Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά...

of 4 /4
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα έζησες και τα πληρώνεις ακριβά. Αποδείχτηκαν ψέματα όσα έλεγαν για τη νέα φάση «ανακούφισης του λαού». Συνεχίζουν τη φοροεπιδρομή και την επίθεση σε μισθούς - συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το συνεχές μάτωμα του λαού είναι το «προαπαιτούμενο» για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Με τις προγραμματικές θέσεις, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, ομολογεί ότι παραπλανούσε το λαό όταν έλεγε ότι θα «σκίσει τα μνημόνια». Έκανε φανερό πλέον ότι δε θα καταργήσει τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους του μνημονίου, δε θα επαναφέρει το 13 ο και 14 ο μισθό, τη 13 η και 14 η σύνταξη για όλους, δε θα καταργήσει τα χαράτσια, απλά τους αλλάζει όνομα. Οι μόνες του δεσμεύσεις αφορούν κάποια μέτρα στην πιο ακραία φτώχεια - και αυτά εάν εγκριθούν από την ΕΕ – που θα εξανεμιστούν αμέσως από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που και ο ίδιος θα συνεχίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους ομίλους - στην Ελλάδα και το εξωτερικό - ότι μπορεί να γίνει καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων τους. Γι’ αυτό και έχει πυκνώσει τις επαφές με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και άλλους παράγοντες του καπιταλιστικού κατεστημένου. Το μόνο που σίγουρα θα φέρει στο λαό, είναι νέες απογοητεύσεις και νέα δεινά. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά...

Page 1: Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα έζησες και τα πληρώνεις ακριβά. Αποδείχτηκαν ψέματα όσα έλεγαν για τη νέα φάση «ανακούφισης του λαού». Συνεχίζουν τη φοροεπιδρομή και την επίθεση σε μισθούς - συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το συνεχές μάτωμα του λαού είναι το «προαπαιτούμενο» για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.Με τις προγραμματικές θέσεις, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, ομολογεί ότι παραπλανούσε το λαό όταν έλεγε ότι θα «σκίσει τα μνημόνια». Έκανε φανερό πλέον ότι δε θα καταργήσει τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους του μνημονίου, δε θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους, δε θα καταργήσει τα χαράτσια, απλά τους αλλάζει όνομα.Οι μόνες του δεσμεύσεις αφορούν κάποια μέτρα στην πιο ακραία φτώχεια - και αυτά εάν εγκριθούν από την ΕΕ – που θα εξανεμιστούν αμέσως από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που και ο ίδιος θα συνεχίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους ομίλους - στην Ελλάδα και το εξωτερικό - ότι μπορεί να γίνει καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων τους. Γι’ αυτό και έχει πυκνώσει τις επαφές με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και άλλους παράγοντες του καπιταλιστικού κατεστημένου. Το μόνο που σίγουρα θα φέρει στο λαό, είναι νέες απογοητεύσεις και νέα δεινά.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ

Page 2: Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ

Ο δρόμος που ακολουθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού, δεν ανακόπτει την πορεία επιδείνωσης του εισοδήματος και των άλλων δικαιωμάτων για τη λαϊκή πλειοψηφία.

Και οι δύο δεσμεύονται απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα του εξασφαλίσουν την κερδοφορία του και ανταγωνίζονται στα μάτια του λαού για ψίχουλα.

Πόσο μπορεί να ανακουφιστούν πραγματικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι από τα 400-500 ευρώ το χρόνο που δίνουν - η μεν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως «κοινωνικό μέρισμα», ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως 13η σύνταξη; Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με μερική, εκ περιτροπής, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία και δεν παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό; Πώς θα εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους ανέργους, τους νέους, όταν - ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη - το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι κάποιες προσωρινές, κακοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης, με επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών από κονδύλια του ΕΣΠΑ;

Κανένας δεν πρέπει να παγιδευτεί στην αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα το χρέος εντός της ΕΕ, και το ποιος έχει το καλύτερο μείγμα πολιτικής για να τονώσει την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή την κερδοφορία των μονοπωλίων μέσω του ξεζουμίσματος του λαού.

Η αλήθεια είναι ότι όπως και αν γίνει η νέα ρύθμιση του χρέους, δε θα προκύψει άμεσο όφελος για το λαό με μείωση της φορολογίας.

Καμιά διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ και κανένα μείγμα ανάλογης πολιτικής δεν μπορεί να ωφελήσει το λαό, εφόσον το πλαίσιο καθορίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βάλουν τέλος στα μνημόνια και θα βγάλουν τη χώρα από την επιτήρηση! Γιατί στην ΕΕ έχουν αποφασιστεί μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς και έχουν φτιαχτεί μηχανισμοί επιτήρησης για όλες τις χώρες - μέλη. Το μόνο που μπορούν να φέρουν στο λαό κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορές σε επιμέρους ζητήματα και σε συνθήματα, είναι συνέχιση του ίδιου δρόμου, ζητώντας από το λαό να συμβιβαστεί με τη μιζέρια.

Page 3: Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ

Δεν αντέχουμε – Δε μπορούμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα!Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανέχεια!

Αρκετά ματώσαμε για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ – ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!

Για να οργανωθεί η πάλη του λαού απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση και σε κάθε κυβέρνηση που κινείται στον αδιέξοδο για το λαό δρόμο και φέρνει από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική.

Τη λογική «ας φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε...», την έχουμε πληρώσει ακριβά ως λαός. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για νέες απογοητεύσεις και χαμένα χρόνια.

Το διαφορετικό σήμερα υπέρ του λαού είναι ένα χειραφετημένο και αναγεννημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας εναντία στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Να ενισχύσουμε τη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει και να τροφοδοτήσει την εργατική - λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση και αντεπίθεση!

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να εξαργυρώσει την εμπιστοσύνη του λαού με συμμετοχή σε αντιλαϊκές συμφωνίες, ανέντιμες συναλλαγές και κυβερνήσεις ψεύτικων ελπίδων. Δεν παίρνει μέρος στα πολιτικά παιχνίδια που εξελίσσονται στις πλάτες του λαού για μια ακόμη φορά, με αφορμή την προεδρολογία.

Παλεύει για να απομονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Θα δώσει το «παρών» στη διακυβέρνηση όπου ο λαός θα είναι στην εξουσία, με νέους θεσμούς που θα δημιουργήσει ο ίδιος και το κίνημά του.

Αγωνίζεται, μέσα και έξω από τη Βουλή, για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώματα των νέων, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.

Παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους. Για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τις νέες επεμβάσεις που ετοιμάζει. Καμιά συμμετοχή Έλληνα στρατιώτη και αξιωματικού, σε αποστολές εκτός συνόρων.

Για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους.

Για την κοινωνικοποίηση όλου του φυσικού και παραγόμενου από το λαό πλούτου της χώρας μας και κεντρικό σχεδιασμό για τη χρησιμοποίησή του.

Page 4: Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ

Το ΚΚΕ μάχεται για την αντίσταση, την οργάνωση και την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού.

Το KKE απευθύνεται σε σένα. Που σκέφτεσαι «ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει κάτι να γίνει»! Που διαπιστώνεις ότι τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων δεν είναι προσωρινά, όπως έλεγαν, αλλά μόνιμα. Που νιώθεις ριζοσπάστης, αριστερός, που αγωνίζεσαι, που μέχρι προχτές ψήφιζες ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα και βλέπεις σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο γρήγορα παίρνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή από το λεγόμενο «παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ» λόγω του συνολικού αρνητικού συσχετισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παγκόσμια. Βλέπεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι αν γίνει κυβέρνηση, δεν πρόκειται να θίξει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν αμφισβητεί την πρόσδεση της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Βλέπεις ότι η ανάδειξή του σε αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έδωσε πνοή στο κίνημα, αλλά το πήγε πίσω, το εγκλωβίζει σε νέες αυταπάτες. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που με την πείρα σου μπορείς να καταλάβεις ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται μέσα από εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στις ίδιες ράγες της ΕΕ και της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους και όλες, ακόμη και σε όσους επιφυλάσσονται ακόμη για κάποιες θέσεις του, βλέπουν όμως τη σταθερότητά του στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι μοναδική εγγύηση για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν από τη φοροεπιδρομή και τα χρέη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για να ανακτήσουμε τις μεγάλες απώλειες που είχαμε την τελευταία 5ετία. Για να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, για να ικανοποιηθούν επιτέλους οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας, σύμφωνα με τις δεδομένες δυνατότητες της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, να κατακτήσουμε τη λαϊκή ευημερία με λαϊκή εξουσία.

ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΕΛΠΙΔΑ