UC5KMcu8JVA1cijXEK8P4eIg/videos Το online εγχειρδιο χρσης: